Sarah
"Det er synd for Holte" - Hvorfor dog det. De vandt jo anden semifinale mellem Brøndby Volleyball Klub og Holte på Holtes hjemmebane tirsdag d. 17. marts og bør være glade, så hvorfor så? Jo, problemet er at hvad der var en utrolig spændende og til tider også ganske velspillet volleykamp, endte med at blive det der af rigtig mange er blevet kaldt en skandalekamp.

    Holte kan ganske rigtigt glæde sig over at have vundet kampen med 3-2 (20-25, 25-13, 12-25, 25-20, 15-13) og altså med mindst mulig margin i femte og afgørende sæt og det er så her der er et problem. Undervejs i sættet blev Holte fejlagtigt tildelt to ekstra point, noget som vores headcoach Jens Bang gjorde indsigelse imod. Han blev dog afvist af dommeren, med en forsikring om at alt var i den skønneste orden.

    En efterfølgende video gennemgang viste derimod at vi havde fuldstændig ret. Ved stillingen 5-2 til Brøndby, hvor Holte havde anmodet om time-out, blev Holte, af sekretærbordet midt i time-out´en, tildelt et ekstra point. Det samme skete i Holtes anden time-out. Vores tilskuere gav højlydt udtryk for deres utilfredshed, men dette druknede i den øvrige larm og musik i hallen. Efter på videoen, at have konstateret fejlene, har vi nedlagt en protest med begæring om omkamp og en sportslig afgørelse. Denne og en efterfølgende anke, er begge blevet afvist, med den begrundelse at protesten ikke er afgivet umiddelbart efter at fejlen blev begået.

    Rigtigt trist for os, da stillingen uden de fejlagtige point ville have været 13-13, da kampen blev afbrudt og altså stadig åben. Men også synd for Holte, som ved sæsonens afslutning risikerer at stå i en situation, hvor de kan være blevet mestre, men med den kedelige sky over hovederne, at den danske volleyverden vil sige "var der ikke noget om.....?" Vi vil selvfølgelig gøre alt for at det er os der ender med guldet og vi tog et skridt nærmere lørdag d. 21. marts, da vi på hjemmebane vandt den tredje semifinale med 3-1 (25-23, 23-25, 25-20, 27-25). Stillingen er dermed 2-1 til os i vundne kampe og vi har tirsdag d. 24. marts kl. 19.00 muligheden for at spille os i finalen, hvis vi på udebanen i Ny Holtehal kan vinde den fjerde semifinale, som live-streames på www.kanalsport.dk. Skulle det ikke lykkes, er der endnu en chance når en femte og afgørende kamp i så fald skal spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1 lørdag d. 28. marts kl. 14.00. Holte som har beklaget hændelserne i tirsdags og har lovet gratis adgang til de 50 første Brøndbytilskuere i Ny Holtehal, samtidig har Cortex lovet at sponsere Brøndby med 50 kr for hver Brøndbytilhænger der møder op i gult og blåt og støtter os.

    Anden semifinale var meget svingende i kvalitet. I første sæt fulgtes de to hold ad, men midt i sættet sørgede Amy Town med tre serveesser for at skabe et godt hul på 16-9 og gode hævninger af Eva Bang, som fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, sørgede for lige så gode angreb af Sarah Angelos og Julie Mikaelsen, der sørgede for at forspringet holdt til sættes afslutning på 25-20.

    I andet sæt var der derimod ikke så meget der lykkedes for os. Holte blev sat godt i gang af fire Brøndby servefejl inden for kort tid og samtidig havde Holtes Anneka Hastings og Amalie Owie det effektive spil fremme, så Holte tog sættet overbevisende med 25-13. Igen vendte spillet og nu var det os der svingede dirigentstokken, men det var især en fantastisk servestime på hele tolv server af vores norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen, der skabte en føring på 22-10 og kort efter havde vi taget sættet hjem med 25-12.

AmyTown01    Begge hold havde nu på skift vist deres styrke, men i tredje sæt kom der mere balance i regnskabet. Holdene fulgtes til 21-20, hvor Holtes Amalie igen viste sit talent og servede sættet hjem med 25-20.

    Nu startede så det famøse femte sæt. Der var høj intensitet og der blev kæmpet helhjertet på begge sider og det var alt i alt en stor volleyoplevelse for det medlevende publikum, som desværre blev snydt for den sportslige afgørelse, da kampen fejlagtigt blev afsluttet ved det der burde have været 13-13.

    Lørdag d. 21. marts fik vi så oprejsning, da vi i en mindst lige så spændende kamp tog vores anden sejr i semifinaleserien. Det var tydeligt at vores spillere, der umiddelbart før kampen var blevet gjort bekendt med forbundets stadfæstelse af protestafgørelsen, var nervøse og anspændte. Holte kom foran med 6-0, men allerede i næste rotation sørgede Paulina Hougaard-Jensen for at bringe balance i regnskabet, ved at serve til 7-6. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men da det spidsede til mod slutningen, var det os der tog stikket hjem til 25-23.  De samme cifre men med modsat fortegn, blev resultatet af andet sæt. Et sæt, hvor Holte for alvor fik glæde af at have skruet godt op for servepresset i forhold til de to holds første møde i Stadionhal 1.

Sarah02    Uden på nogen måde at være prangende, havde pigerne fået bedre styr på modtagningerne i tredje sæt. Det gav bonus i angrebet, hvor Desiree Ates især mod slutningen af sættet var kommet op i gear. De to afgørende ryk blev foretaget i Julies serv fra 7-7 til 10-7 og igen en runde senere fra 19-18 til 24-18 og kort efter blev et angreb vundet til 25-20.

    Som traditionen byder, er der altid højspændt drama når de to hold mødes og denne kamp var da heller ingen undtagelse. Det så længe ud til at Holte skulle trække kampen ud i endnu en 5-sætskamp, da de bragte sig til en solid føring på 16-10, men Desiree var nu flyvende. Hun vandt alle de fem angreb hun fik i sættet og Sarah Angelos som fik TimeGruppen prisen, var som altid et sikkert valg i angrebet. Vi indhentede det tabte i Julies serv til 17-17 og det var også hende der efter at Holte havde haft sætbolde ved 24-23 og 25-24, men to serveesser sørgede for at bringe sejren i hus med 27-25. Brøndbypigerne jublede som om de havde vundet mesterskabet, men det var også en skøn forløsning efter en uge, hvor store frustrationer undervejs havde gjort det svært at holde fokus. En teamdinner fredag aften, hvor holdet fejrede Julies 25-års fødselsdag havde været med til at bringe pigerne i balance igen.