TrineTerese01Søndag d. 24. januar skulle Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga damer forsvare førstepladsen i ligaen i en kamp mod rækkens nummer tre, Lyngby Volley. Siden de to holds første møde i oktober måned, er Lyngby blevet væsentlig forstærket, med flere udenlandske spillere og der var derfor en forventning om, at det ville blive en del sværere end det første opgør. Det lykkedes da også Lyngby af sætte flere point ind på kontoen end i første kamp, hvor der i de tre sæt blev afgivet 18, 11 og 17 point, men det blev også denne gang en 3-0 sejr til Brøndby med cifrene 25-17, 25-19, 25-19. Der blev således lagt yderligere afstand til rækkens nummer tre og det ser nu ud til at kampen om grundspillets første og anden plads kommer til at stå mellem Brøndby og Holte IF, som spiller deres indbyrdes nøglekamp torsdag d. 25. februar.

Lyngby lagde godt ud med pressede server, som blandt andet resulterede i to serveesser og de fik dermed en føring på 8-4. Det blev der rettet op på i Trine Kjelstrups serv. På seks server, hvoraf to var esser, var hun kraftigt med til at bringe Brøndby tilbage på ret kurs med en føring på10-8. Den forholdsvis begrænsede føring holdt en hel rotation, indtil det igen var hende der skulle serve. Ved stillingen 20-17 pressede hun igen Lyngby i bund og stod for serven frem til sættets afslutning på 25-17. En indsats der sammen med en række power fulde angreb, var med til at give hende TimeGruppen prisen som bedste spiller.

Der blev ikke foretaget udskiftninger i opstillingen inden andet sæt og den gode rytme fortsatte da også, uden dog at være prangende. Det lykkedes således Lyngby at hænge på og skabe sig en spinkel føring ved 14-13, Brøndby udlignede og i Deme Morales serv rykkede pigerne til 18-14 og holdt herefter føringen frem til 25-19. Undervejs havde vores hæver og anfører Eva Bang markeret sig med to godt camouflerede anden gangs overspilninger.

Sigrid Friis Christiansen, som var sat på banen i andet sæts sidste bold, fik lov til at fortsætte i tredje sæt. Hun havde stor succes med at bringe de to centerspillere Dominique Thompson og Paulina Hougaard-Jensen i spil og de to stod således for seks af sættes point. Paulinas to point blev skabt i starten af sættet, inden hun måtte forlade pladsen til fordel for Terese Ammundsen.

Under normale omstændigheder ville Paulina sikkert slet ikke være blevet sat på banen. Hun havde ligget syg med feber gennem hele ugen. Hun havde således ikke trænet og var stadig ikke helt på toppen. At hun alligevel blev sat på banen skyldtes alene den omstændighed, at der for anden kamp i træk, var besøg af en coach fra et amerikansk college, som var interesseret i at lave en aftale med hende. I Brøndby ønsker vi at støtte hende i denne mulighed og det blev derfor valgt at lade hende spille, selv om det ikke virkede som en optimal beslutning. Hun fik alligevel vist, at hun har et stort potentiale, men ved stillingen 10-6, blev det besluttet at tage hende ud af kampen.

Også på libero pladsen blev der skiftet inden tredje sæt. Rikke Larsen, som havde været stabil i modtagningen i de to første sæt, blev skiftet med Laura Kjelstrup, som fortsatte det gode arbejde og storesøster Trine Kjelstrup blev erstattet med Daria Wozniak. Til trods for de mange udskiftninger, fortsatte vi med stabilt spil og efter kun 59 minutter kunne Dominique Thompson blokere den sidste bold i gulvet til stillingen 25-19.
TrineTerese02Kampen var en god optakt til den kommende weekends væsentlig sværere opgave. Holdet drager til Engelholm i Sverige, hvor der skal spilles finale om "NCC - Nordic Club Championship". Fredag d. 29. januar skal vi møde de svenske mestre Engelholm. Om lørdagen spilles der semifinaler og her bliver modstanderen et af de norske hold Oslo KFUM eller Randaberg og søndag spilles der så finale mellem de to vindere af disse kampe.

Brøndby har ikke mødt Oslo KFUM, men har tidligere på sæsonen besejret Randaberg i en indledende NCC-pulje og Engelholm i den dansk-svenske Øresundsliga. Siden da er begge disse hold blevet suppleret med stærke Amerikanere, så det bliver en svær opgave. Skulle det lykkes at vinde trofæet, er vi det første danske damehold der opnår dette.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske