På forhånd var der lagt op til ændringer i opstillingen, da vores Volleyligakvinder mødte Fortuna Odense. Planerne måtte undervejs ændres, for at sikre sejren i et tæt 3-2 opgør, som heldigvis faldt ud til vores fordel.

Der blev lagt ud med en opstilling uden vores stærke amerikanske kantangriber Simone Asque, da der var et ønske om at holde hende på bænken. Hun har været gennem et behandlingsforløb hos holdets fysioterapeut Morten Hasselbalch fra Allerød fysioterapi og selv om han endnu en gang har med succes har "repareret" en spiller og meldt hende klar, var det meningen at spare hende yderligere for at være sikker på at hun er helt på toppen når slutspillet går i gang. Da Stine Spangen samtidig ikke har kunnet deltage fuldt ud i træningen på grund af nogle skulderproblemer og Ida Flensted var i udlandet på studietur, var der ved at være lidt tyndt besat på kantangriber pladsen.

Valget faldt i stedet på Amanda Anderson, som normal er centerangriber og hendes normale plads blev i stedet overtaget af vores unge stortalent Paulina Hougaard. Selv om opstillingen selvfølgelig var forberedt til træning, fungerede det ikke efter planen. Der blev vundet nogle angreb på midten, men ude på kanterne, var det stort set kun Mirjana Duric der skabte point. At der samtidig var ikke færre end seks servefejl i sættet gjorde ikke situationen bedre. Fortuna kom hurtigt foran og førte med 15-11, da det blev besluttet at bryde planen og sætte Simone på banen. Hun viste straks sit værd og vandt de følgende angreb. Det afgørende ryk blev foretaget i Michelle Osunbors serv, hvor vi gik fra 16-18 til 20-18 og Eva Bang sørgede i hendes efterfølgende serv for at øge føringen til 23-19. Amanda blev skiftet tilbage og kort efter tog vi sættet 25-20.

Startopstillingen fra første sæt blev gentaget i andet sæt, men igen var det Fortuna der kom bedst fra start. og ved stillingen 21-22 blev det igen besluttet at sende Simone på banen. Hun nåede at vinde sine to angreb, men det var ikke nok til at vende situationen og Fortuna tog sættet med 27-25.

Opstillingen i tredje sæt var den samme som i de to forrige, men da Fortuna på en lang servestime øgede fra 11-10 til 17-10, blev Simone sat ind midt i stimen, men selv om hun stadig holdt et højt niveau udeblev effekten af udskiftningen. Heller ikke Mirjna Durics fantastiske server kunne redde sættet i hus. Hun havde ellers præsteret nogle gode stimer, da hun servede fra 4-9 til 9-9 og igen fra 18-22 til 21-22, men i sættets afgørende bolde var Fortuna bedst og tog sættet 25-21. Specielt voldte Julie Guldager os store problemer. Brøndbypigernes tidligere holdkammerat var nu gennem hele kampen den mest pointscorende spiller på den modsatte side af nettet.

Fra fjerde sæts start valgte headcoach, Jens Bang at gå tilbage til den velkendte opstilling med Simone på banen. Det betød også at Amanda kom tilbage på sin sædvanlige centerplads, hvor Paulina ellers havde gjort det glimrende og vist at hun er fremtidens pige på denne plads. Effekten udeblev ikke. vi gik i front fra start, da Eva lagde ud med tre server, hvoraf der var to esser. Mirjana fulgte trop med sit es nummer seks og syv i kampen og havde også flere pointgivende angreb. Det samme havde Simone, som gennem kampen havde en killprocent på 65 % og undervejs ikke lavede en eneste angrebsfejl. Uden på noget tidspunkt at være presset, tog vi sættet med 25-20. Undervejs i sættet nåede Ida Lambach at få en tur på banen i stedet for Michelle Osunbor og hun nåede her at vise nogle af hendes fremragende forsvarsevner.

Der skulle nu et afgørende femte sæt til. Opstillingen fra fjerde blev gentaget, men starten på sættet blev ganske anderledes. Fortuna var i front med 8-4 ved sidebytte og det begyndte at se skidt ud for os, men den efterfølgende bold blev vundet og det var nu Mirjanas tur til at serve. Vores serbiske spiller som har været europamester med Serbiens DU21-hold og ved samme mesterskab blev kåret som bedste server, viste nu hvorfor. Hele syv springserver nåede hun at sende afsted. Tre af dem kunne Fortuna kun med nød og næppe holde i spil, men de blev efterfølgende straffet af blandt andet nogle flotte centerangreb fra Amanda, som tydeligvis følte sig bedre tilpas på sin vante plads. Fortuna prøvede at dæmme op for serven med to time outs, men dette generede ikke Mirjana, som i stimen præsterede sine servees nr. 8, 9, 10 og 11 i kampen. En imponerende serv, som bragte os tilbage i sættet og selv om hun på sin ottende serv lavede en fejl, kan sættet som blev vundet 15-12 tilskrives hende. Naturligt nok var det hende der fik TimeGroup prisen som bedste spiller og hende flotte servepræstation konsoliderede hendes position, som den suverænt bedste server i ligaen, med totalt 33 serveesser, ni esser bedre end ranglistens nummer to.

Sejren fastholder os på Volleyligaens førsteplads og med tre runder tilbage, er vi næsten sikre på at gå direkte i semifinalen. Næste opgave er mod rækkens bundhold Gentofte, som vi skal møde på udebane lørdag d. 1/2 kl. 13.00.