r, 1 Eva Bang og nr. 13 Taylor Alexander  (Foto: Lars Rasmussen)
Efter et noget overraskende nederlag til Ikast KFUM i forrige uge, rejste Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder sig med manér torsdag d. 7/3, hvor vi med et imponerende angrebsspil totalt udspillede VK Vestsjælland med cifrene 25-8, 25-16, 25-14 og de gode takter blev taget med til søndagens kamp mod Team Køge, hvor et enkelt udfald i 3. sæt, dog resulterede i en noget mere beskeden sejr på 3-1 (25-17, 25-13, 22-25, 25-6).

I kampen mod VK Vestsjælland var det især spillet hen over midten, der imponerede. De to centerspillere, Mette Breuning og amerikanske Taylor Alexander. stod for ikke færre end 18 angrebspoint tilsammen. Heraf havde Mette Breuning præsterede 11 vindere på bare 12 angreb, de øvrige 7 point tilfaldt så Taylor og da hun samtidig stod for kampens længste serveserie, da hun i første sæt servede otte gange inden hun uheldigvis selv sluttede serien af med en servefejl, kunne de begge have kandideret til titlen som kampens spiller, men da de effektive angreb ikke kan sættet i værk uden stabile modtagninger af libero Laura Kjelstrup og præcise oplæg af hæver Eva Bang, faldt det svære valg på Eva Bang, som modtog gave fra Grey Matter.

Sejren var et godt moralsk rygstød og da det samtidig var med til at sikre 2. pladsen i grundspillet, kunne der i søndagens kamp mod Team Køge spilles helt frit uden frygten for at ryge længere ned i tabellen og dermed også få et dårligere udgangspunkt for slutspillet.

Til trods for at 2. pladsen var i hus, blev der alligevel stillet stærkest muligt op i kampen mod Team Køge, da det også hander om at få holdet optimeret op til slutspillet, som starter i denne uge. Resultatet udeblev da heller ikke. Igen var det centerspillet der dominerede og Mette Breuning og Taylor Alexander stod denne gang for henholdsvis 7 og 8 vinderslag og sidstnævnte imponerende endnu en gang med sin serv, da hun i andet sæt sendte en serie på 8 server, indeholdende 3 esser, over nettet. Sammen med en række gode blokader, sikrede det Taylor Alexander TimeGruppen prisen som bedste spiller.

Indsatsen i de to sæt tillod kun Team Køge at score henholdsvis 17 og 13 point, men det talentfulde Team Køge hold lagde sig på ingen måde ned på ryggen. med et sollidt servepres rejste de sig igen i 3. sæt, hvor Brøndbys modtagninger faldt en del fra hinanden. Angrebsspillet blev dermed let at læse for Team Køge, som fik blokeret vores angreb nogle gange og ellers fik godt fat i resten i forsvaret og de kunne sikre sig sættet med 25-22.

I tredje sæt havde vi igen styr på begivenhederne. På højrekanten dominerede 18-årige Manuela Johnsen, som vandt alle sine 6 angreb. Noget der glædede holdets coachteam, da ansvaret for på denne plads er lagt noget mere over på den unge spillers skuldre, efter at hendes makker på pladsen, Sille Hansen, beklageligvis fik en alvorlig forstuvning i en U18 DM kvalifikationskamp. vi fik en solid føring på 16-5 og anfører Eva Bang slukkede den sidste gnist i Team Køge spillernes øjne, da hun med en effektiv serv lagde grunden for et overbevisende spil der bragte Brøndby på 24-5 og i rotationen efter blev sejren bragt i hus med de knusende cifre 25-6.

Grundspillet er dermed slut, men allerede onsdag d. 13/3 kl. 20.00 starter slutspillet, når vi på hjemmebanen i Stadionhal 1, møder Ikast KFUM i i den første kvartfinalen, som spilles bedst af tre kampe. 2. kvartfinale spilles i Ikast d. 17/3 og skulle de to hold stå med en sejr hver, spilles en afgørende kamp i Brøndby dagen efter, d. 18/4 kl. 20.00. Det var netop Ikast, som vi led et kedeligt nederlag til for godt en uge siden. Forhåbentlig blev det et wake up call, som resulterer i, at der i kvartfinalen ikke bliver slinger i valsen.