To kampe har vores Volleyligakvinder spillet i den forgangne uge og det faldt ikke ud til vores fordel.

Siden pokalfinalen i januar har spillet ikke flydt optimalt. Savnet af Casey Wright som i forbindelse med sin mors dødsfald rejste hjem til USA har været stort. Dette blev yderligere forstærket da polske Marta Bronisz af personlige årsager valgte at rejse hjem til Polen. Der er dermed kun to centerangribere i truppen og altså ingen muligheder for udskiftninger når der er behov for justeringer.

Til onsdagens kamp mod Lyngby Volley blev situationen yderligere forværret, da brasilianske Anile Clemente måtte sidde over med en skade i albuen. I hendes sted tog Liv Magnussen plads på banen. Lyngby var af mange udset til en plads i toppen af ligaen, men som følge af skader på nøglespillere i starten af sæsonen, har de ikke haft de resultater der var forventet og de indtager en øjeblikkelig femteplads. Nu er de til gengæld igen fit for fight og det fik vores piger at føle. Lyngby lagde ud med gode server og godt forsvar og vi havde svært ved at komme i gang. Et enkelt angreb vundet af Julie Guldager var eneste gevinst på vores første elleve angreb. Hun havde som den eneste et godt sæt med i alt seks vinderslag, hvilket var mere end de øvrige angribere tilsammen. Lyngby skabte sig et godt forspring, som vi ikke kunne indhente og tog sættet 25-18.

I andet sæt gik det bedre. Trine Kjelstrup, som blev kampens topscorer og Katie Post, som fik Time Vision prisen som bedste spiller var nu kommet i gang og Stine Spangen som var kommet på banen i stedet for Liv lavede tre angrebsvindere i træk og stod yderligere for to serveesser. Modtagningerne var blevet bedre og der blev nu også lavet point i blokaden. I de hele taget dominerede vi fuldstændigt og tog sættet overbevisende 25-14.

Hvad der gik galt efter det fantastiske andet sæt, er stadig en gåde. Julie blev anonym i angrebet, Trine og Stine begyndte at lave fejl og libero Morgan Springer havde i tredje sæt hendes nok værste periode for holdet og det blev umuligt for hæverne at bruge centerangrebet. Lyngby fik alt for let tredje sæt 25-14.

I fjerde sæt hang tingene bedre sammen uden på nogen måde at være prangende, men midt i sættet hvor vi havde skabt os en lille føring, begyndte vores piger på skift at lave servefejl. Holdet havde syv servefejl i kampen, hvilket ikke i sig selv er et skræmmende antal, men når seks af dem falder i sidste halvdel af fjerde sæt er det en katastrofe. Til trods for at Liv igen var kommet på banen og nu var overbevisende i angrebet, resulterede de mange servefejl i at Lyngby kunne trække fra og tage sættet 25-21.

En flok skuffede piger måtte nu erkende, at nederlaget betød at lørdagens kamp mod Holte IF ikke længere blev en direkte kamp om førstepladsen i ligaen. Selv med en Brøndbysejr ville Holte IF ende på førstepladsen et point foran os, hvis ellers de resterende to spillerunder ender med favoritsejre.

Til kampen var Anile blevet klar igen, til gengæld måtte vi nu undvære Liv Magnussen. På centerpladsen havde trænerteamet hentet det 16-årige talent Paulina Hougaard-Jensen op fra klubbens talenthold i 1. division, så der også var udskiftningsmuligheder på denne plads.

Holte er kendt for sit gode markforsvar og denne kamp var ingen undtagelse. Til trods for flere gode slag, fik Holte som oftest vendt forsvaret til et angreb og da fejlprocenten på vores side samtidig var en del højere, kunne Holte støt og roligt trække fra og tage sættet 25-17.

Andet sæt kom meget til at ligne det første. Morgan holdt et højt modtagningsniveau, mens det var noget mere svingende hos de øvrige. Hæver, Eva Bang som fik Time Vision prisen som bedste spiller fik centerangrebet mere med, men dog uden den helt store succes. Paulina fik i dette sæt, den måske sværest mulige ligadebut og selv om hun naturligt nok ikke var i stand til at være en afgørende faktor, er der ikke tvivl om at hun er en fremtidens pige i Volleyligaen. Vi hang noget bedre på, men Holte tog alligevel sættet med 25-21.

Tredje sæt blev præget af for mange slagfejl, så selv om Holtes markforsvar har sin del af æren, kan vi primært takke os selv for at det var de mange fejl der i sidste ende gav Holte sættet med 25-18.

Det blev aldrig den spændende kamp der var set frem til. Holte ender nu sandsynligvis på førstepladsen i grundspillet, mens Brøndby med to kampe tilbage er sikre på at få andenpladsen. Dermed skal vi møde ligaens tredjeplads. En plads som Fortuna Odense Volley og Frederiksberg Volley kæmper om.

Inden semifinalerne regner vi med igen at kunne råde over Casey Wright og de næste to kampe mod rækkens to bundhold Gentofte Volley og Bedsted KFUM skal bruges til at finde tilbage til det flotte og effektive spil, som holdet havde i starten af året.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske