Fredag d. 4. april kan Brøndby Volleyball Klub sikre sig danmarksmesterskabet for kvinder. Før medaljerne kan hænges om halsen, skal holdet have vundet over Holte IF tre gange. Første gang er klaret, da det blev til en 3-1 sejr da de to hold mødtes tirsdag d. 25. marts. Anden kamp afvikles tirsdag d. 1. april. Bliver det også sejr i denne, kan mesterskabet blive en realitet på fredag.

Det er nu fjerde sæson i træk, at de to hold mødes i DM-finalen. I 2011 blev Brøndby mester, men de to seneste gange er det Holte der er løbet med æren. Det var derfor også et meget opsat Brøndbymandskab der tog imod de regerende mestre på hjemmebanen i Stadionhal 1. Taktikkken blev fulgt til punkt og prikke og resultatet udeblev da heller ikke. I første sæt blev der spillet det vel nok flotteste volleyball der er vist af en dansk damehold. På nær en del servefejl, fungerede alt som det skulle. Holte blev på det nærmeste løbet over ende. Serbiske Mirjana Duric var flyvende og det samme var Simone Asque. Det de ikke kunne smadre i halgulvet, blev i stedet behændigt placeret i områder, hvor Holte stod magtesløse og havde det ikke været for syv kedelige servefejl, havde det set endnu værre ud for Holte, som kun opnåede 13 point i sættet.

Holte var hurtige til at ryste chockoplevelsen af sig. og i andet sæt var det dem der kom bedst fra start med en servestime til 8-1 af Sasha Wilkins. Det var især Holtes markforsvar der var blevet bedre og vi havde i en periode svært ved at vinde boldene. Det tabte blev til dels indhentet i Simones serv, hvor vi gik fra 4-9 til 7-9. Holte havde svært ved at vinde sine angreb på venstrekanten, hvor vi med stor succes fik lukket fuldstændigt af i blokaden. Det var således primært Holtes Lykke Degner på højrekanten, der holdt Holte inde i sættet og efter at have roteret en hel omgang kunne de i Sashas serv igen tage et ryk fra 15-15 til 18-15. De holdt føringen frem til 23-20, hvor vi vandt serveretten tilbage og Trine Kjelstrup gik til serv. Til trods for den pressede situation, fyrede hun sin springserv af med stor præcision og fik dermed vendt sættet til Brøndbygevinst ved 25-23.

Tredje sæt startede mere lige, men med Holte i en mindre føring, som holdt helt frem til 20-20 og efter at de to hold havde erobret endnu et point hver, var det igen Trine, som var tæt på at serve sættet hjem. Med blandt andet et servees, bragte hun os på 24-21, men på sætbolden servede hun desværre fejl. Holte var ikke sene til at udnytte situationen. Igen var det Sasha der servede og det hun denne aften manglede i effektivitet i kantangrebet, havde hun til fulde i serven og hun førte dermed Holte til sætbold ved 25-24. Vi overlevede, men desværre blev chancen ikke udnyttet. Amanda Anderson, som normalt er yderst sikker, servede fejl og Holte kunne kort efter vinde sættet med 27-25.

Igen i fjerde sæt skiftedes de to hold til at tage føringer. Der blev kæmpet intenst på begge sider af nettet og publikum i den fyldte Stadionhal 1 blev præsenteret for volleyball på højt niveau. Vores to liberoer Stephanie Dahl og Mathilde Romanowski havde gennem kampen suppleret hinanden godt i den vigtige servemodtagning og det havde givet hæver Eva Bang gode muligheder for at fordele sine hævninger så effektivt, at et ellers normalt godt blokerende Holtehold kun formåede at lave seks point i blokaden, mens vi kom op på det dobbelte. Især effektueret af centerspillerne Amanda og Michelle Osunbor. Ved 18-18 blev Paulina Hougaard sat på banen. Det kvitterede hun for med et servees og to rotationer senere var det endnu en gang Trine, som fik Time Gruppen prisen som bedste spiller, der sørgede for et afgørende ryk, da hun med to serveesser og endu to pressede server, bragte os på 24-20. Kort efter var sejren hjemme med 25-21 i fjerde sæt.

Indeværende uge byder nu på de to næste finalekampe. Der spilles bedst af fem kampe, så hvis pigerne kan holde det høje niveau og vinde de to kampe, kan medaljerne hænges om halsen og pokalen hæves, når kampen som starter fredag d. 4. marts kl. 19.00 forhåbentlig bringer mesterskabet tilbage til Brøndby.