BrondbyGuld01
Det var en ren magtdemonstration, da Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer søndag d. 19. april vandt den 3. DM-finale over Lyngby Volley. Sejren blev som i de to foregående finaler på 3-0 og sætcifrene taler deres eget tydelige sprog, 25-13, 25-19, 25-12. Med sejren sikrede Brøndby sig mesterskabet og da vi også vandt pokalmesterskabet i december, er vi dermed de stolte vindere af "the double".

    Det var tydeligt at vores piger var meget opsatte på at afslutte finaleserien denne søndag. Sjældent har man set et så koncentreret og velforberedt hold. Alle spillere ydede noget nær det optimale og på nær en 3-0 føring til Lyngby i første sæt, sad vi solidt på kampen fra start til slut. Paulina Hougaard-Jensen sørgede for at neutralisere Lyngbys korte føring, da hun med en effektiv servestime bragte os på 6-3. Hun blev herefter på baglinjen erstattet af libero Rikke Larsen, som var krumtappen i det fantastiske forsvarsspil pigerne diskede op med. Hun, Amy Town og Desiree Ates stod for den ene pragtredning efter den anden og det var da også Rikke der efter kampen løb med TimeGruppen prisen som bedste spiller. Paulina kom ind igen ved nettet og Sarah Angelos gik i servefeltet og de to centerangribere tog fuldstændigt modet fra Lyngby. Sarah servede fra 11-6 til 16-6 og Paulinas store rækkevidde dominerede fuldstændigt i blokaden, hvor hun formåede at stoppe Lyngbys angreb seks gange. Tre af disse direkte til point. Føringen blev yderligere udbygget med to point og vi kunne tage første sæt med 25-13.
Rikke02
    I andet sæt var det os der lagde ud med en 3-0 føring. Lyngby fik udlignet, men det varede kun kort, idet vores norske landsholdsspiller Julie Mikaelsen effektivt, servede os til 9-3 i en serie der indeholdt to esser. Føringen blev udbygget yderligere frem til 17-8, hvor Lyngby for en periode fik bedre held til at trænge gennem det eller så blændende forsvarsspil. De kom på 22-18, inden vi på nogle gode angreb af den indskiftede Trine Kjelstrup, igen øgede og tog sættet med 25-19.

    Pigerne var tændte og heller ikke i tredje sæt havde de tænkt sig at slække grebet. Trine fortsatte det effektive angrebsspil og det må have været en fornøjelse for vores godt spillende hæver, Eva Bang at få lov til at fordele spillet. Hun havde i Trine, Amy og Julie en angrebs trio, som nærmest efter behag vandt angreb både ved nettet og på de lige så effektive back-spikes. Igen blev der rykket i Paulinas serv, hvor vi gik fra 4-1 til 8-1 og indskiftede Ida Lambach fortsatte med serv til 11-3. Selv om Lyngbys udskiftningsbænk blev brugt flittigt, kunne de ikke dæmme op for magtdemonstrationen. Alt fungerede perfekt og trænerteamet, med headcoach Jens Bang og assisterende coach Martin Rønn Spangen i spidsen, kunne glæde sig over at det, der har været arbejdet så hårdt på uge efter uge, nu, på det helt rigtige tidspunkt, gik op i en højere enhed. Julie fik æren af at serve sæsonens sidste serv og det var også hende der på et effektivt back-spike bankede den sidste bold i gulvet til 25-12, hvorefter de jublende spillere kunne takke et fantastisk medlevende publikum for den støtte de har fået gennem sæsonen. Guldet blev hængt om halsen og for anden gang i sæsonen kunne en pokal løftes i vejret, hvorefter guld lametta og Champangnesprøjt i en skøn blanding regnede ned over de glade spillere, som var behørigt udstyret med guldparykker.