Medaljeoverrækkelse (Foto: Lars Rasmussen)
Ved Final-4 som er afslutningen på landspokalturneringen skulle Brøndby Volleyball Klub, lørdag d. 22. februar, spille om bronzemedaljer, efter at de om fredagen havde tabt en tæt semifinale til de evige rivaler fra Holte IF. At metallet var af en anden farve end de eftertragtede guldmedaljer, gjorde dog ikke motivationen mindre, så efter en skidt start, rejste Vestegnspigerne sig og sikrede sig bronzen i endnu en spændende 5-sæts kamp.

Modstanderen var Gentofte Volley, som havde tabt deres semifinale til ASV Elite og de var mindst lige så motiverede for at løbe af med sejre og det var da også dem der kom bedst fra start. De lagde ud med et højt servepres, som vi havde meget svært ved at kontrollere. Det resulterede i at de lavede et par serveesser på os og at vores angreb var fuldstændigt uden den nødvendige power. Gentofte kom på 9-3 og selv om vi så småt begyndte at få styr på modtagningerne, var det først mod slutningen af sættet at det for alvor havde den ønskede effekt i angrebet. Især steppede Jaime Kosiorek, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, op og vandt sine fem sidste angreb i sættet. Alina Sode stemplede ligeledes ind med nogle gode angreb og Sofia Bisgaard som ellers var ønsket sparet en del i angrebet, som følge af en tommelfinger der blev forstuvet i fredagens kamp, nåede at vinde et par angreb. De gode muligheder for angreb blev grundlagt af en god servestime fra Julie de Blanck, efter at vi havde overlevet Gentoftes første sætbold ved 24-17. Julies serv tog fuldstændig brodden af Gentoftes angreb og gav tilsvarende bedre muligheder på egen side og med en stime der gik fra 18-24 til 23-24, var vi således tæt på, men det lykkedes Gentofte at tage sættet med 25-23 på deres syvende sætbold.

Nr. 14 Jaime Kosiorek (Foto: Lars Rasmussen)Igen i andet sæt fik Gentofte bragt os i problemer med et godt servepres og de fik deres største føring ved 19-13. Selv om Jaime Kosiorek stadig var effektiv i angrebet, var det ikke nok til for alvor at lukke hullet og Gentofte tog sættet med 25-21.

Mod slutningen af andet sæt havde libero Laura Kjelstrup for alvor fået styr på modtagningen og de gode takter fortsatte i tredje sæt og resten af kampen. Duellerne bølgede frem og tilbage og de to hold skiftedes til at tage marginale føringer. Sofia Bisgaard var nu for alvor taget med i angrebet og hun leverede en pragtpræstation ved at vinde hele elleve angreb i tredje sæt. Det var med ryggen mod muren da Gentofte gik på 22-19 og dermed kun var tre point fra sejren, men nerverne holdt. Vi lukkede hullet til 22-22 og fik i rotationen efter vores første sætbold ved 24-23, men der skulle endnu tre dueller til før vi kunne tage vores første sæt med 26-24.

I fjerde sæt holdt vi en mindre føring gennem hele sættet. Vores to centerspillere Julie de Blanck og Mette Breuning arbejde godt i blokaden og Laura Kjelstrup og Alina Sode havde godt styr på forsvaret. Hæver Eva Bang fordelte boldene fornuftigt og vi kunne med 25-22 sende kampen i fem sæt.

Julie de Blanck sørgede med en god serv for at give os en god start på 4-0 og ved sidebyt var føringen øget til 8-3. Gentofte virkede frustreret og lavede uprovokerede fejl og et rødt kort i forbindelse med en fejlagtig anmodning om en tredje time-out gav os et ekstra point til stillingen 12-5. Selv om Gentofte i deres sidste rotation havde en god stime frem til 10-14, kunne vi slutte kampen med 15-10 og dermed få bronzemedaljerne hængt om halsen efter et fantastisk come back.

Allerede torsdag skal vi i kamp igen, når vi kl. 20.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1, møder VK Vestsjælland i den første kamp i DM kvartfinalen, som spilles bedst af tre kampe.