Onsdag d. 12-12-12, spillede vores Volleyligahold mod Lyngby Volley. Udover den aktuelle betydning for placeringerne i Volleyligaen, var det også en forpremiere på den semifinale, som skulle spilles om lørdagen tre dage efter, med de samme to hold på banen.

Der var en antydning af uro i truppen, idet der var ændret på flere parametre i forhold til det første indbyrdes opgør, som vores piger vandt 3-0. Lyngby havde fået en ny amerikansk libero, Taylor Lee Johnson og deres amerikanske kantangriber Natalia Gonzales var meldt klar efter den skade hun pådrog sig i starten af sæsonen. Desuden var der skiftet træner, så det nu er Michael "Mini" Bennour der står for ansvaret og med ham er der sket flere ændringer i opstillingen. Vores video fra første kamp, kunne såedes ikke bruges til så meget. Endvidere havde vi selv to dage før kampen fået en skade på vores brasilianske kantangriber Anile Clemente, som har været fast starter i alle kampe.

Stine Spangen, som i forrige kamp havde 200-kamps jubilæum for vores 1. damehold blev valgt til erstatning for Anile og det gjorde hun med så stor succes, at hun efterfølgende fik Time Vision prisen som bedste spiller.

Lyngby lagde ud med en serv, som vi vandt og Eva Bang gik i servefeltet. Her blev hun stående indtil vi var foran 7-0. Heraf havde Eva sørget for tre af pointene ved at lave tre serveesser i træk. Endelig vandt Lyngby bolden, men Stine lagde ud med at vinde sine to første angreb og Julie Guldager som blev dagens topscorer havde ligeledes succes ved nettet og inden længe var vi foran med 15-6. Den store føring holdt til sættets slutning på 25-12.

De gode takter fortsatte i andet sæt hvor Julie holdt en killprocent på 80 % og Casey Wright vandt alle sine tre angreb. Vi fik en lille føring, men Lyngby fightede godt og viste tydeligt, at de er et bedre hold end deres aktuelle placering antyder. De indhentede vores forspring ved 17-17 og nåede også at føre 18-17, inden vi i Stines effektive serv rykkede til 22-18 og holdt forspringet til 25-22.

Tredje sæt blev lige indtil midt i sættet, blandt andet som følge af fire servefejl i første halvdel af sættet, men fra 12-12 rykkede vores piger støt og roligt fra Lyngbypigerne, på blandt andet fem flotte centerangreb af Katie Post og tre kantangreb af Stine, som også stod for kampens punktum til 25-20.

Sejren betyder at vi holder fast i toppen af ligaeen med samme antal sejre som Holte IF, som dog har et point mere, da et af deres nederlag kun var 2-3. Sejren giver selvfølgelig også en godt mentalt rygstød inden lørdagens vigtige semifinale, men Lyngby viste gode takter og har kun spillet og trænet i kort tid i deres nye opstilling, så hver træningsdag op til semifinalen vil utvivlsomt kunne mærkes i deres samspil.