Åh nej - ikke igen. Det var den tanke der lå i baghovedet og pressede sig på og som undertegnede forsøgte at undertrykke, da vores Volleyligadamer på udebane mødte de danske mestre fra Holte IF. Årsagen til den nagende tanke var vores grimme statistik for kampe i Ny Holtehal. Heldigvis var det kun en kort tøvende og lidt usikker start der gav næring til de grimme tanker, Holte kom foran 5-2, men så sørgede vores serbiske powerserver Mirjana Duric for med to serveesser at bringe os på 5-5 og herefter var der ikke den store tvivl hos Vestegnens piger og deres formand om, at det var dagen hvor den onde cirkel skulle brydes.

Vi havde ikke vundet i 19 opgør på Holtes hjemmebane. Selv da vi i 2011 vandt både landspokal og blev danske mestre, var det uden sejre i Ny Holtehal. Den sæson mødtes de to hold omkring 13 gange i opvarmningsstævner, landspokal, Nordic Club Championship og i kampen om DM og i samtlige opgør var det det hold der havde hjemmebane der vandt, mens opgørene på neutral bane blev til Brøndbysejr.

Vores unge liberotalent 17-årige Stephanie Dahl, som indtil denne sæson har koncentreret sig om en hæverkarriere, var med til at skabe den fornødne ro på banen. Trænerteamet omkring Volleyligaholdet med ens Bang og Holger Schultz i front havde i sidste sæson lagt mærke til hendes defensive egenskaber og brugte sommeren til at omskole hende til hendes nuværende funktion som libero. Hendes modtagninger lå perfekt i næsten hele første og andet sæt og først i tredje sæt faldt niveauet en smule. De gode modtagninger gav hæver Eva Bang gode muligheder for at køre hurtigt centerangreb, hvor specielt amerikanske Amanda Anderson gjorde sig bemærket ved at vinde otte ud af ni angreb i kampen. Evas varierede hævninger gjorde det svært for Holtes blokader, som kun formåede at lægge fem pointgivende blokader i kampen. De flotte hævninger, sammen med et flot forsvarsspil og et par serveesser var udslagsgivende, da Eva modtog TimeGroup prisen som bedste spiller foran Amanda og Stephanie.

Selv om vi kun kom i front med få point og Holte endda fik kontakt både ved 7-7, 11-11 og 19-19, var der en forunderlig ro og sikkerhed i pigernes spil. På intet tidspunkt begyndte de at tvivle og de kunne tage første sæt med knebne 25-23.

Det gode spil fortsatte i andet sæt. Mirjana var nu for alvor kommet i gang. Hun havde haft en grim oplevelse på vej til kampen, da hun i forbindelse med en undvigemanøvre på motorvejen, havde mistet kontrollen over bilen og var endt med front den modsatte vej. Heldigvis var der ikke sket noget med hende eller andre, men hun var naturligt nok noget rystet og måske var det dette der gjorde at hendes angreb først i slutningen af første sæt begyndte at bære frugt. Nu scorede hun til gengæld point efter behag. Det samme gjorde kantangriber Trine Kjelstrup, som i sættet havde en killprocent på 80%. Trine leverede samtidig noget af det flotteste forsvar der endnu er set fra hendes side og var dermed med til at gøre det rigtigt svært for Holte, som i kampen kun formåede at vinde 28 angreb mod Brøndbys 43. Fra 10-10 gik pigerne i front og ved 20-18 sørgede Michelle Osunbor for at serve sættet hjem til 25-18.

Også i tredje sæt fik Holte kortvarigt en føring, men i Amanda serv gik vi i front da hun servede fra 10-11 til 15-11. Godt spil af kantangriber Simone Asque var med til at konsolidere forspringet og ved stillingen 22-20 var det dagens bedste spiller Eva Bang, der servede sættet hjem og satte det endelige punktum med et servees til 25-21.

Det var en flok lykkelige Brøndbyspillere der kunne juble over at flere års nederlagsstatistik i Ny Holtehal endelig var brudt. Vi lægger os nu sikkert i spidsen af Volleyligaen, med fire point ned til Holte og syv point til Frederiksberg på tredjepladsen. Frederiksberg var det hold der kom op af hatten, da vores modstander til landspokal semifinalen skulle findes. Semifinalen spilles over to kampe. Der lægges ud hos Frederiksberg d. 11/12, mens den efterfølgende kamp i Brøndby endnu ikke er fastlagt. Næste modstander i Volleyligaen er Aarhus Volley, som kommer på besøg i Stadionhal 1, på torsdag d. 5/12 kl. 18.30.

Se billeder på Thomas Guldagers Fotogalleri