PokaljubelLørdag d. 17. december er en af de dage, som Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer vil huske tilbage på med gåsehud over hele kroppen. I et brag af en kamp, forsvarede de med en 3-2 sejr over Holte IF, deres landspokal mesterskab. Dagen før havde de i en noget lettere kamp sikret sig adgang til pokalfinalen, ved at besejre Amager VK i semifinalen.

Afslutningen på pokalturneringen er de seneste år henlagt til et flot opsat Final-4 arrangement i Frederiksberghallen, hvor semifinaler for både damer og herrer spilles på førstedagen og følges op af finaler på anden dagen, som afsluttes med en stor gallafest.

Semifinalen mod Amager blev ikke det store drama. Størst spænding var der i første sæt, hvor de to hold fulgtes ad til en beskeden Amagerføring på 22-21. Hos Brøndby var det især Alina Sode, som også blev kåret som kampens spiller, der med effektive angreb sørgede for at vi kunne holde trit med Amager. Alissa Coulter som var skiftet ind ved stillingen 19-20, gjorde sit ved at vinde sit første angreb og da hun kort efter stod for serven, rykkede vi det sidste stykke fra 22-22 til 25-22.

I andet sæt var Alina Sode, som før denne sæson skiftede fra Amager til Brøndby, igen en af de udslagsgivende spillere. Ved stillingen 3-3 gik hun i servefeltet, hvor hun mildest talt mishandlede sine tidligere holdkammerater. Ikke færre end fire serveesser præsterede hun i en stime på ni server og kun en enkelt gang lykkedes det Amager at få nogenlunde styr på modtagningen. Ved nettet sørgede Deme Morales for at straffe det der kom retur, da hun på en enkelt nettur vandt fem ud af seks angreb. Et hul på 13-3 blev skabt og føringen hold frem til sættets afslutning på 25-14.

Trine Kjelstrup i et smashSom om kantangriberne havde aftalt en arbejdsdeling, var det i tredje sæt Trine Kjelstrups tur til at dominere i angrebet. Det var nu hende der udviste stor sikkerhed med en killprocent på 75% på sine otte angreb. Hæver Eva Bang må tildeles stor ære for hele tiden at finde den af sine angribere, som har momentum og dermed kunne køre endnu et sæt hjem med 25-20.

Holte IF vandt i den anden semifinale en overbevisende sejr over Team Køge og de to hold der også i sidste sæson spillede finale, kunne begynde at se frem til lørdagens opgør.

Hvad publikum savnede i drama om fredagen, fik de til overflod i lørdagens finale. Det blev et brag af en kamp, hvor det var tydeligt at de to hold var yderst opsatte på at tage pokalen. En godt servende Eva Bang sørgede med fem server, hvoraf to var serveesser, for at vi kom bedst fra start med en føring på 6-3.En føringen der holdt frem til 18-18, hvor Holte skabte et hul og kom foran med 21-18. Et forspring de ikke gav fra sig og tog dermed sættet 25-22.

En effektiv blokade af Tyler Richardson og Eva BangHolte var nu godt kørende og især den tidligere Brøndbyspiller Julie Mikaelsen stod for en pragtpræstation hun stod således gennem kampen for ikke færre end 46% af Holtes angrebspoint. Hun havde således også en stor del af æren for at Holte i Andet sæt kunne gå til en føring på 16-10. Som så ofte før var det anfører Eva Bang der trådte i karakter. Med usvigelig sikkerhed sendte hun endnu en servestime mod Holtes banehalvdel og igen satte hun tre esser ind på kontoen og fik næsten bragt balance i regnskabet med 15-16. Holte fik igen øget til 19-16, men nu var det Miranda Bradshaw der med gode server kunne rette op på situationen og med en god presset serv kunne bringe så meget usikkerhed ind i Holtes angreb at vores libero Eline Bye kunne holde bolden i spil. I nogle lange dueller hvor vi som oftest trak det længste strå, gik vi til føring på 22-19. Vi fik den første sætbold ved 24-23, men Holte overlevede og først på den tredje af slagsen kunne vi tage sættet med 27-25.

Pigerne kørte videre på bølgen i starten af tredje sæt og førte frem til 12-9, hvor Holte på to rotationer fik skabt usikkerhed i vores modtagning og kunne overtage føringen med 18-13. Til trods for gode blokader af Tyler Richardson og en Trine Kjelstrup der sluttede sættet af på forrygende vis og således vandt sine fem sidste angreb, holdt Holtes føring frem til sættets afslutning på 25-20.

Vi var nu for alvor med ryggen mod muren og det så ikke godt ud da Holte også i fjerde sæt etablerede en mindre føring på to point. Men til trods for den pressede situation, holdt hæver Eva Bang hovedet koldt og fik på bedste vis valgt de bedste løsninger i situationen. Ofte var denne løsning Trine Kjelstrup, som da også efterfølgende modtog fighterpokalen. Hun fortsatte de gode takter fra tredje sæt og med ikke minde end syv angrebspoint sørgede hun for at holde os inde i sættet og der blev kontakt ved 11-11. Holte tog igen føringen og holdt den til 19-17, hvor Eva Bang endnu en gang reddede sit hold med sin fantastiske serv. Godt hjulpet af effektive blokader af Alissa Coulter, kunne vi tage de sidste otte point og dermed sættet med 25-19.

Champagnefest i badetDer skulle dermed spilles et afgørende femte sæt og et medlevende Brøndby publikum som gang på gang var sprunget op fra deres pladser i spontan jubel, havde nu sat sig på det yderste af sæderne klar til at støtte deres favoritter. De to hold fulgtes ad frem til 6-6 hvor Miranda Bradshaw først leverede to gode server til 8-6 og efter baneskiftet fortsatte med at serve frem til stillingen 10-6. Føringen blev forsvaret på bedste vis og under taktfaste klapsalver kunne Tyler Richardson på et servees, afslutte sættet 15-9. Det var en flok utroligt glade og lettede Brøndbypiger, som efterfølgende kunne modtage medaljer og løfte pokalen med visheden om, at de havde været med til at give publikum den måske bedste og mest spændende pokalfinale i mange år. En kamp som bege hold havde stor ære af.

Ved den efterfølgende gallafest tilfaldt der yderligere hæder til Brøndbyholdet, da Trine Kjelstrup blev kåret som årets volleyballspiller, blandt de tre nominerede var også Eva Bang som kan glæde sig over at hendes gode hævninger har været med til at føre Trine på podiet.
Jubelløb