160416 fjerde pokal i hus NCC DM LP OeresundLørdag d. 16. april 2016 blev en historisk dag i Brøndby Volleyball Klub da Volleyliga damerne vandt deres tredje danmarksmesterskab i træk. Det blev dermed også en sæson, hvor der er vundet fire mesterskaber - af spillerne døbt "the quadruple": Ud over danmarksmesterskabet, drejer det sig om landspokalmesterskabet, Mesterskabet i den nystiftede Øresundsliga og Nordic Club Championship som den første danske dameklub.
160416 Mesterskab 2 finale BVK Holte
Lørdagens danmarksmesterskab blev erobret efter noget af en gyser. Finalen spilles over to kampe og i tilfælde af en sejr til hvert hold, spilles der i forlængelse af den anden finale et såkaldt ”Golden Set” til 25 point om mesterskabet.

Brøndby havde vundet den første finale ret overbevisende med 25-18, 25-20, 25-17 og var dermed også storfavoritter til at løbe med mesterskabet. Helt så let gik det ikke. Holte spillede deres vel nok bedste kamp i år og hos os fungerede ikke alt, helt så godt som det var ønsket og det til trods for at vi fik en ønskestart med en føring på 13-8. Deme Morales udførte et fantastisk arbejde i både forsvar og angreb og det lille højtspringende energibundt var kraftigt medvirkende til at, at vi kunne tage sættet med 26-24. Holte havde ellers fået kontakt ved 13-13 og nåede frem til en føring på 20-16 inden vi igen tog føring i anfører Eva Bangs serv fra 19-21 til 24-21. Holte fik igen kontakt ved 24-24, inden vi lukkede sættet ved 26-24.

I andet sæt var det Holte der kom bedst fra start med en føring på 15-9. Holtes forsvarsspil fungerede perfekt og deres polske centerspiller Natalia Perlinska scorede point efter behag. På vores side var det også en centerspiller der sammen med en stadig godt spillende Deme Morales, holdt os inde i sættet. Dominique Thompson vandt således de fem angreb der blev lagt til rette for hende af Eva Bang og det så ud til at vi fik styr på begivenhederne igen, da vi i Demes serv næsten fik kontakt ved 14-15, men det afgørende ryk udeblev. De to hold skiftedes til at vinde point og Holte holdt føringen hjem til 25-23.

Trine Kjelstrup trådte for alvor i karakter i tredje sæt, hvor gode angreb og godt blokadespil i samarbejde med Paulina Hougaard-Jensen sørgede for en komfortabel føring på 14-8, men så gik det galt, da Holtes Anneka Hastings gik i servefeltet og med en god serv fik taget trykket af vores angreb. Holte havde for alvor fået blod på tanden og de kæmpede sig på 15-15. Herfra bølgede spillet igen frem og tilbage og publikum fik for alvor spænding for pengene i en afslutning hvor Holte trak det længste strå til stillingen 27-25.

Holte havde momentum og fortsatte med blændende spil i fjerde sæt og kom foran med hele 21-13. Jens Bang valgte i den pressede situation at skifte hæver Eva Bang ud med Sigrid Friss Christiansen ved stillingen 13-21 og kort efter kom Daria Wozniak og Cecilie Køllner Olsen ind i stedet for henholdsvis Trine og Deme. Sigrid lagde nogle gode centerangreb op, som blev vundet af Paulina og Dominique og Daria supplerede til stillingen med et blokadepoint. Men Holte var for godt kørende og de tog sættet og dermed kampen med 25-18.

160416 Mesterskab 2 finale BVK Holte betaenkelige miner fpnVi havde nu vundet en kamp hver, og det skulle afgøres i et ”Golden Set”. Der blev en kort pause, hvor trænerteamet trak spillerne tilbage til omklædningsrummet, hvor de fik ro til at klare hovederne. Det skulle vise sig at vi havde haft mere gavn af pausen end Holtes og det havde tilsyneladende også haft en gavnlig effekt at foretage de tre udskiftninger i slutningen af fjerde sæt. Vi var nu tilbage i startopstillingen og tingene fungerede upåklageligt. Godt nok tog Holte de to første point, men så bragede Trine et smash i gulvet og Eva kunne gå til serv. Det gjorde hun så effektivt at en godt fightende libero Rikke Larsen sammen med Deme kunne sørge for at holde Holtes angreb fra at nå helt til gulvet. Vi kom på 6-2 og det skabte den fornødne tro på at tingene kunne lykkes. Gode blokader af centerspillerne og Julie Mikaelsen ydede deres til stillingen og det var da også en blokade af Paulina, der med sin ottende blokade i kampen, lukkede sættet ved stillingen 25-21.
160416 Mesterskab 2 finale BVK Holte guldhaar fpnDet var en flok jublende glade Brøndbyspillere der efterfølgende kunne få hængt guldmedaljerne om halsen og derefter lade sæsonens fjerde pokal gå på tur for at blive hævet i vejret. Status for den bedste sæson i klubbens historie er 35 betydende kampe, med kun to nederlag. Nu skal spillerne have en fortjent pause, inden opbygningen af næste holds trup skal påbegyndes. Der skal også fremover arbejdes hårdt for at leve op til egen succes, men først skal der festes