Deme02
Lørdag d. 21. november, andendagen af Nordic Club Championships indledende gruppespil, mødte Brøndby Volleyball Klubs kvinder Holte IF. Det resulterede i en 3-0 sejr og da det også dagen før var blev til sejr over islandske Afturelding, er Brøndby sikret videre deltagelse ved finalestævnet som afholdes d. 29.-31. januar. Der går to hold videre fra puljen, så søndagens kamp mod norske Randeberg som også har vundet deres to første opgør, er nu en ren puljefinale uden betydning for selve kvalifikationen, men selvfølgelig en kamp, som begge hold alligevel vil satse alt på at vinde og dermed stå mentalt bedre rustet, når holdene mødes igen til januar.

Brøndby og Holte har i de senere år haft mange drabelige opgør, så det var også et tændt Brøndbymandskab der gik på banen. Vel vidende at en sejr ville give finaledeltagelse, mens et nederlag ville udsætte afgørelsen til søndagen.

DemeDominique01Holte havde vundet serveretten og deres anfører Caitlin Nyhus lagde ud med et servees. Absolut ikke en ønskestart for os, men heldigvis blev pigerne ikke rystede og bagud 4-5, var det da også os der rykkede fra, da vi i Julie Mikaelsens serv gik til en 10-5 føring. Hårdt presset af serven, kunne Holte ikke få tilstrækkeligt med tryk på angrebet og vores veloplagte hæver, Eva Bang, kunne på libero Rikke Larsens perfekte fremspilninger, levere flotte hævninger til vores to Amerikanere, kantangriber, Deme Morales og centerangriber Dominique Thompson, som næsten vandt deres angreb efter behag. Samme Deme ydede en bundsolid indsats i både servemodtagning og forsvar, hvorfor hun også var det helt naturlige valg som kampens spiller for Brøndby. En ære der hos Holte tilfaldt deres libero Clara Vieira.

Holte formåede kun at score et enkelt point i hver rotation, mens vi havde flere små stimer og derfor efter 19 minutters spil kunne lukke sættet med 25-19.

I andet sæt havde Holte noget mere styr på spillet. vi lagde ud med en lille føring, der holdt indtil 14-14, hvor Holte over tre rotationer kom foran med 19-16. Herefter var det slut Deme fyrede fire server afsted, som Holte kun med nød og næppe holdt i spil og dette resulterede i at vi kunne få overtaget med 21-19. Herfra skiftedes de to hold til at genvinde serveretten, hvilket resulterede i en Brøndbygevinst på 25-23.

Undervejs i andet sæt var Trine Kjelstrup landet noget skævt efter et smash og hun måtte tages ud. Hun blev erstattet af sin lillesøster Laura Kjelstrup og der var noget betænkelighed på bænken, da det en kort overgang så ud til at Tine var forhindret i at forsætte. Heldigvis kunne holdets fysioterapeut Stine Spangen konstatere at det ikke var helt så slemt som frygtet og efter endt behandling kunne hun komme på banen igen. Således blev der fortsat i samme succesfulde opstilling i tredje sæt.

Holte fik lagt bedst ud, men igen var det Deme der med en god servestime på fem server fik skabt basis for en føring på 8-4. De gode takter fortsatte frem til 23-16, hvor Holtes Brook Seaman fik skabt en smule spænding tilbage i kampen, da hun servede 23-20, men så var det også slut og vi kunne tage de resterende point og vinde sættet og dermed kampen med 25-21.

Tidligere på lørdagen, havde Randaberg og Afturelding haft deres indbyrdes opgør. Randaberg løb som forventet af med sejren 3-0, men det var absolut en kamp, hvor Afturelding kæmpede deres chance og flere gange undervejs havde føringer. Randaberg havde dog et gear ekstra og mod slutningen af hvert sæt, måtte de islandske spillere erkende at overmagten var for stor.

Finaledeltagelsen var dermed i hus og både Brøndy og Randaberg kan derfor spille uden nerver i puljens sidste kamp. Der er derfor lagt op til en god og underholdende volleyballoplevelse, når de to hold søndag kl. 15.30 tørner sammen i Stadionhal 1.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV