PokalJubel

Søndag eftermiddag d. 21/12 kl. 15.57 var det en realitet - Brøndby Volleyball Klub havde vundet landspokalen og den store pokal får hermed atter residens på Vestegnen. Dermed var en spændende og medrivende weekend endt succesfuldt for vores glade Brøndbykvinder.
Landspokalturneringen blev for første gang afsluttet med en Final Four, hvor der spilles semifinaler om lørdagen og finale om søndagen. Arrangementet blev afholdt i Frederiksberghallen og altså på neutral grund i forhold til de deltagende hold i Final Four.
I lørdagens semifinale skulle vi møde Lyngby Volley, som vi i starten af december havde haft vores hidtil eneste nederlag til, da vi tabte i en 2-3 kamp i Volleyligaen. Der var således ekstra spænding op til den vigtige knald eller fald kamp.
Begge hold er meget angrebsstærke og meget kunne komme til at afhænge af om et af holdene kunne formå at slå det andet holds servemodtagning i stykker og dermed svække angrebet. Det var dermed også tydeligt, at Lyngby pressede deres server til de yderste og til tider så meget, at det i stedet blev til en servefejl. De havde således med ikke færre end 21 servefejl i løbet af kampen, tæt på det dobbelte af hvad vore piger fejlede.
Det blev en yderst medrivende fight, men masser af godt angrebsspil og tilsvarende fantastiske forsvarshandlinger, som holdt liv i mange spektakulære dueller. De to hold fulgtes pænt ad gennem første sæt, frem til stillingen 18-17 til Lyngby, som vandt bolden og i den tidligere Brøndbyspiller Mirjana Durics serv foretog et lille men afgørende ryk til 21-17. Føringen holdt sættet ud og Lyngby tog sættet 25-20.
Hvis vores spillere på nogen måde lod tankerne glide tilbage til nederlaget i de to holds seneste kamp, lod de sig på ingen måde mærke med det. Fra start af andet sæt sad de totalt på spillet. Eller måske skulle man sige at Amy Town sad på Lyngby. Vi vandt sættet så overbevisende som 25-10 og det var Amy der stod for serven hele 13 gange. Det var således hende der servede til 4-0 og seks rotationer senere fra 16-8 til 24-8. Undervejs var der tre serveesser, men lige så vigtigt var det, at hun fik presset Lyngby så meget, at deres angreb blev så forudseligt, at pigerne med Paulina Hougaard-Jensen som bannerfører, kunne etablere fem pointgivende blokader og vi kunne tage sættet med 25-10.
I tredje og fjerde sæt blev jævnbyrdigheden noget større, men igen spillede serven en stor rolle. Anfører Eva Bang, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, stod således for ikke mindre end fem serveesser i løbet af de to sæt, blokaderne fungerede stadig godt og Desiree Ates og Trine Kjelstrup viste deres fulde angrebsstyrke. De to sæt blev vundet med 25-21, 25-16 og finalepladsen var en realitet.
I Brøndbylejren kunne man glæde sig over at man umiddelbart inden Final Four weekenden kunne føje Trine Kjelstrup til holdet. Efter at have været med til at vinde Danmarksmesterskabet for os i sidste sæson, valgte hun at sige ja til et tilbud fra den tyske Bundesliga klub Rote Raben, men samarbejdet levede ikke op til Trines forventninger og hun valgte at vende tilbage til Brøndby, lige netop i tide til at kunne være med i Final Four.
Søndag skulle der så spilles pokalfinale mod Holte IF, som i deres semifinale havde besejret Fortuna Odense 3-1. Det er efterhånden blevet noget af en tradition, at de to hold møder hinanden i de afgørende finaler om DM- og pokaltitlen. Dog med en undtagelse i sidse sæson, hvor vi fejlede fælt mod Frederiksberg Volley i semifinalen, hvorefter Holte i finalen overbevisende kunne sikre sig titlen.
Nu stod de to kombattanter igen i en flot kulisse og skulle måle styrke og sikkerhed. Ingen tvivl om at det var Holte der stod for sikkerheden, som er et af deres helt store varemærker. De havde således gennem kampen kun få uprovokerede fejl og således også kun en enkelt servefejl, mens vores piger kunne noteres for 13 af slagsen. Hvad Brøndbypigerne mister i sikkerhed, har de til gengæld i power og er der en angriber der falder i niveau undervejs, er der straks en anden der er klar til at tage over.
Duellerne bølgede frem og tilbage over nettet i første sæt uden at nogen af holdene var i stand til at lave pointstimer. De to hold skiftedes til at tage føringer og i en tæt afslutning tog Brøndby sættet med 26-24. Noget kunne tyde på at Holte havde lagt en taktik der gik ud på at serve vores libero Rikke Larsen i stykker. Ikke mindre en 72% af serverne landede i Rikkes arme, men kun i korte perioder i første og andet sæt lykkedes taktikken. Som kampen skred frem, blev resultatet i stedet en utrolig sikker Rikke Larsen, som lagde den ene perfekte modtagning efter den anden frem til hæver, Eva Bang. Den periode hvor modtagningerne kiksede i andet sæt, var da Anneka Hastings bragte Holte fra 14-13 til 19-13. En føring der holdt frem til sættets afslutning på 25-19 til Holte.
Først mod slutningen af andet sæt begyndte vi at få effekt af centerangrebet, men nu viste vores elegante Amerikaner, Sarah Angelos sit store potentiale og sikrede os adskillige vigtige point. Samtidig sørgede den indskiftede Amanda Andersen, som er kommet til Brøndby fra Holte, for at lægge point på kontoen med fire blokadepoint i tredje sæt. Vi kom til en solid føring på 13-7, men i en enkelt opstilling kæmpede Holte sig tilbage til 12-13, før vi igen trak fra og tog sættet 25-20.
Holte var ikke til sinds at give op og de fik en mindre føring i fjerde sæt, men Desiree Ates kæmpede sammen med vores libero i forsvaret og fik reddet adskillige bolde op til Eva Bang, som hun resolut sendte videre til de hårdtslående angribere, Trine Kjelstrup og Amy Town eller valgte den hurtige løsning med Sarah på midten, som ofte krydsede bag om Eva i et fly-angreb. Specielt blev Amy, som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, fodret med hævninger i dette sæt. Ikke færre en 19 angreb fik Canadieren, som i sidste sæson var topscorer i den svenske liga. Matchbolden tog den godt spillende hæver dog selv æren af. På en flot fremspillet servemodtagning fra Rikke Larsen, steg Eva til vejrs - undlod at hæve og sendte i stedet bolden i Holtes gulv med et elegant lob, hvorefter hun sammen med resten af holdet kunne stimle sammen på midten af banen, i vild jubel over den tilbageerobrede pokal, som betyder at Brøndby nu besidder både mesterskabs- og pokaltitlen.