Volleysæsonen har indtil videre været præget af mange "top mod bund opgør", men i tirsdags var det et vaskeægte topopgør mellem Brøndby Volleyball Klub og Frederiksberg Volley, som blev transmitteret direkte på Kanal Sport. Begge hold havde klaret sig ubesejrede gennem deres tidligere kampe, så vinderen af kampen ville lægge sig solidt på førstepladsen i Volleyligaen. Med en 3-0 sejr kunne vores piger slutte aftenen af med den ære.

Der havde på forhånd været spænding om hvorvidt amerikanske Simone Asque blev klar. Hun sad over med en mindre skade i forrige uges kamp mod Gentofte og selv om holdet klarede en sejr også i denne kamp, var den dygtige spiller naturligt nok savnet. Heldigvis meldte Simone sig klar og hun startede på sin vanlige plads, hvor hun gjorde det så godt, at hun blev inde i hele kampen og oven i købet blev tildelt TimeGroup prisen som bedste spiller.

Som ventet startede kampen meget lige, men Mirjana Duric skabte det første lille hul, da hun lavede to serveesser til 6-4, før hun lavede en fejl på den tredje. Kendetegnende for hendes fantastiske springserv er, at den meget ofte giver point til et af holdene direkte på serven – enten et es eller en fejl. Hendes serv er så kraftig, at det kun er de færreste i den danske Volleyliga der er i stand til at styre den og i denne kamp var der da også kun fire af hendes server der kom i spil hvoraf kun to gav reelle angreb fra Frederiksberg. Fem servefejl fra Mirjana i løbet af kampen kan syntes noget voldsomt, men når to af dem kommer efter serveesser sættes det i et noget andet perspektiv. Også Trine Kjelstrup gjorde sig bemærket med en yderst effektiv serv, da vi rykkede fra 16-15 til 20-15. De gode server gav hæver Eva Bang gode muligheder for at sætte de to Amerikanere Amanda Anderson og Michelle Osunbor i spil i det hurtige centerangreb og vi kunne tage sættet 25-22.

Andet sæt blev nærmest et parløb frem til midten af sættet, hvor Frederiksberg ved stillingen 15-15 vandt den måske længste duel der har været spillet i damernes Volleyliga. Ikke mindre end 23 gange gik bolden over nettet, før Frederiksberg vandt bolden med en god blokade. Undervejs i duellen viste libero Stephanie Dahl sin hurtighed, da hun flere gange var kraftigt medvirkende til at holde liv i duellen. Duellen kan ses på www.kanalsport.dk eller på Brøndbys Facebookside ”Brøndby Volleyballklub”, hvor den er lagt op som et selvstændigt klip. Frederiksberg skabte sig en lille føring på 17-15. Den holdt et par bolde frem til 18-17, hvor Trine igen lagde tryk på serven og hjalp Brøndbypigerne til en føring på 21-18, som holdt sættet ud til 25-21.

Frederiksberg kom bedst fra start i tredje sæt, hvor de skabte en føring på 7-3. Den forpurrede Amanda da hun kom i servefeltet og servede seks gange frem til en føring på 12-9. Frederiksberg kæmpede dog ufortrødent videre og især den tidligere Brøndbyspiller Mira Abildgaard voldte sine tidligere holdkammerater problemer. Udeholdet nåede da også at få føring igen ved 19-18, før det endnu en gang var Trine der gav det afgørende ryk, da hun på fem server, hvoraf to var esser bragte sit hold til matchbold ved 24-19. Desværre blev dette en servefejl, hvorved Frederiksberg nåede at sættet to point mere ind på kontoen, før anfører Eva Bang sendte en andengangsbold over til slutcifrene 25-21.

Med sejren er vores piger gået alene i spidsen for Volleyligaen, fire point foran Holte IF, som har spillet en kamp mindre. Holte er vores næste modstander i Volleyligaen. De to hold mødes på tirsdag kl. 19.00 i Ny Holtehal. Et yderst spændende opgør, som vil give et vigtigt fingerpeg om styrkeholdet mellem Danmarks måske to bedste damehold.

Inden da, har pigerne en landspokal kvartfinale, som spilles på lørdag i Aalborg mod HIK Aalborg. I kvartfinalen spilles både hjemme og ude og da vi vandt hjemmebaneopgøret 3-0, står vi med gode chancer for at kvalificere sig videre til semifinalen. Skulle det gå galt i den ordinære kamp, skal der spilles et "Golden set" til 25, efter den ordinære kamp.