Amy Town
Med sejr i to vigtige topkampe inden for seks dage, har Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder før sidste runde i grundspillet, sikret sig direkte adgang til sæsonens DM semifinaler. Tirsdag d. 3. februar blev det til en overbevisende magtdemonstration med en 3-0 sejr over ligaens nummer to fra Fortuna Odense. Fortuna rykkede dermed ned på en tredjeplads, mens andenpladsen blev overtaget af Lyngby Volley, som Vi skulle møde søndag d. 8. februar. Det blev igen til en sejr, omend denne gang kun med 3-1. Det betyder at Brøndby før grundspillets sidste runde ligger på en klar førsteplads, med ti point ned til nummer to.

    Nr. 1 og 2 i grundspillet går direkte til semifinalerne, mens nr. 3-6 spiller kvartfinaler om videre deltagelse. Vores damer skal således spille den første DM-semifinale lørdag d. 14. marts kl. 14.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1.

    Kampen mod Fortuna kom efter en uge med kampe mod tre af ligaens bundhold. Det gav trænerteamet omkring holdet gode muligheder for at afprøve forskellige konstellationer i opstillingen og pudse taktikken af med henblik på de to vigtige topkampe. Forberedelserne bar frugt og det blev fra start en ren magtdemonstration i kampen mod Fortuna Odense. I den norske A-landsholdspiller Julie Mikaelsens effektive serv, gik vi fra 3-2 til 12-2. Trine Kjelstrup var sikkerheden selv i angrebet og også hæver Eva Bang kunne vinde tre point direkte på perfekte fremspilninger fra libero Rikke Larsen. Inden Fortuna nåede at sunde sig havde vi vundet sættet med 25-10. Unægtelig sætcifre der sjældent ses i kamp mellem to tophold.

    Fortunas spil er bygget meget op om ligaens topscorer, amerikanske Melina Terrell og det lykkedes da også væsentligt bedre for det fynske mandskab, at bringe hende til effektive angreb i andet sæt. Det blev et tæt afslutning på et sæt, hvor vore egne godt nok kom bedst fra start med 5-1 i Amy Town serv og yderligere øgede til 13-6, før Fortuna for alvor kom i gang. Det gjorde de til gengæld så godt, at de fik kontakt ved 17-17. De kom til føring på 21-19 og vi skal prise os lykkelige for, at vi på det tidspunkt fik den 189 cm høje Julie frem til nettet, hvor hun vandt de fire angreb hun fik og var kraftigt medvirkende til at vi på vores tredje sætbold kunne tage sættet 28-26, efter at Fortuna havde haft en enkelt af slagsen ved stillingen 23-24.

    I tredje sæt lagde de to hold ud med to gode servestimer. Hos os servede Eva Bang til 9-2 , hvorefter Fortuna rettede op på tingene med en stime til 9-8, men herefter havde pigerne igen sættet i fuld kontrol. Amy Town, som fik TimeGruppen som kampens spiller gjorde det solidt i alle spillets faser og var samtidig en effektiv indpisker på holdet og da vores indskiftede servespecialist Ida Lambach ved stillingen 14-14 pressede Fortunas modtagning til det yderste, gik vi på 20-14 og kort efter var kampen lukket med 25-18.

    Søndag var modstanderen Lyngby, som i kraft af Fortunas nederlag, samt egen sejr over Holte IF, var rykket op på andenpladsen. Kampen var imødeset med stor spænding i Brøndbytruppen, idet Lyngby er det eneste danske hold der har formået at besejre os i løbet af sæsonen. Det var i en spændende 2-3 kamp, som ligger tilbage til starten af december måned. Siden da har vi taget revanche, da vi på vejen mod pokalmesterskabs titlen slog Lyngby i semifinalen med 3-1.

    Holdet gik fokuseret til søndagens opgave og anfører Eva Bang gav sit bidrag til en god start, da hun servede sit mandskab til 4-0 i en serveserie der indeholdt tre esser. Generelt var første sæt præget af et utroligt højt servepres fra pigernes side, som blev præsteret uden at det en eneste gang resulterede i servefejl. Således havde Ida Flensted også en god stime til 10-6. Samtidig holdt modtagningsspillerne med libero Rikke Larsen i front et meget højt niveau, som gav gode muligheder for angrebet. Sættet bød på meget godt volleyball og Lyngby var tæt på at få kontakt ved 16-15, før vi for alvor løb fra dem og tog sættet med 25-17.

    Også i andet sæt fulgte Lyngby godt med i starten, hvor de også lå i front i en periode, men især et meget højt niveau hos Trine Kjelstrup, som vandt alle sine fem angreb i sættet, samt ikke mindre end syv pointgivende Brøndbyblokader, gjorde at vi fra stillingen 14-12, støt og roligt kunne udbygge forspringet frem til sættets afslutning på 25-16.

    De to sidste sæt var "forbudt for børn". Der blev kæmpet indædt af begge hold. Lyngby kom bedst fra start i tredje sæt og fik en føring på 7-4, som pigerne indhentede og tillige bragte sig selv til en føring, som var størst ved 20-16. Lyngby fik kæmpet sig tilbage ved 22-22 og den blev også 24-24, inden Lyngby på sin anden sætbold tog sættet 26-24.

Amy Town    Fjerde sæt blev omend endnu mere spændende. De to hold skiftedes til at tage små føringer og der blev kæmpet indædt på begge mandskaber. Hos os kunne headcoach Jens Bang glæde sig over den store bredde vi har i truppen, som gjorde at han havde gode muligheder for at skifte kvalificeret ud, når der var en der viste svaghedstegn. De mange udskiftninger blev kædet godt sammen af en godt kommunikerende Amy Town, som endnu en gang fik TimeGruppen prisen som bedste spiller. Udslagsgivende for sættet kan meget vel være vores gode blokader, hvoraf der i fjerde sæt var seks. I kampen som helhed havde Brøndby 18 pointgivende blokader mod Lyngbys beskedne antal på kun 4. Det var således også karakteristisk at vi vandt sættet på en blokade til 27-25, ved den anden matchbold, efter Lyngby havde haft sætbold ved 24-23.

    Kampen var for øvrigt et foreløbigt farvel til Ida Flensted, som skal på en jordomrejse inden hun næste år skal starte på lægestudiet. I Brøndby håber vi inderligt på, at hun kan få indpasset sin sport i studiet, således at vi igen kan nyde glæde af den fantastiske udvikling hun har gennemgået gennem de sidste to sæsoner.