Lørdag d. 10/10 var dagen, hvor Brøndby Voleyball Klubs bedste damehold skulle spille sin første kamp mod en svensk modstander i den nyoprettede OresundLiga (Øresundsliga). Modstanderen var svenske Gislaved, som er en modstander Brøndby aldrig tidligere har mødt. Kampen levede med resultatet 3-2 til Brøndby, fuldt ud op til intentionerne bag denne nyskabelse. Både på dansk og svensk side har der blandt topholdene været et ønske om at opnå flere jævnbyrdige kampe på højt niveau og tre klubber fra hvert land, som alle har en forventning om at ende i top-4 i deres nationale ligaer er nu gået sammen om at spille om et Øresundsmesterskab. Lørdagens kamp blev således en intens og velspillet dyst, som i højeste grad opfyldte disse ønsker.

 

Gislaved som havde vundet serveretten lagde ud med at vinde det første point, men allerede i næste bold så det ud som om vi havde styr på begivenhederne og vi kom i front med 5-1. Godt hjulpet på vej af gode angreb fra Julie Mikaelsen og tre pointgivende blokader af Dominique Thompson, nåede vi til en føring der var størst ved 20-15. Desværre betød en række servefejl, at denne føring ikke blev større og symptomatisk for sættet var det også en servefejl på sætbolden ved 24-21, der overlod initiativet til Gislaved, der på det tidspunkt skulle have deres bedste spiller, den hollandske anfører, Ester de Vries, til serv. Det gjorde hun med stor effektivitet. Hun fik lagt et stort pres på serven og præsterede på de fire server to serveesser og formåede at vende det næsten tabte sæt, til svensk 26-24 sejr.

 

Andet sæt blev meget lige. De to hold skiftedes til at tage små føringer, Men gode angreb af Dominique og en utroligt velspillende Deme Morales, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, sørgede mod slutningen for, at vi kunne trække fra. Det blev således i Julie Mikaelsen serv 16-13. En føring der holdt frem til 25-22.

 

I tredje sæt fik Gislaved overtaget fra start og nogle kedelige netfejl og et par servefejl gjorde, at vi til trods for vores stadig godt spillende Amerikanere Dominigue og Deme, ikke formåede at lukke hullet op til de velspillende svenskere, som kunne tage sættet med 25-20.

 

Til fjerde sæt roterede headcoach Jens Bang med stor succes startopstillingen. Deme lagde ud med at serve til 3-0 og kort efter var det Eva Bang der endelig fik styr på hendes sædvanligvis effektive serv og øgede til 9-3. Samme Eva udnyttede angriberne fuldt ud med sine godt fordelte hævninger og især fik hun sat Paulina Hougaard-Jensen i scene, så hun kunne vinde alle sine fire centerangreb og Trine Kjelstrup udviste stor styrke på kanten. Støt og roligt udvidede pigerne føringen frem mod sættets afslutning med de overbevisende cifre 25-15.

De gode takter fortsatte i det afgørende femte sæt. En heroisk kæmpende libero, Rikke Larsen sørgede sammen med Deme for at holde de svenske angrebsbolde fra at ramme gulvet. Eva gav stadig sine angribere gode arbejdsbetingelser og vi kunne gå til sideskift med en føring på 8-3. De mange timer i fitness lokalet syntes nu at give udbytte. Brøndbypigerne udviste et større overskud og kunne gå til en sikker sætsejr på 15-8 og var dermed vinder af kampen med 3-2.

 

Med sejren bringer vi os i front af OresundLiga, hvor vi skal helt frem til d. 8. november, før Holte IF skal mødes i en kamp der tæller med i både Oresundliga og Volleyliga. Inden da skal vi i Volleyligaen en tur til Aarhus næste lørdag, før det så lørdag d. 31. oktober kl. 14.00 for første gang er mulighed for på hjemmebanen i Stadionhal 1, at se vores danmarksmestre, når de skal møde sidste års sølvvindere fra Lyngby.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV