Så er vores Volleyligahold tilbage på førstepladsen i ligaen og der ville det jo være herligt hvis de kunne blive, men der er dog endnu nogle knaster på vejen, som vi skal overvinde.

En sådan udfordring var det netop vi stod over for, da Frederiksberg Volley var på besøg i Stadionhal 1 til den direkte TV-transmitterede volleykamp. Vi røg ud i en spændende femsæts kamp, så Kanal Sport og Danske Spil må om ikke andet være godt tilfredse, når vi på den måde skaber spænding til det sidste.

Vi har tidligere på sæsonen haft en utrolig spændende femsæts kamp mod Frederiksberg, men da vi mødtes i starten af det nye år, blev det en meget overbevisende 3-0, så vi var da også udråbt som favoritter af Danske Spil. Desværre var vores modtagninger ikke gode i første sæt. Vores libero Morgan Springer levede slet ikke op til normal standard og et par grimme "netruller-server" fra Frederiksberg drillede os også. Vi fik således slet ikke gang i centerspillet, som fra start bestod af Katie Post og Marta Bronisz. Vi fik derfor primært point på Trine Kjelstrups smash samt nogle gode blokader. Alligevel fulgtes de to hold frem til 20-20, hvorefter Frederiksberg trak fra og tog sættet 25-22.

I andet sæt gik det bedre. Efter en lidt famlende start, hvor Frederiksberg kom foran. Ved 4-8 var det Julie Guldager, som for øvrigt havde 100-kamps jubilæum, der skulle serve og det gjorde hun fantastisk. Et servees og tre server, som Frederiksberg kun med nød og næppe fik bragt til et tandløst angreb, bragte os i kontakt ved 8-8 inden Frederiksberg genvandt serven. Trine havde i andet sæt sin eneste dårlige periode, men til gengæld var der kommet tryk på Julies og Anile Clementes angreb. Morgan var begyndt at spille sig op i modtagning og forsvar og havde fra midten af sættet og kampen ud en jævnt stigende præstationskurve. Pernille Navntoft, som efterfølgende fik Time Vision prisen som bedste spiller skabte med en god serv et forspring da vi gik fra 15-17 til 19-17. Herefter tog vi to point hver gang Frederiksberg tog ét og vi kunne snuppe sættet 25-20.

De gode takter fortsatte i tredje sæt, hvor de to centerspillere Pernille og Katie gjorde et godt arbejde i blokaden og Katie trykkede godt til i serven. De to hævere Rose Olander og Eva Bang supplerede hinanden og specielt Eva viste noget af det bedste markforsvar hun har præsteret i år. Igen blev hullet skabt i Julie serv da vi gik til 16-10 og støt og roligt videre til sætsejr på overbevisende 25-16.

Man skulle nu tro at vi kunne fortsætte de gode takter i fjerde sæt og dermed lukke kampen, men sådan gik det ikke. Efter at have været foran på blandt andet fantastiske centerangreb af Katie Post, faldt modtagningen sammen. Anile som ellers havde modtaget godt, havde en dårlig periode og Frederiksberg gik fra 14-18 til 18-18 og 22-19 på to rotationer og endte med at tagesættet 25-23.

Der var nu lagt op til et spændende femte sæt og dem der ønskede en nervepirrende afslutning så da også ud til at få deres ønske opfyldt, idet de to hold fulgtes ad frem til en kneben Frederiksbergføring på 7-5, men herefter tog Anile sagen i egen hånd, med en god serv pressede hun Frederiksberg i bund og det der kom tilbage sørgede en nu fantastisk spillende Morgan, for at spille perfekt frem til Eva, som med Trine og Katie ved nettet havde gode arbejdsvilkår. Vi tog otte point i træk og lukkede komfortabelt kampen med 15-7.

Sejren var en af de vigtige knaster på vejen. Der er nu fem kampe tilbage i grundspillet. På papiret skulle lørdagens modstander, Gentofte være overkommelig. Herefter kommer en sværere opgave mod Lyngby og d. 9/2 kl. 16.00 kommer på hjemmebanen i Stadionhal 1 topkampen mod Holte, som med stor sandsynlighed kan være den der afgører hvem der kan slutte på grundspillets førsteplads. De sidste to kampe mod Bedsted og Gentofte er to kampe som ikke må kikse, hvis det andet er faldet gunstigt ud.