I ren opvisningsstil besejrede vores Volleyligapiger, onsdag d. 9. januar på udebane Volleyligaens nummer 4 Frederiksberg Volley med de overbevisende sætcifre 25-18, 25-15, 25-16. Dermed har vi sammen med Holte IF lagt os alene i spidsen af turneringen. Begge hold har to nederlag, mens Frederiksberg og Fortuna Odense efter weekendens kampe har fem nederlag.

I den første weekend efter nytår, skulle Brøndby og Holte have spillet mod hinanden, men da vores 16-årige stortalent Liv Magnussen var med DU18-landsholdet i Grækenland for at spille EM-kvalifikation, er kampen blevet udsat til d. 9. februar.

Da der således opstod en spillefri weekend for det resterende Volleyligamandskab, besluttede vi i stedet at deltage i en stærk polsk turnering i Warszawa. I denne turnering blev der justeret en hel del ting, som gerne skulle give resultat i den hjemlige turnering. Kampen mod Frederiksberg var det synlige bevis på, at missionen syntes vellykket. Fra flere sider har det lydt, at det er det flotteste volleyball der endnu er vist i damernes Volleyliga.

Rose Olander var alene om at bestride den vigtige hæverplads, idet holdets anfører Eva Bang, var sat på bænken, for at spare nogle overbelastede knæ, så de kan være klar til den 20. januar, hvor der skal spilles landspokalfinale.

Ligeledes sad Liv på bænken hele kampen, da hun også var noget slidt efter det hårde landsholdsprogram med fem kampe på en uge. I disse landskampe havde vi endvidere deltagelse af vores to hævere Ida Lambach og Stephanie Dahl, samt centerangriber Paulina Hougaard, som alle tre spiller på vores talenthold i 1. division.

Heldigvis var der ingen slinger i valsen hos Rose, som for øvrigt spillede for Frederiksberg i sidste sæson. Hun udfyldte hæverrollen til noget nær det perfekte. Hun fordelte spillet flot og på dagen kvitterede alle smashere med flotte kill-procenter. På kanterne var det især Julie Guldager og Trine Kjelstrup der brillierede i angrebet, mens AnileClemente udover også at gøre det godt i angrebet, gjorde sig bemærket med ikke mindre end seks point på gode blokader.

Også vores to amerikanske centerangribere Casey Wright og Katie Post var på toppen. Sidstnævnte som fik Time Vision prisen som bedste spiller, har således også fået sin springserv til at fungere perfekt og hun præsterede således fire serveesser undervejs i kampen.

Med kampens flotte resultat, får pigerne en god portion selvtillid inden de næste vigtige opgaver. Først er der en livetransmitteret TV-kamp på Kanal Sport tirsdag d. 15. januar kl. 19.00 og søndag d. 20 januar kl. 13.30 spilles så årets landspokalfinale mod Holte, på neutral bane i Odense Idrætshal. Brøndby er forsvarende pokalmester og også sidste år var modstanderen Holte, som blev slået i en utrolig tæt og spændende 3-2 kamp. Også denne kamp transmitteres live på Kanal Sport. Holdet håber selvfølgelig at mange vil tage turen over broen og støtte dem i bestræbelserne på at genvinde pokalen.