Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder kom et skridt nærmere i bestræbelserne på at forsvare danmarksmesterkabet, da vi på overbevisende vis besejrede rivalerne fra Holte IF med 3-0.
Opbakning fra medrejsende fansGodt støttet af de mange medrejsende fans, der havde taget turen til Marienlyst Idrætscenter, lagde pigerne sig i front. Holdet var godt servende og det resulterede undervejs i sættet i tre serveesser. Mens Holte havde svært ved at slå hul på vores modtagninger. Dertil var libero Rikke Larsen alt for sikker og hendes modtagninger dannede grundlaget for et effektiv angreb, hvor især Julie Mikaelsen var dominerende og dermed stærkt medvirkende til sæt-sejren på 25-18.

Paulina i smashDominansen fortsatte i andet sæt, selv om Holte i dette sæt formåede at få deres eneste føring, da de tidligt i sættet kom foran med beskedne 2-0. Det fik vi dog hurtigt lavet om på. Trine Kjelstrup var nu trådt i karakter og vandt adskillige slag og smarte lobs bag Holtes blokader. Også Dominique Thompson stemplede ind i dette sæt og vandt således 80% af sine angreb. Da der samtidig var kommet godt gang i blokaderne, hvoraf Paulina Hougaard-Jensen stod for tre, kunne vi støt og roligt trække fra. Midt i sættet førte vi således med syv point. Holte ville det dog anderledes og minimerede vores føringen til tre point ved stillingen 16-13, men igen blev der trukket fra og vi tog sættet med 25-20.

JubelløbI tredje sæt sad vi solidt på begivenhederne og vores bredde i angrebet var tydeligt, da det nu var Deme Morales tur til at være pointsluger og den i volleysammenhæng lille spiller på kun 170 cm var det levende bevis på at man ikke behøver at være tårnhøj for at kunne gøre en forskel ved nettet. Med 25-17 lukkede vi kampen og har dermed et godt udgangspunkt inden den anden finale spilles lørdag d. 16. april kl. 14.00 i Gentoftehallen.

Skulle Holte løbe af med sejren i anden finale, bliver mesterskabet afgjort i et ”golden set” til 25 point, som startes 10 minutter efter den ordinære kamps afslutning. Til trods for den overbevisende sejr, kan vi altså på ingen måde føle os sikre.
Dream Team 2016Umiddelbart inden kampen blev årets ”Dream team” offentliggjort. Her kunne vi glæde sig over at have Julie Mikaelsen  på diagonal pladsen, Deme Morales som kantangriber og Paulina Hougaard-Jensen som centerspiller samt også årets fund. Endvidere blev vores headcoach, Jens Bang for andet år i træk valgt som årets træner.