151112 BVK Koege GruppekramBrøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder har, med to sejre i den første play off runde, fået en god start på slutspillet. Klubben var, i samarbejde med Hvidovre VK, værter for den første runde, som blev afviklet i dagene fredag d. 4. marts til søndag d. 6. marts. I hver runde deltager tre damehold og tre herrehold, så hver dag spilles en dame- og en herrekamp.

Brøndby er som vinder af grundspillet sat i pulje med nummer 4, Lyngby Volley og nr. 5 Elite Volley Aarhus. Der blev lagt ud mod Lyngby om fredagen og sluttet af med Aarhus om søndagen. Begge kampe blev komfortabelt vundet med 3-0.

160304 BVK Lyngby Trine kampens spiller   high fiveLyngby råder over tre angrebsstærke Amerikanere, så et af våbnene for at slå dem er et højt servepres, som forhindrer dem i at lægge gode modtagninger frem til deres dygtige amerikanske hæver Ijeoma Moronu. Det lykkedes for os at lægge et sådant pres og det var kun omkring hver femte bold der kom så godt frem til Lyngbyhæveren, at hun havde alle valgmuligheder i angrebet. Alligevel fulgtes de to hold ad, dog med en kneben føring til os, som blandt andet skyldes en fantastisk spillende Trine Kjelstrup, som fik Grey Matter prisen som bedste spiller. Hun vandt således alle sine fem første angreb og havde gennem kampen som helhed en flot killprocent på 64%. Det afgørende ryk kom først da Dominique Thompson servede fra 18-16 til 20-16 og anfører Eva Bang fortsatte til 23-17. To rotationer senere havde vi sikret os sættet med 25-19.

Vi fortsatte i samme opstilling og havde stadig godt pres på serven. Lyngby havde for deres vedkommende også succes med at serve uden om vores libero Rikke Larsen, men i stedet var det som oftest Deme Morales der blev ramt og hun modtog så godt, at vores to centerangribere Paulina Hougaard-Jensen og Dominique Thompson for alvor kunne sættes i spil. For Paulinas vedkommende blev alle angreb omsat i point. Det var i dette sæt Lyngby der holdt en marginal føring frem til 18-18, hvor Eva Bang endnu en gang stod for serven da vi rykkede til 22-18. En føring der blev hold frem til 25-20.

Der blev heller ikke foretaget ændringer i opstillingen til tredje sæt. Dertil er respekten for Lyngbys styrke for stor, så det der indtil videre havde fungeret godt, fik lov til at fortsætte. I dette sæt kom vi således også hurtigt ovenpå, da vi i Julie Mikaelsens serv gik til 7-2. Trine scorede stadig point efter behag og Deme havde også sin bedste periode i angrebet, så snart var vi i front med 19-7.  Der blev i dette sæt brugt alle de seks tilladte udskiftninger, men koncentrationen holdt og sættet blev taget med de overbevisende cifre 25-15.

Lørdag havde Brøndby hviledag, mens Lyngby og Aarhus skulle spille deres indbyrdes kamp. En kamp som Lyngby vandt med 3-0.

Søndag var det så vores tur til at møde Aarhus. Den jyske repræsentant i play off har på det sidste været temmelig uheldige. De har således for nylig fået deres danske landsholdsanfører Trine Rask-Nielsen skadet og i lørdagens kamp mod Lyngby havde en af deres bærende kantangribere Tenna Donslund fået en kraftig forvridning af anklen. Det var således et noget svækket hold der gik på banen mod os.

160304 BVK Lyngby Cecilie i servPå vores side var der ændret en del i forhold til fredagens kamp. Det var således Daria Wozniak der spillede diagonalen og Cecilie Køllner Olsen, som er kommet sig overen lang skadesperiode, fik lov til at varetage en kantplads mod sine tidligere holdkammerater fra Aarhus. Det gjorde hun så godt, at hun efterfølgende modtog Grey Matter prisen som bedste spiller.

Med tabet af to spillere til startopstillingen, havde det svækkede Aarhus hold det naturligt nok svært, men de fulgte alligevel godt med indtil Eva Bang endnu en gang viste sin servestyrke, da hun med fem server, hvoraf to var esser og de tre andre kun med nød og næppe blev bragt i spil af Aarhus, bragte os på 21-9 og kort efter var første sæt taget hjem med 25-14.

I andet sæt blev serverne igen udslagsgivende. Julie servede fra 10-6 til 13-6. Deme fortsatte til 18-7 og Eva satte trumf på da hun i en stime på fem server præsterede tre esser på vejen frem til sætsejren med de knusende cifre 25-9.

Udskiftningerne blev brugt flittigt i tredje sæt. Det kneb en del med at holde koncentrationen og der var en del slagfejl. Aarhus fulgte godt med indtil midt i sættet, hvor vi fik lavet nogle små serier, De fik næsten held til at lukke hullet da de kæmpede sig på 18-20, men herefter tog vi de resterende point frem til 25-18 i Trine serv.

Med de to sejre har vi skabt os et solidt udgangspunkt, inden de tre hold skal mødes i endnu en play off runde i Kildeskovhallen i dagene d. 18. marts til 20. marts. Det hold der efter den weekend har vundet play off puljen, skal spille DM-finale mod vinderen af den anden pulje, som består af grundspillets nr. 2 Holte IF, nr. 3 Amager VK og nr. 6 Team Køge.

I herrernes pulje blev det Gentofte Volley der fører puljen med to 3-0 sejre over Lyngby-Gladsaxe Volley og Hvidovre VK og Lyngby-Gladsaxe sikrede sig en foreløbig anden plads med en 3-0 sejr over Hvidovre.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV