160109 Rikke i modtagningBrøndby Volleyball Klub sluttede grundspillet i Volleyligaen af med to kampe på to dage. Kampen fredag d. 26. februar var helt klart den der var ventet med størst spænding, da det var topkampen mod Holte IF. Vi var på forhånd ubesejrede i ligaen og Holte havde kun indkasseret et enkelt nederlag, som var mod os i den første kamp. Et resultat med omvendt fortegn kunne derfor bytte om på de to topplaceringer. Det så i starten ud som om Holte skulle få held med sit forehavende, men som kampen skred frem, sikrede vi os en 3-1 sejr og var dermed sikre på at vinde grundspillet uanset hvad resultatet ville blive i lørdagens kamp mod Fortuna Odense.

Holte lagde ud med et højt servepres, som vi havde svært ved at få styr på i starten. Det resulterede så i flere fejlslag, som bragte Holte i front med hele 14-8, hvor vi vandt serveretten tilbage og med Paulina Hougaard-Jensen i servefeltet, på adskillige gode server fra hendes side, sikrede os kontakt ved 14-14. Holte tog time-out og tog igen føringen.  De to hold fulgtes nu ad indtil vi fik sin første føring ved 19-18. I de næste bolde skiftedes de to tophold til at vinde bolden, så der skiftevis blev kontakt og et points forspring til os. Det blev igen Paulina der klarede ærter med sin serv, da hun stod for et vigtigt point til en to-points føring 23-21, som holdt hjem til sættes afslutning 25-23 til os.

Andet sæts start blev en tro kopi af første sæt. Holte servede igen godt og bragte sig denne gang i en endnu større føring med 9-2, Hvor Julie Mikaelsen for en stund bringer os ud af problemerne med et effektivt smash ned ad linjen. Vi mangler dog stadig den nødvendige effektivitet i angrebet, så Holte fastholder forspringet og øger endda med et enkelt point til deres største føring på 15-7. Endelig begynder vi at få ordentlig styr på spillet, men Holtes forspring er for stort og selv om der foretages nogle udskiftninger, er det ikke muligt at lukke hullet og Holte vinder sættet overbevisende med 25-20 og har dermed stadig en mulighed for at tilkæmpe sig førstepladsen i ligaen.

151112 BVK Køge Trine med Grey Matter gaveHeadcoach, Jens Bang vælger fra start af tredje sæt, at rotere opstillingen tre pladser i forhold til kampens start og sætter samtidig Daria Wozniak, som nåede at være på banen i andet sæt, i opstillingen fra start. Om det var disse ændringer der bar frugt, skal være usagt, men fakta er at vi kom væsentligt bedre fra start med 4-0 i Dominique Thompsons serv. Samtidig begynder servemodtagningen at fungere godt, så hæver Eva Bang for alvor kan få sat sine angribere i scene. Trine Kjelstrup, som i de seneste kampe har spillet fantastisk, vinder nu også adskillige spektakulære angreb og modtager efterfølgende Grey Matter prisen som bedste spiller. Holte kæmper godt og hænger stadig på, indtil vi i først Evas serv og bagefter Trines rykker til henholdsvis 17-11 og 20-12. En føring som Holte når at minimere en del, især da de i deres hæver og anfører Caitlyn Nyhus serv er ved at få kontakt ved 24-21, men her vinder vi det sidste point i sættet til 25-21. Samme Caitlyn Nyhus, som altid binder Holtes spil godt sammen, var spilleren der løb med Grey Matter prisen på Holtes hold.

Med to sæt vundne, var vi sikre på at beholde førstepladsen i ligaen, idet et eventuelt 3-2 nederlag ville indbringe os et enkelt point til tabellen. Tilstrækkeligt til at holde os foran Holte. Dette faktum fik dog ikke vores piger til at slappe af. Snarere tvært imod. Efter en lige start på fjerde sæt, fungerede det meste optimalt for os. Paulina var et levende plankeværk ved nettet og gjorde det rigtigt svært for Holtes angribere at slå sig igennem og det der slap igennem sørgede Libero, Rikke Larsen og Deme Morales for at klare ved at agerede levende gulv. Også Daria, som generelt spillede en god kamp, havde i dette sæt nogle fabelagtige redninger og når der var brug for det, stod Trine som gennem hele kampen, klar til at fyre en kanon af ved nettet.  Holte hang på til 9-10, men herfra gik det hurtigt og Brøndby pigerne sluttede af med en magtdemonstration frem til slutcifrene 25-13.  Derved fasttømrede vi med en kamp tilbage, førstepladsen i grundspillet.

Lørdag d. 27. februar skulle vi spille vores sidste kamp i grundspillet. Modstanderen var Fortuna Odense, som weekenden inden havde udspillet sin rolle, da de tabte, den for dem afgørende kamp mod Team Køge, om at komme med i play off kampene. Det var således en kamp som var uden betydning for både Brøndby og Fortuna.

160227 BVK Fortuna Borgmester overrækker Øresundspokal TGUmiddelbart inden kampen, var der en seance, hvor Brøndbys nyudnævnte borgmester Kent Magelund overrakte os  Øresundspokalen, som det synlige bevis på at vi har erobret det første Øresundmesterskab i den nyetablerede turnering, som består af tre tophold fra henholdsvis Danmark og Sverige.

Vi stillede en del anderledes op end normalt til denne kamp, i bestræbelserne på dels at spare nogle af de spillere der dagen før havde haft en hård kamp, samt for at trimme truppen yderligere frem mod de afgørende play off kampe.

Det var således Sigrid Friis Christiansen der startede på hæverpladsen, Terese Ammundsen havde overtaget en startplads på centerpladsen og endvidere var der  genvalg til Daria Wozniak, som om fredagen havde gjort det glimrende da hun kom ind for Julie Mikaelsen. I denne kamp var hun udset til at overtage en kantangriberplads for Deme Morales.

Vi  kom planmæssigt fra start. Tog hurtigt føringen og kørte første sæt hjem med 25-16. Undervejs blev der foretaget en dobbeltudskiftning, hvor Cecilie Køllner Olsen kom ind ved nettet i stedet for Sigrid, samtidig med at Eva så overtog hævergerningen ved at blive skiftet med Julie på baglinien.

Der blev fortsat med samme startopstilling i andet sæt. Daria Wozniak startede med at serve til 7-0 og med fem udskiftninger undervejs i sættet, blev forspringet udbygget frem til sættets afslutning på 25-14. Spillet blev holdt godt sammen af en stabilt spillende og altid hårdt arbejdende libero Rikke Larsen, som fik Grey Matter prisen som bedste spiller.

Til trods for de forholdsvis store nederlag i de første to sæt, havde Fortuna på ingen måde lagt sig. Vi havde igen i tredje sæt bragt sig foran med komfortable 12-6, men så fik Fortuna presset os til at lave fejl og på tre rotationer fik de bragt sig i spidsen med 17-15. Fortuna øgede forspringet indtil de ved 24-21 havde tre sætbolde til at bringe kampen ud i yderligere et sæt. Vi overlevede alle tre  og kom på 24-24 inden Fortuna tilkæmpede sig yderligere en sætbold. Også denne overvandt vi og Eva som mod slutningen var sat på banen, kunne serve sættet og kampen hjem til 27-25.

Med sejren er vi gået ubesejret gennem grundspillet og kommer dermed i en play off pulje med grundspillets nummer fire Lyngby Volley og nummer fem Elite Volley Aarhus. De tre hold skal møde hinanden i to runder om hvem der skal i DM-finalen mod vinderen af den anden pulje, som har deltagelse af nummer to Holte IF, nummer tre Amager Volley og nummer seks Team Køge.

Første runde i play off, afholdes på vores hjemmebane i Stadionhal 1 fra fredag d. 4. marts til søndag d. 6. marts. Der vil hver dag blive spillet en dame- og en herrekamp, så der er gode muligheder for at se topvolley i den kommende weekend. Brøndby spiller fredag kl. 18.00 mod Lyngby og søndag kl. 13.00 mod Aarhus. Vores to modstandere spiller deres indbyrdes kamp lørdag kl. 13.00. Hver dag bliver damekampene efterfulgt af en herrekamp i en pulje bestående af Gentofte Volley, Hvidovre VK og Lyngby-Gladsaxe Volley.