DS1
Søndag d. 4. oktober startede Brøndby Volleyball Klubs på forsvaret af mesterskabspokalen, som klubben har erobret de seneste to sæsoner. Det blev en sæsondebut, som lover godt for de kommende kampe. Modstanderen i dagens kamp på udebane, var Amager VK, som er nyoprykker til Volleyligaen, med en ambition om at blande sig i top-4. Det blev til en overbevisende 3-0 sejr på 25-15, 25-21, 25-18, som bringer Brøndby i toppen af både den danske Volleyliga og den nystiftede dansk-svenske Øresundsliga.

Specielt første sæt var en ren magtdemonstration af vores piger. Gode modtagninger af specielt vores nyerhvervelse, den amerikanske kantangriber Deme Morales og libero Rikke Larsen, sikrede gode arbejdsbetingelser for hæver Eva Bang, som serverede den ene lækkerbidsken efter den anden for sine angribere, som ikke var sene til at udnytte tilbuddene. Ud af 22 angreb blev de 17 omsat til point. Amerikanske Dominique Thompson, som efterfølgende fik Time gruppen prisen som bedste spiller vandt alle sine 4 angreb. Vores A-landsholdsangriber Trine Kjelstrup stod for 6 point på 7 forsøg og Deme viste sit store overblik i angrebet, med et yderst varieret angrebsrepertoire, som omfattede effektfulde powersmash krydret med tekniske finesser i form af velplacerede cut-slag i Amagers svage områder. En killprocent på ikke mindre end 77% som hold er uhørt højt og noget der som oftest kun ses hos enkelte spillere. Da vores norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen og Eva samtidig supplerede med henholdsvis to og et servees, var der da heller ikke på noget tidspunkt tvivl om udfaldet frem mod sættets afslutning på 25-15.

DominiqueAlexisThompson01Amager lod sig ikke ryste af den hårde ligadebut og tog føringen i andet sæt. Det varede dog ikke længe før vi fik kontakt og kunne lukke ned for den kortvarige mulighed Amager havde for at tage et sæt, da de var tættest på ved stillingen 21-23. Vi tog dog de sidste to point og dermed sættet 25-21. Godt hjulpet på vej af fem servefejl fra Amager, en stadig solidt spillende Trine samt nogle gode blokader af centerspiller Terese Ammundsen, som kort før sæsonstart er skiftet fra Amager til Brøndby.

I tredje sæt blev det til spilletid til Paulina Hougaard-Jensen, som netop er vendt hjem fra en studietur og derfor heller ikke levede fuldt ud op til det ellers kæmpe potentiale den snart 19.årige landsholdsspiller er i besiddelse af. Der blev ligeledes debut for polske Daria Wozniak, som erstattede Deme og det kvitterede hun for med en række gode angreb der resulterede i tre gevinster på fire forsøg. Ellers var det især Julie der blev fodret med hævninger og hun havde samtidig sin store andel i sætsejren på 25-18, da hun midt i sættet stod for en serveserie på fem server.

Med sejren lægger Brøndby sig i toppen af Volleyligaen, sammen med de to øvrige hold der denne søndag lagde ud med sejre. Sejren betød samtidig at Brøndby kunne lægge sig i spidsen for den nye Øresundsliga, som kan følges på hjemmesiden "Oresundliga". Ligaen er et privat tiltag, støttet af Alfa Laval, der er sat i værks af de tre danske  klubber Brøndby, Holte og Amager, samt de svenske topklubber, Engelholm, Svedala og Gislaved, som alle har et fælles ønske om at opnå flere kampe på højt niveau. De seks klubber skal i turneringen møde hinanden ude og hjemme, dog således at hold fra samme land, lader de indbyrdes resultater fra den hjemlige liga, tælle med i Øresundsligaen. Det bliver spændende at se om det bliver en svensk eller dansk klub der bliver den første Øresundsmester, men foreløbig har vi sikret sig et godt udgangspunkt. Den første styrkeprøve på tværs af sundet, bliver for Brøndby på lørdag d. 10. oktober, når vi skal på besøg i Gislaved. I den hjemlige turnering er det ligeledes en udekamp der bliver den næste opgave, når vi skal til Aarhus og møde Elite Volley Aarhus. Vi skal helt hen til d. 31. oktober før vores volleyligahold for første gang kan ses på hjemmebane, når der tages imod sidste års sølvvindere Lyngby Volley. Holdet består udover de allerede nævnte, af hæver Sigrid Friis Christiansen, som netop er vendt hjem fra studietur, Cecilie Køllner Olsen, Evas beach landsholdsmakker, der er kommet til fra Arhus, men mod i øjeblikket plejer et overbelastet knæ, Laura Kjelstrup, der er skifte fra Team Køge, men måtte melde afbud pga. sygdom og Ida Finsen Flensted, som havde fået fri til dagens kamp.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV