Det blev en god start på en travl uge for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder. En tur til den jyske hovedstad, Aarhus, blev kronet med en sikker 3-0 sejr og dermed en perfekt optakt til en periode der byder på udekampe mod Team Køge på tirsdag d. 27/1 og lørdag d. 31/1 mod Gentofte Volley, for så at slutte af med et brag af en kamp mod rækkens nummer to Fortuna Odense på hjemmebanen i Stadionhal 1, tirsdag d. 3/2 kl. 19.00. En kamp der samtidig bliver sidste mulighed for at se Brøndby på hjemmebane inden slutspillet.

    Brøndbys normale førstehæver Eva Bang fik lov til at starte på bænken i kampen mod Aarhus og i stedet var det den 18-årige ungdomslandsholdshæver Sigrid Friis Christiansen der skulle have ansvaret for fordelingen af bolde.Sigrid greb chancen og spillede en meget flot kamp, hvor hendes gode valg var medvirkende årsag til, at Aarhus kun havde to føringer i kampen, ved stillingen 4-3 i første sæt og 1-0 i andet.

    Headcoach jens Bang har et luksusproblem i forhold til udvælgelsen af sin startopstilling. Til angrebet på de to kanter og diagonalen, rådede han til kampen over fem højt kvalificerede spillere, canadierne Desiree Ates og Amy Town, danske Ida Flensted, den hårdtslående danske A-landsholdsspiller Trine Kjelstrup samt den nyligt ankomne norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen. I søndagens kamp, var det Desiree og Julie der måtte starte på bænken. De to centerpladser blev besat af Amanda Andersen og amerikanske Sarah Angelos. Aarhus fulgte med indtil Brøndbyføring 9-7 i første sæt, men så sendte Trine syv server afsted, hvoraf tre var esser og tre øvrige voldte Aarhus så store problemer, at de ikke var i stand til at omsætte dem til effektive angreb. Brøndby kom på 16-7 og udbyggede yderligere føringen med et par point frem til 25-14.

    De seks spillere plus libero Rikke Larsen fik genvalg til andet sæt og de fortsatte de gode takter. Undervejs blev Amy erstattet af Desiree, som fik lov til at spille kampen færdig og ligeledes blev Sarah erstattet af Paulina Hougaard. En dobbeltudskiftning blev der også plads til, da Eva bang erstattede Ida på baglinien og Julie tog netturen i stedet for Sigrid. Eva vidste på forhånd at hun ikke skulle regne med megen spilletid, så det gjaldt om at udnytte tiden før der blev skiftet tilbage. Hun lagde således ud med at serve holdet fra 7-4 til 10-4 og nåede at give den 189 cm høje Julie mulighed for at vinde et par point inden de begge blev returneret til bænken. Sættet blev i stil med første sæt vundet med 25-14.

RikkeModtagning01    I tredje sæt blev der spillet næsten rent dansk. Dog havde Desiree, som ikke nåede at få hævninger i andet sæt, fået lov til at blive inde. Sigrid sørgede stadig for at angrebet fungerede effektivt, men hun fik også god hjælp af en suverænt spillende libero, Rikke larsen, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller. Hun præsterede gennem kampen et usædvanligt flot modtagningsniveau på 2,56 og sluttede af med i tredje sæt, udelukkende at levere perfekte 3´er modtagninger på alle sine ti modtagninger. Sættet blev med 25-19 vundet sikkert om end knap så overbevisende som de to øvrige.

    Med sejren har Brøndby lagt sig så sikkert i spidsen af Volleyligaen, at selv et 3-0 nederlag ikke vil fjerne dem fra denne plads. Unægteligt noget der giver selvtillid og samtidig muligheder for at eksperimentere lidt med opstillingerne inden den direkte kamp om førstepladsen på tirsdag d. 3.