NCC finale hold med medaljer
Brøndby Volleyball Klub skrev volleyballhistorie, da de i weekenden d. 29.-31. januar som det første danske hold vandt det nordiske klub mesterskab, eller mere korrekt NEVZA –Club Championship (NEVZA står for North European Volleyball Zonal Association) . Det der i volleykredse også omtales som NCC (Nordic Club Championship). Turneringen havde indledende puljer i november, hvorved fire hold kvalificerer sig til weekendens finalestævne. De fire hold var Randaberg Volleyball Klubb og Oslo Volley fra Norge, som ligger som nummer et og to i den norske turnering, Engelholm som er svenske mestre og værter for finalestævnet, samt de danske mestre fra Brøndby.

Deme i et kraftfuldt smashPå førstedagen skulle vi møde Engelholm og det blev her til et tæt 2-3 nederlag. Dermed skulle vi om lørdagen møde vinderen af det rent norske opgør, som var Randaberg. Det blev i denne semifinale til en sikker 3-0 sejr, hvorved vi igen skulle møde Engelholm, som havde slået Oslo i deres semifinale. I finalen diskede pigerne op med et blændende spil i en 3-1 sejr, hvor de i fjerde sæt totalt nedspillede Engelholm med de knusende cifre 25-9.

Optakten til fredagens kamp var ikke optimal. Fere af spillerne havde i løbet af dagen måttet passe deres arbejde og studier og Trine Kjelstrup kom således direkte fra en skriftlig eksamen på idrætsstudiet. Det er svært at vurdere om disse faktorer havde indflydelse på spillet, men der kan vel ikke ses bort fra at forberedelsen til kamp ville have været anderledes hvis muligheden havde været der. Måske kan der i disse omstændigheder findes en årsag til, at vi i denne kamp havde et uhørt højt antal servefejl. Engelholm er et fysisk stærkt hold, som skal presses hårdt i serven for at holde deres angribere fra at præstere optimalt og når man sådan skal presse serven til grænsen, hænder det at man også overskrider denne, hvis koncentrationen ikke er optimal.

I første sæt kom vi bagud med 11-5, men Julie Mikaelsen, havde i dette sæt ikke problemer med sin serv. Hun lavede to esser og fik på sine øvrige server presset Engelholm så meget i bund, at de ikke kunne bringe deres helt store angrebsstjerne Isabella Haak til angreb. Ydermere havde Julie fem pointgivende angreb og hun havde således, sammen med især Trine Kjelstrup, en stor del af æren for at Sættet blev taget hjem med 25-22.  Andet sæt gik til Engelholm med 25-22. Deres angreb fungerede nu optimalt mens vi ikke formåede at få tilstrækkeligt med angreb i det svenske gulv.

Deme i smashTredje sæt var tæt. Hos os var det især Deme der demonstrerede sin kunne. Hun var den mest vindende i angrebet og lavede et formidabelt forsvarsarbejde, som også var årsagen til at hun blev kåret som kampens spiller. Vi havde en lille føring frem til 15-13, hvor Engelholm i den brasilianske spiller Priscila Kenias serv gik til 18-15 føring. De kom også på 23-21, før vi i anfører Eva serv tog sættet med 25-23.

I fjerde sæt havde vi ikke færre end fem servefejl, hvilket gør det nærmest umuligt at holde trit med et klassemandskab som Engelholm, som da også tog sættet med 25-22.

I det afgørende femte sæt, fulgtes de to hold ad til 8-8, men tre servefejl forhindrede Brøndby i at skabe et hul. Det lykkedes i stedet for Engelholm, som på to rotationer gik på 11-8 og 15-10.

Nederlaget var vores første i sæsonen, men da der var flere aspekter i spillet, som vi forholdsvis let ville kunne rette op på – herunder serven, var spillerne på ingen måde slået ud.

Sigrid og EvaI lørdagens kamp mod Randaberg var der ikke den store tvivl om udfaldet. Efter et første sæt, som blev vundet med 25-14, blev der i andet sæt skiftet en del ud, i bestræbelserne på at spare nogle af de spillere der havde spillet fem hårde sæt om fredagen. Således blev Trine Kjelstrup skiftet med Daria Wozniak på kanten. Sigrid Friis Christiansen overtog hævertjansen for Eva Bang og Terese Ammundsen erstattede Dominique Thompson i centerangrebet. Vores norske landsholdsspiller Julie Mikaelsen, var i denne kamp oppe mod flere af sine landsholdskammerater. Måske var dette medvirkende til at Julie spillede en kamp der indbragte hende prisen som kampens spiller. Andet og tredje sæt blev noget tættere, men pigerne var i fuld kontrol hele vejen og kunne tage sættene med 25-22 og 25-20 og var dermed klar til søndagens finale, hvor det som ventet var Engelholm, som havde slået Oslo 3-0, der var modstanderen.

Brøndbys coachteam Jens Bang, Martin Rønn Spangen og Steen Spangen brugte resten af lørdagen på at analysere statistik og video fra fredagens kamp og holdets hævercoach, Holger Schultz, som desværre var forhindret i at blive til finaledagen, havde allerede fredag afgivet sine gode råd. Holdets to fysioterapeuter Stine Rønn Spangen og Morten Hasselbalch, som havde bragt en stor del af sit udstyr fra Allerød Fysioterapi med til Sverige. Arbejdede ihærdigt med massage, ultralyd og laserapparatur og holdets mental coach Jannie Steinbüchel Berthelsen tog sig at det opbyggende mind-set. Der blev således ikke overladt noget til tilfældighederne og holdet var dermed efter en god nats søvn, langt bedre forberedt end til fredagens kamp.
Deme og Dominique klar ved nettet
Spillerne var tændte og alle der var valgt til startopstillingen leverede en helstøbt holdpræstation, som resulterede i at det var de samme syv spillere der spillede hele kampen. Engelholm fik en lille føring, som blev elimineret i Julies serv, hvor vi gik fra 4-8 til 10-8, godt hjulpet på vej af Dominique, som på en enkelt nettur præsterede tre angrebspoint og yderligere lagde tre point til tavlen med nogle effektive blokader, samt Trine, som producerede point med angreb både ved nettet og på back spike.

I andet sæt havde vi noget sværere ved at vinde vores angreb, mens Engelholms angribere havde noget lettere ved at komme gennem vores blokader end i første sæt. Engelholm fik et lille forspring på et par point, som holdt frem til sættets afslutning på 25-23.

Angribernes effektivitet steg igen i tredje sæt. Eva fordelte boldene godt til sine angribere, som alle skaffede point til regnskabet. I forsvaret kæmpede især libero Rikke Larsen og Deme Morales, som endnu en gang blev kåret som kampens spiller og selv om Engelholm stadig havde stor power i deres angreb, havde de ikke held med at få boldene gennem det heroisk kæmpende forsvar. Vi gik i front fra start og udbyggede frem til de afsluttende cifre 25-20.

Dominique Julie DemeI fjerde sæt kunne spillerne på det nærmeste gå på vandet. Alt fungerede optimalt og frustrationerne begyndte at lyse ud af Engelholmspillerne, som lavede en del flere fejl end tidligere. Stadig var det et fantastisk kæmpende Brøndbymandskab der selv skabte et fantastisk resultat. Den godt servende Paulina bragte med tre server, hvoraf to var esser, sit hold på 10-3, Dominique Thompson smed igen et par blokadepoint på kontoen og Deme Morales og Julie Mikaelsen vandt samtlige deres angreb. Engelholm blev fuldstændigt neutraliseret og anfører Eva Bang fik æren af at stå for de sidste fem server fra 19-9 til 25-9, hvorefter hun i stor jubel kunne løfte pokalen som ikke tidligere har været på danske hænder.

Allerede på torsdag d. 4. februar møder vi Engelholm igen, når vi i Øresundsligaen skal spille kamp kl. 20.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1. De to hold ligger som nr. 1 og 2 i denne liga og i tilfælde af sejr, kan vi også sikre os dette mesterskab, med to runder tilbage. Der er altså lagt op til endnu en topkamp mellem de to bedste hold i Norden.