Vore Volleyliga damer var storfavoritter i udebaneopgøret i landspokal kvartfinalen mod 1. divisions holdet HIK Aalborg og de levede til fulde op til favoritværdigheden. Efter bare tre kvarters spil havde de med 25-8, 25-13, 25-6 spillet sig i semifinalen. På hjemmebanen 14 dage før var det blevet til en næsten lige så overbevisende 3-0 sejr hvor der blev afgivet 10, 15 og 12 point.

Til kampen havde vi ladet vores stærke amerikanske kantangriber Simone Asque blive hjemme. Hun har haft nogle mindre knæproblemer og skal være fuldstændig klar til den langt sværere opgave holdet skal ud i, når de på tirsdag skal møde de regerende danmarksmestre fra Holte IF.

Bortset fra Simones fravær, blev der på ingen måde taget let på opgaven. Der blev lagt ud i den formodede stærkeste opstilling, med Stine Spangen på Simones normale kantplads. En plads hun udfyldte til fuld tilfredshed med en killprocent på ikke minde end 67%.

Anfører Eva Bang satte kampen i gang med et servees og fortsatte succesen med fem server omfattende yderligere to esser, inden hun med en servefejl på den syvende overlod serven til Aalborg. Tre rotationer senere var det så Mirjana Durics tur til at serve for os og Aalborg fik nu at føle, at de stod over for en spiller der har været kåret som bedste server, da hun sammen med det serbiske DU21-hold vandt EM. Ikke mindre end seks gange i træk fyrede "Mira" sin springserv af, med et servees som det smertelige resultat for Aalborg. Først da "Mira" lavede fejl på den syvende serv, slap Aalborg ud af grebet ved Brøndbyføring 20-5. Med yderligere tre serveesser i tredje sæt kom "Mira" op på sammenlagt ti ud af  vores i alt 17 esser. Et uhørt højt antal, som viser hvilken fokus pigerne holdt gennem hele kampen. Sættet sluttede efter 14 minutters spil med 25-8 til os. "Mira" havde præsteret ikke mindre end tolv af disse point og hun var derfor også det naturlige valg til TimeGroup prisen som bedste spiller.

"Mira"s flotte præstation fortsatte i andet sæt. Hun vandt samtlige sine angreb og efter de to første sæt havde hun vundet 10 ud af 11 angreb. Også Trine Kjelstrup var helt ustyrlig i dette sæt og Stine nåede at vinde tre angreb inden hun ved stillingen 17-9 måtte give plads til vores nyerhvervelse, norske Vilde Solvoll. Vilde er et forholdsvis ukendt navn, hvis man kun interesserer sin for indendørs volleyball, men hvis man er til beachvolleyball er situationen ganske anderledes.Vilde er med i den norske beachlandsholdstrup, hvor hun blandt andet har vundet det nordiske mesterskab og desuden i sommerens løb har spillet og vundet en del turneringer med vores anfører Eva Bang. Det er i kraft af dette samarbejde, at vi har fået øjnene op for Vildes kvalifikationer, hvoraf vi især forventer at kunne gøre god brug af hendes forsvarsmæssige kvalifikationer. At hun også har udviklet en farlig serv, demonstrerede hun med al tydelighed, da hun blev indskiftet og skulle starte med at serve. Seks server blev det til. Heraf et enkelt es og fem server, som Aalborg kun med nød og næppe holdt i spil. En debut der dermed må betragtes som bestået til topkarakter da hun dermed var kraftigt medvirkende til at føre os til sætsejr på 25-13.

Det var en kamp, hvor træner Jens Bang kunne få hele truppen i aktion. De to liberoer Stephanie Dahl og Mathilde Romanowski delte kampen mellem sig, men blev ikke sat på de store prøvelser, da der simpelt hen kom for lidt retur. Paulina Houmann-Jensen kom ind på centerpladsen i stedet for Michelle Osunbor og Ida Lambach kom ind på hæverpladsen. Denne udskiftning måtte dog vente lidt på sig, da den var tiltænkt som en dobbeltudskiftning hvor Ida Flensted skulle ind ved nettet i stedet for Eva og Ida L. skulle ind og hæve når "Mira" var færdig med at serve og det var her planen røg lidt af sporet. "Mira" præsterede en servestime på otte server indeholdende tre esser og sådan en stime går en coach ikke ind og bryder med en udskiftning. Ida F. blev dog sat ind i stedet for Eva og så måtte "Mira" agere hæver indtil hun var færdig med at serve og dermed kunne overlade pladsen til "hæver-Ida".

Det var Ida Flensteds debut som netspiller. Ida kom til klubben med et seriøst knæproblem, som har plaget hende gennem længere tid. Hun sender derfor varme tanker til fysioterapeut Morten Hasselbalch fra Allerød Fysioterapi, som med blandt andet chockwaves har udført små mirakler med Idas knæ. Hun er nu klar til at tage sine første ture med spring ved nettet og det kanonhug hun nåede at levere i slutningen af kampen, lover godt for det 18-årige talents fremtid på holdet. Sættet som undervejs kom til at bestå udelukkende af ungdomsspillere suppleret med holdet nye 22-årige Nordmand, blev vundet med de knusende cifre 25-6.

Den store fokus og den høje kvalitet i spillet, lover godt for den kommende tirsdags topkamp mod Holte IF. Begge hold er ubesejrede i Volleyligaen, med Brøndby på førstepladsen da én af Holtes sejre kun har været på 3-2. På tirsdag vil et af holdene lægge sig alene i spidsen, når kampen der spilles i Ny Holtehal kl. 19 har fundet sin vinder.