Tirsdag d. 27/11 spillede Brøndby Volleyball Klub og Fortuna Odense et brag af en TV-kamp på hjemmebanen i Stadionhal 1. Mandskabet fra Kanal Sport udtalte før kampen, at de var lidt kede af, at stort set alle TV-kampene var endt 3-0 og ofte blottet for spænding. Det blev der sandelig lavet om på denne tirsdag aften.

Det blev vores piger der løb af med sejren 3-2, men inden da, skulle de gennemløbe to nervepirrende timer. Vi har på det seneste været stærkt servende og det er vi for så vidt stadig, men de effektive server skulle ikke gerne resultere i servefejl i bestræbelserne på at lave dem, men det var netop det der skete denne aften. Atten servefejl blev det til over de fem sæt, hvilket er alt for højt. Fem af disse faldt i første sæt, så da Fortuna samtidig lagde rigtig flot ud, var det svært for os at følge trop. Når der var optræk til at lukke hullet op til Fortuna, ødelagde vi det for os selv med en servefejl. Til trods for nogle rigtig flotte angreb af især Trine Kjelstrup, Trak Fortuna fra og tog første sæt overbevisende med 25-18.

I andet sæt fulgtes de to hold ad og skiftedes gennem godt spil til at tage små føringer, men ved stillingen 21-21 fik vi svært ved at slå os igennem Fortunas blokader og der blev lavet en del personlige angrebsfejl, som gav Fortuna en føring på 24-21 og kort efter sættet 25-22.

Det så alt andet en godt ud for vores piger, som ellers på Danske spil fra kampstart var udråbt som favoritter med odds 1,35 mod Fortunas 2,95. Spillere der havde satset på Fortuna kunne begynde at gnide sig i hænderne. Hænderne er sikkert blevet varmere og varmere som tredje sæt skred frem. Fortuna tog atter en føring, som dog på intet tidspunkt blev på mere end to point og bagud 14-15 sørgede brasilianske Anile Clemente, som for øvrigt var den eneste spiller der ikke lavede servefejl i kampen, for at starte med et servees og derefter fortsætte med at presse Fortuna så meget, at Brøndbyforsvaret med libero Morgan Springer som forsvarskaptajn, fik fuldstændigt styr på Fortunaangrebene. Vi rykkede til 19-15 og fortsatte det pæne spil frem til sætsejr på 25-18.

Vores piger var tydeligt lettede og spillede nu mere frigjort. Julie Guldager var fantastisk servende, Anile og Trine bragede smashene ned og Katie Post hjalp godt til med et par pointgivende blokader og inden længe havde vi skabt os en komfortabel føring på 17-10 og selv om Fortuna fik noget bedre styr på det og lavede et par serveesser, kunne vi i Trines serv tage den første sætbold ved 24-21. Fortuna syntes dog ikke det var slut endnu. De vandt deres angreb og i deres estiske spiller Triin Kuusk serv, overlevede de yderligere to sætbolde og kom på 24-24, før vi med ryggen mod muren tog de to sidste point til 26-24.

Der skulle nu et afgørende sæt til. Anfører Eva Bang lagde ud med at serve sit mandskab til føring 4-0 og iscenesatte herefter et effektivt Brøndbyangreb, som blev godt hjulpet af sublimt forsvarsspil af Morgan, som tog Time Vision prisen som bedste spiller. Vi førte 8-2 ved banebytte og alt så godt ud, men så fik Fortuna slået hul på vores servemodtagning og bragte sig tilbage i kampen med 8-9. De hang på frem til 13-12 til os, hvor vi lukkede kampen med 15-13 med et noget heldigt stående smash af Trine, som var i et tæt "opløb" med Morgan om Time Vision prisen.

Med sejren bragte vi os alene i spidsen af Volleyligaen, som det eneste hold, der kun har ét nederlag. Efter sejren blev spillerne, som i den seneste tid har trænet dagligt, belønnet med en fridag, til at restituere, inden de allerede torsdag skulle i gang igen mod Aarhus Volleyball.