Storsejr over Bedsted i Volleyligaen, Talentholdet videre til semifinalen i DVBF-Cup, Trine Kjelstrup som Nordisk mester og bedste DU19-spiller i Norden, sejr til Danmarksserieholdet, DU21-holdet i bedste Grand Prix-pulje og sejr til herrerne i Danmarksserien. Endnu en fantastisk uge for Brøndby Volleyball Klub.

Det var en lang tur der lå forude, da vores Volleyliga damer mødtes lørdag morgen kl. 7.30. Turen gik til Bedsted i det vestligste Thy, hvor vi skulle møde nyoprykkerne i Volleyligaen. I den tyndt befolkede landsdel, er der ikke mulighed for at tiltrække nye talenter, i stil med hvad en oprykning ville afstedkomme andre steder i landet og udlændinge på holdet, som benyttes af de fleste Volleyligaklubber er ikke en del af Bedsteds koncept.

Det var således de "lokale helte" der skulle prøve kræfter med vores kombination af Vestegnspiger og udenlandske importer, som efterhånden har etableret sig som en fast del af den danske volleyball-top. Som kampen skred frem, var det da også tydeligt, at livet som nyoprykker i Volleyligaen kan være hårdt.

Vi måtte stille op uden vores faste kantangriber Trine Kjelstrup, som var med det danske DU19-landshold i Norge, hvor hun var med til at vinde det Nordiske Mesterskab med en 3-0 finalesejr over værtsnationen. Efterfølgende blev Trine for øvrigt kåret som MVP - den mest værdifulde DU19-spiller i Norden. En titel, som hendes klubkammerat Liv Magnussen tidligere på året blev tildelt i DU17-rækken. Liv har siden da holdt pause, som følge af et træthedsbrud i foden. Hun er nu klar igen og skulle dermed spille sin første Volleyligakamp i år, som erstatning for Trine i kantangrebet.

I startopstillingen var det kun Julie Guldager, Anile Clemente og libero Morgan Springer der var gengangere fra de seneste startopstillinger. foruden Livs comeback, var der ændringer på centerpladserne, hvor Pernille Navntoft og polske Marta Bronisz var valgt i stedet for de sædvanlige amerikanske startere og Rose Olander havde overtaget hæverpladsen for anfører Eva Bang, som først kom på banen i tredje sæt.

Den nye opstilling gav ikke anledning til slinger i valsen. Pigerne viste med al tydelighed hvor bred truppen er, ved at sidde på kampen fra start til slut. Julie, som efterfølgende fik Time Vision prisen som bedste spiller, spillede sin vel nok bedste kamp. Hun var første sæts helt dominerende spiller ved først at vinde alle sine angreb ved nettet, for derefter at gå ned og lave en stime på ni springserver, som resulterede i hele tre serveesser. Sættet blev vundet overbevisende 25-7.

Der var genvalg til alle spillere i andet sæt og de fortsatte ufortrødent med at score point mod et ellers heroisk kæmpende Bedstedmandskab. Denne gang var det Marta der stod for en servestime på ni. Midt i sættet blev Liv skiftet med Stine Spangen og Katie Post kom på banen i stedet for Pernille. Sættet blev vundet 25-8.

Tredje sæt blev igen domineret af gode server. Julie stod af to omgange for otte server indeholdende to esser og Casey Bauer, som nu også var kommet på banen, lavede tre esser i sin stime på seks server. I stil med de øvrige centerangribere var hun sikkerheden selv i angrebet. Både Casey, Pernille og Marta havde en kill-procent på 100 % og Katie fulgte lige efter med kun et enkelt kikset angreb. Sættet blev vundet med 25-12 og med kun 27 afgivne point, har pigerne sat sæsonrekord for største sejr i Volleyligaen og med sejren kunne vi lægge os på førstepladsen i Volleyligaen.

Vores Volleyligahold går nu ind i en vigtig periode. Onsdag skal vi på udebane møde Frederiksberg Volley, som kun ligger bag os i kraft at sætscoren og lørdag mødes de to hold igen når der spilles landspokal kvartfinaler. Det sker på hjemmebanen i Stadionhal 1, lørdag d. 24/11 kl. 14.00. Allerede tre dage efter, spiller vi så en direkte TV-transmitteret Volleyligakamp mod Fortuna Odense, når Kanal Sport tænder for kameraerne i Stadionhal 1, tirsdag d. 27/11 kl. 19.00.

Klubbens Talenthold som hører hjemme i 1. division, deltager i Dansk Volleyball Forbunds "lille" pokalturnering, "DVBF-Cup´en", som ikke har deltagelse af Volleyligahold. Her spillede de lørdag kvartfinale mod DSIO-Odense og sørgede med en storsejr på 25-13, 25-3, 25-18, for avancement til semifinalen.

Også klubbens Danmarksseriehold for både damer og herrer havde succes, da de vandt henholdsvis 3-0 over Amager og 3-2 over Team Køge. Vigtige sejre i bestræbelserne på at komme i kvalifikationsturneringen til 2. division. Sidst men ikke mindst sørgede klubbens BRH-hold i Grand Prix turneringen for, at fastholdt deres placering i den bedste ud af fem puljer, så absolut en uge, som Brøndby Volleyball Klub kan være tilfredse med.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske