Samling01
Det har været en udbytterig uge for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder. Tre udebanesejre som alle har været på 3-0 er det blevet til. Startende med en tur til Aarhus søndag d. 25. januar, hvor det eneste jyske Volleyligahold for kvinder i denne landsdel, blev slået 25-14, 25-14, 25-19. To dage senere var det en noget kortere tur, da Vestegnspigerne besøgte Team Køge, som blev besejret med 25-15, 25-22, 25-10 og efter endnu et par dage i træningshallen, gik turen nord for København, hvor Gentofte måtte lide den samme skæbne som de to øvrige, da de måtte se sig slået med 25-10, 25-17, 25-15. Dermed kunne Brøndby sætte ni gode point ind på kontoen og sikrer sig dermed et solidt forspring i Volleyligaen, som de fører med seks point ned til nummer to, Fortuna dense Volley, som godt nok har spillet en kamp mindre. Netop Fortuna er Brøndbys næste udfordring og det bliver en ganske anderledes hård opgave. Fortuna råder således over ligaens topscorer Malina Terrell, som Brøndbyblokaderne skal have stor fokus på, men lykkes dette, er en yderligere udbyggelse af Brøndbys forspring en realistisk mulighed.

    I ugens tre kampe, som i sandhedens interesse har været mod hold fra den nederste halvdel af Volleyligaen, har der været afprøvet forskellige muligheder i opstillingen, så på den måde har det tætte program værret en god mulighed for at afprøve spillernes evner i forskellige realistiske scenarier, inden tirsdagens topkamp.

    Holdet normale førstehæver og anfører Eva Bang, har således næsten konstant opholdt sig på bænken, mens de to øvrige hævere Sigrid Friis Christiansen og Ida Lambach har fået lov til at demonstrere deres kunnen. Det gjorde de med så stor overbevisning at Ida tog TimeGruppen prisen som bedste spiller i Team Køge kampen, mens Sigrid løb med æren i Gentoftekampen. Uden tvivl en præstation Sigrid var ekstra glad for, idet den 18-årige talentfulde ungdomslandsholdshæver netop foretog et skifte fra Gentofte til Brøndby før denne sæson. Om det var dette indgående kendskab til Gentofteholdet svagheder hun udnyttede er uvist, men faktum er, at hun med 24 server stod for ikke mindre end en tredjedel af sit holds server. Således startede hun kamppen med at bringe sit hold på 4-0 i første sæt og i tredje sæt lagde hun ud med ti server hvoraf tre var esser. Brøndby førte dermed med 9-0, før hun desværre servede fejl på den tiende.

   Ida præsterede noget nær det samme mod Team Køge. hvor hun ligeledes havde en servestime som gav Brøndby et afgørende ryk i første sæt, da hun servede fra 8-9 til 15-9. Angriberne blev brugt på skift i de tre kampe og her skal man også se noget af grunden til, at det ikke er Brøndbyspillere der ligger i toppen af ranglisten for flest scorede point. Dels sidder de på skift på bænken, selv om de alle er fuldt kvalificeret til at have fuld spilletid og holdet er så stærkt besat på alle pladser, at hæverne har flere muligheder i hvert angreb og ikke som en del af de øvrige hold føler sig tvunget til at benytte den absolutte stjerne på holdet. Der er således en sund konkurrence på holdet om at tilkæmpe sig spilletid. Alt sammen noget der er med til at udvikle spillerne yderligere. Går man ind og ser på de enkelte spilleres effektivitet i forholdet mellem antal angreb og deraf vundne point vil man se, at på denne rangliste ligger Brøndbys amerikanske centerangriber Sarah Angelos på en klar førsteplads, Julie Mikaelsen ligger på en fjerdeplads og ikke færre end seks Brøndbyangribere ligger i top 18 ud af 36 spillere, som er registrerede med et gennemsnnit på mindst tre angreb pr. sæt.

    Hvem af disse stærke angribere der får lov at starte på tirsdag i kampen mod Fortuna Odense, er stadig uvist, da det først bliver besluttet i den afsluttende mandagstræning. Her tæller det også med i billedet hvem af angriberne der står bedst rustet til at støtte holdets stærke libero Rikke Larsen i modtagningen.

    Tirsdagens kamp bliver den sidste hjemmekamp inden slutspillet. Til dette går de to bedst placerede direkte til semifinalerne, mens nummer tre til seks skal spille kvartfinaler om de to øvrige pladser. Opfylder Brøndby målet om at tage den direkte vej til semifinalen, vil man først kunne se holdet i Stadionhal 1 igen d. 7 marts.