Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder sikrede sig den ene finaleplads om danmarksmesterskabet, da de lørdag sikrede sig sejren i den tredje semifinale over Frederiksberg Volley og da de i forvejen havde vundet de to foregående semifinaler var finalepladsen en realitet.

Som semifinaleserien er skredet frem, har Brøndbys sejre været med stigende overbevisning. Første kamp blev således vundet 3-2, den anden kamp 3-1 og i den afsluttende tredje kamp blev det så til en overbevisende 3-0 sejr. Nøglen til vores sejre har været en forbedring af servemodtagningerne. I de tidligere kampe de to hold har spillet har det været et gennemgående træk, at Frederiksberg, som er et af de bedst servende hold i ligaen, har rystet vore pigers servemodtagning så meget, at det har været svært for dem at få deres powerfyldte angrebsspil til at fungere.

Holdet og deres trænere har arbejdet hårdt på at løse de problemer der har været i servemodtagningen og i anden kamp kunne det tydeligt ses, at bestræbelserne har båret frugt. De gode takter fortsatte i tredje kamp, hvor det virkede det som om Frederiksbergspillerne havde fået indskærpet, at de ikke skulle gå så målrettet efter at vinde point direkte på serven. I hvert tilfælde var trykket taget en hel del af og de fik dermed også mindsket servefejlene til under det halve af hvad det havde været i anden kamp. Til gengæld fik vi nu optimalt styr på modtagningen og det blev udnyttet til effektfulde angreb. Vigtigheden af de gode modtagninger fik holdets libero Mathilde Romanowski, honoreret med TimeGruppen prisen.

Vi sad solidt på kampen og var på intet tidspunkt reelt truet. Frederiksberg kom ellers godt fra start og førte frem til 8-7, men så var det også slut. På gode angreb primært fra kanterne og på backspike, trak vi støt og roligt fra og endte med at tage sættet med 25-21.

De gode takter fortsatte i andet sæt. Der blev optimeret lidt på blokaderne, som der ikke havde været så mange af i første sæt og her var det glædeligt at se vores unge centertalent Paulina Hougaard i aktion. Hun timer flot i blokaden og foruden det hun tog direkte i blokaden, sørgede hun for at lukke pænt af, så forsvaret havde noget at indrette sig efter. På kanterne var det især Trine Kjelstrup og Mirjana Duric der satte point ind på kontoen. Mathilde fortsatte det gode arbejde og stod for 2/3 af alle modtagningerne. En del af modtagningerne kom så pænt op, at Eva Bang kunne angribe direkte på 2. bolden og efter at Frederiksberg var ved at få kontakt ved 19-18, trak vi igen fra og tog sættet 25-20.

I tredje sæt tog vi et afgørende ryk midt i sættet, da først Michelle Osunbor servede fra 6-4 til 9-4 og Mirjana derefter fortsatte til 13-5. Paulina kom igen på banen, denne gang i stedet for Amanda Anderson og Ida Flensted overtog Simone Asques plads. Det kvitterede hun for ved at vinde to angreb på hævninger der absolut ikke var optimale. Ida Lambach erstattede Eva og demonstrerede straks sine gode pressede server. De var dermed alle med til at sikre den overbevisende sætsejr på 25-20.

Sejren i tre kampe, betyder at vi får en længere pause inden vi skal spille den første finalekamp. Modstanderen er nu også fundet, da Holte IF tirsdag aften tog sejren i fjerde semifinale og dermed vandt semifinaleserien med 3-1 over Fortuna Odense Volley. For fjerde år i træk, bliver det altså en DM-finale mellem Brøndby og Holte. Første kamp spilles i Stadionhal 1, tirsdag d. 25/3 kl. 19.00, hvor vi håber på at få fuldt hus.