Det er og har været en hektisk uge for Brøndby Volleyball klubs damehold i Volleyligaen. Fire kampe i løbet af ni dage. Heraf tre topkampe. 3-2 sejr over Frederiksberg Volley i ligaen om onsdagen. Lørdag var Frederiksberg igen modstander, men denne gang i landspokal kvartfinalen, hvor en 3-1 sejr resulterede i avancement til semifinalen. Tirsdag er der så direkte TV-transmitteret TV-kamp på Kanal Sport, hvor vi som nr. 1 i rækken skal forsvare denne position mod rækkens nummer 2 (i kraft af en ekstra kamp ligger Holte dog øverst) og allerede torsdag er der kamp igen. Denne gang en udsat kamp mod det noget lavere rangerende hold fra Aarhus Volley - en kamp der måtte flyttes da vi deltog i Nordic Club Championship tidligere på måneden.

Onsdagens kamp mod Frederiksberg var således forpremiere på lørdagens pokalkamp. Det blev en spændende, men også til tider noget underligt svingende kamp. Vi kom godt fra start og i et velspillet første sæt, hvor brasilianske Anile Clemente havde fundet storspillet frem, vandt vi 25-21. De gode takter fortsatte i andet sæt og vi kom foran med 11-4, men Frederiksberg som er et af de bedste hold i ligaen kæmpede ufortrødent videre, hentede forspringet og tog sættet 25-23. Vi kom igen bedst fra start i tredje sæt og med en føring på hele 23-13, burde det ikke gå galt, men med amerikanske Denise Van De Mortel i servefeltet, fik Frederiksberg fuldstændig slået vores servemodtagning i stykker og de gik hele vejen til 25-13. En enkelt gang undervejs burde bolden være dømt til vores fordel, da Julie Guldagers smash havde ramt Frederiksbergs blokade inden den gik ud. Det blev dog ikke registreret af dommerne - ærgerligt for os, men uanset hvad, må en sådan føring ikke sættes over styr.

Vi var nu tvunget til at vinde de to næste sæt og det blev spændende. Modtagningen fungerede igen og hæver Eva Bang kunne bruge alle udveje i angrebet. De to hold fulgtes til 20-20, hvor Frederiksberg skabte et hul til 24-21 og dermed havde tre matchbolde. Denne gang var det Frederiksberg der ikke kunne lukke sættet. Vi vandt de efterfølgende bolde og fik et par sætbolde, som Frederiksberg overlevede inden vi til sidst lukkede sættet 28-26.

I femte sæt havde pigerne for alvor fundet gallaspillet frem. Casey Wright som fik Time Vision prisen som bedste spiller, var helt suveræn i angreb og blokade og hun stod alene for syv af pointene i sættet som blev vundet 15-9.

Lørdag mødtes de to hold igen. Denne gang i landspokal kvartfinale og på vores hjemmebane i Stadionhal 1. Det blev en ganske anderledes magtdemonstration, selv om første sæt blev lige. Frederiksberg lagde ud med et meget højt servepres, som generede vores modtagning tilstrækkeligt til, at vi ikke kunne få startet angrebsmaskinen. De to hold fulgtes ad, med Frederiksberg som det hold der gik af med sejren i første sæt, 25-23.

Men fra starten af andet sæt begyndte pigerne for alvor at vise sin styrke. De unge kantangribere, 20-årige Julie Guldager og 17-årige Trine Kjelstrup bankede det ene smash i gulvet efter det andet og vi gik i front. Frederiksberg kommer dog næsten op igen, inde vi for alvor tager fat og vinder et overbevisende sæt 25-15.

Nu var der ikke længere noget der kunne stoppe os. Frederiksberg prøvede stadig at lægge et højt servepres, men i modsætning til første sæt, hvor de kørte helt uden servefejl, begyndte de satsede server nu at koste i form af fejl. Til gengæld kørte Julies server nu perfekt og anden gang hun var i servefeltet lavede hun tre esser i en stime på seks server. Sættet blev vundet 25-17.

Fjerde sæt blev ren opvisning i gode server. Katie Post lavede en servestime på seks hvoraf fire var esser og umiddelbart efter var det anfører Eva Bang der præsterede tre esser og også Casey Wright præsterede et es. De gange Frederiksberg vandt bolden og det var ikke mange, sørgede Eva Bang som fik Time Vision prisen for, at fodre sine angribere med den ene lækkerbidsken af en hævning efter den anden, så vi gik sejrrigt ud af sættet med de knusende cifre 25-9. Hermed kvalificerede Brøndby sig til semifinalen, som skal spilles i anden halvdel af december.

Tirsdag kl. 19.00 er der så igen topkamp i Stadionhal 1, når vi møder Fortuna Odense, som er det eneste hold foruden vores der kun har et nederlag. Det bliver dermed den direkte kamp om den øjeblikkelige førsteplads. En placering vi i øjeblikket kun har i kraft af en bedre sætscore. Kampen transmitteres direkte på Kanal Sport både på TV og på nettet.

Onsdag kan der så slappes lidt af, inden det igen går løs om torsdagen, hvor Aarhus Volley kommer på besøg kl. 19.30. En kamp hvor man efter det hårde program volleypigerne har været igennem, ikke skal tage noget for givet.

Klubbens talenthold i første division, BRH Volley Talent klarede sig også godt i weekenden, da de mødte Gentofte volley og med en 3-0 sejr rykkede op på tredjepladsen.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske