Endelig blev det tid - tid til starten på en ny Volleyligasæson. Starten har i år været udsat et par uger, som følge af Danmarks succesrige afholdelse af EM i herrevolley.

Det var derfor også en flok spændte Brøndbyspillere der i den forløbne uge gik på banen til hele to kampe. Vores bedste damehold er blev fornyet op til denne sæson og fremstår nu endnu stærkere end tidligere. Holdets målsætning er derfor at blande sig i den absolutte top i forsøget på at generobre danmarksmesterskabet.

Gengangere på holdet fra sidste sæson er Anfører Eva Bang, Trine Kjelstrup og Stine Spangen, samt Paulina Hougaard-Jensen og Stephanie Dahl, som begge blev rykket op på holdet i løbet af sidste sæson. De kræver nok ikke en større præsentation. Dertil er kommet Ida Lambach, som er rykket op fra egne rækker for at støtte Eva på hæverpladsen. Mathilde Romanowski er kommet til fra Lyngby, hun danner et perfekt parløb med Stephanie på liberopladsen, hvor den sunde konkurrence om at få 1. libero pladsen er med til at udvikle dem begge. Ida Flensted. er ligeledes kommet fra Lyngby. Et fantastisk ungdomstalent, som desværre døjer med nogle knæproblemer. Et godt samarbejde med holdets fysioterapeut, Morten Hasselbach fra Allerød Fysioterapi & Træning tyder dog på at hun snart er de langvarige knæproblemer kvit.

Da der stadig er mangel på tilstrækkeligt med kvalificerede danske spillere, der vil træne tilstrækkeligt, har vi har i år fire udlændinge på holdet, de tre Amerikanere, Amanda Anderson, Michelle Osunbor og Simone Asque samt serbiske "Mira" (Mirjana) Duric. Amanda og Michelle er nogle høje, angrebs- og blokadestærke centerspillere, som med noget mere samspil med holdets hævere vil blive frygtindgydende. Simone har erfaring fra et år som professionel på Cypern. Med hende er vi overbevist om, at vi har fået en af ligaens bedste teknikere. Ingen bolde bliver sendt over uden at hun har et klart mål med den. Mira har adskillige år i den professionelle brance. Hun har således foruden sit hjemland, spillet på college i USA samt profesionelt i Tyskland, Holland, Frankrig, Ukraine og Indonesien. For Serbien har hun været med til at vinde EM for DU21, hvor hun blev kåret som bedste server. Landsholdskarrieren var utvivlsomt fortsat, hvis ikke hun var taget på college i USA. Hun er således til trods for sine kun 27 år, en yderst erfaren spiller, som klubben forventer sig meget af.

Vores første kamp som blev transmitteret direkte på Kanal Sport, var mod nyoprykkede Team Køge. Et meget ungt og talentfuldt hold, med adskillige ungdomslandsholdsspillere i truppen. Det unge hold som har haft den samme grundstamme gennem ungdomsårene, er godt sammenspillede og ydede en fremragende modstand, men trods alt kunne de ikke for alvor true vores langt mere erfarne spillere, som i år spiller med en utrolig power i deres spil. Kampen endte 3-0 til vores piger, med afgivelse af 18, 18 og 20 point.

Det var tydeligt at se, at vi endnu ikke for alvor er sammenspillet. Der blev således også lavet en del personlige fejl, som skal udryddes, hvis ambitionerne om at slå nogle af de langt stærkere hold i rækken, skal realiseres. Trine Kjelstrup for den største pointhøst og hun virker allerede nu meget stærkere end i sidste sæson.

Søndag gik turen så til Aarhus, hvor det jyske islæt i Volleyligaen residerer. Vi havde i ugens løb arbejdet kraftigt på at minimere de personlige fejl og overlade det til modstanderne at producere deres point selv. Målet var nået og selv om der stadig er plads til forbedringer, hang spillet langt bedre sammen. Mens det i første kamp var Stephanie der havde liberorollen, var det i denne kamp Mathilde der havde den vigtige opgave. Begge har klaret deres opgaver flot og i Brøndby glæder vi os over at have fået de to unge talentfulde liberoer som erstatning for amerikanske Morgan Springer, som vendte tilbage til USA efter sidste sæson.

Simone Asque viste i denne kamp, hvor alsidig en angriber hun er. Den i volleysammenhæng ikke specielt høje spiller på 178 cm, har en utrolig springstyrke, som hun udnytter til et effektfuldt powerangreb, suppleret med adskillige smart placerede slag. I denne kamp lagde hun sin grundstenen til "titlen" som turneringens bedste tekniske angriber og på dagen var hun utvivlsomt kampens bedste. Kampen blev vundet overbevisende 3-0 og mens Aarhus i de to første sæt formåede at hænge på et stykke ad vejen og sikre sig henholdsvis 19 og 21 point, blev det i tredje sæt en fuldstændig magtdemonstration fra Brøndbypigernes side, i et sæt der blev vundet med de knusende cifre 25-9.

Med de to sejre har vi i kraft af en bedre boldscorer placeret os på førstepladsen i turneringen, men der er også tre andre ubesejrede hold, så den kommende tid skal vise hvem der for alvor ifører sig førertrøjen.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske