Brøndby Volleyball Klubs damer er kommet godt fra start i bestræbelserne på at forsvare deres Danmarksmesterskab. Tirsdag d. 1. november besejrede de sidste års sølvvindere Holte IF, der ligesom Brøndby var kommet sejrende ud af deres første to kampe og 3-0 sejren blev søndag d. 6. november fulgt op af endnu en sejr. Denne gang over Amager VK, som ligeledes var ubesejret og i kraft af Holtes nederlag var rykket op på 2. pladsen i ligaen.

Holtes og vores damer var alle opsatte på at fortsætte sejrsstimen og det blev et brag af en kamp, hvor vores damer spillede noget af det bedste et Brøndbyhold endnu har spillet. Holte spillede på ingen måde en dårlig kamp, men på en dag hvor det hele fungerede for os, var det svært for hjemmeholdet.

De to hold fulgtes pænt ad i starten og der blev vist fantastisk volley fra begge parter. Holte havde ved stillingen 17-15 skabt sig en snæver føring, men så gik først Tyler Richardson og efterfølgende Eva Bang til serv. Vi rykkede til føringer på 19-17 og 22-18 og kunne kort efter tage sættet med 25-20. Trine Kjelstrup gjorde sig i sættet specielt bemærket ved at vinde seks angreb, hvoraf fire var spektakulære back spikes.
Trine klar til servOgså i andet sæt kom Holte godt fra start og havde på blandt andet gode angreb af Julie Heile Mikaelsen, føringer på både 12-8 og 14-11 inden vi i Alissa Coulters serv overtog føringen. Holte kæmpede sig tilbage til 17-17, men så var det slut. Miranda Bradshaw fik serven og godt hjulpet af fantastisk forsvarsspil af Deme Morales og vores norske landsholdslibero Eline Bye, kunne hun serve sættet hjem til 25-17.

Tredje sæt blev en ren magtdemonstration fra Brøndbypigernes side. På kun 18 minutter blev sættet taget med de overbevisende cifre 25-15. Tyler Richardson som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, toppede en i forvejen god kamp, med yderligere tre angrebspoint og to vundne blokader og anfører Eva Bang stod for at lukke sættet, da hun i en servestime på fem, slukkede lyset for Holte med to serveesser.

Med nederlag til Holte, rykkede Amager op på 2. pladsen, så søndag var der atter topkamp. Vi tog endnu en sejr, men lad det være sagt med det samme, spillet levede kun i sidste sæt op til noget der mindede om spillet i Holtekampen. Et stort antal af servefejl fra bege holds side, skæmmede kampen og ingen af holdene så ud til at falde ind i en god rytme. Hver gang et af holdene havde mulighed for at få overtaget, ødelagde de det for sig selv med en kedelig servefejl. Eva Bang, brød denne kedelige statistik, da hun ved stillingen 9-7 server mod Amagers banehalvdel. Hun havde fire yderst effektive server hvoraf to resulterede i esser, før også denne serie blev sluttet med en servefejl, men nu var det med en føring på 13-7, som gav tilstrækkelig ro på spillet til at det kunne køres hjem med 25-17.

I andet sæt havde Amager fået styr på serven og de fik lagt et voldsomt pres på vores modtagning som alt for sjældent kunne danne grundlag for effektive angreb. Amager holdt presset sættet ud og kunne tage det med 25-16.

161106 Amager   BVK Tyler lobAmager forsøgte at holde det massive servepres, men nu indfandt fejlene sig igen og Brøndbypigerne som ellers var kommet bagud med 7-12, kunne i Tyler Richardsons serv kæmpe sig tilbage i sættet med en føring på 13-12. De to hold fulgtes nu ad, og med libero HannaMaria Thomasson blev modtagningen stabiliseret. Eva Bang kunne igen få iscenesat sine angribere og især Alissa Coulter var med fem vundne angreb en dominerende faktor i sættet. Amager hang på til 22-20, hvor det igen var Tyler Richardsons tur til at serve. Det gjorde hun igen effektivt og vi kunne tage sættet med 25-20.

I fjerde sæt havde pigerne endelig fået styr på serv og spillet generelt. Trine Kjelstrup som tog TimeGruppen prisen som kampens spiller i et tæt opløb med Tyler Richardson og dagens topscorer Alissa Culter der stod for 17 point, brillerede med flere effektfulde angreb. Også Alina Sode, som sidste sæson spillede i Amager VK, gjorde en rigtig od figur, da hun blandt andet stod for en god servestime på syv server til stillingen 20-7 og det var også hende der eksekverede det sidste angreb til 25-14 mod hendes tidligere hold.

Med sejren er vi nu det eneste ubesejrede hold i Volleyligaen og med sejre over de formodede to stærkeste modstandere, er der skabt et godt udgangspunkt for forsvaret af mesterskabet.

I den kommende weekend skal pigerne på banen i bestræbelserne på at forsvare et andet mesterskab. Det er når Brøndby lægger bane til en indledende pulje af Nordic Club Championship, en turnering som Brøndby som det hidtil eneste danske damehold har erobret mesterskabet i. I turneringen, som er for de øverst placerede hold i de involverede nationer, skal Brøndby møde sølvvinderne fra Oslo og det islandske tophold HK.