Dominique01
Brøndby Volleyball Klubs kvinder udbyggede deres førerposition i Øresundsligaen (www.oresundliga.com), da de tirsdag d. 15. december slog Svedala, som ligger nr. 1 i den svenske liga. Vi vidste på forhånd, at meget af det svenske spil var bygget op omkring holdets tre stærke Amerikanere og det var lykkedes trænerteamet at lave en game-plan, som stækkede dem mest muligt. I en seværdig kamp, hvor der blev vist noget af det absolut bedste volleyball der kan ses i Skandinavien, endte vi som vindere med 3-1. Dermed kom vi på førstepladsen i den dansk-svenske liga, med 4 point ned til nr. 2, til trods for at vi har spillet en kamp mindre.

Vi fik en god start en god start, hvor især samarbejdet mellem hæver Eva Bang og kantangriber Trine Kjelstrup var overbevisende. Trine vandt således sine fire første angreb og dette kombineret med gode server fra Evas side resulterede i en føring på 6-1. Svedala fik dog styr på spillet og med yderst effektive server, fik de presset os til det laveste modtagningsniveau i denne sæson. Det vi manglede i modtagningerne, kompenserede pigerne dog godt for i deres markforsvar og de holdt dermed føringen, som i Deme Morales serv blev udbygget yderligere fra 13-9 til 19-9. Svedala kom godt igen i næste rotation, hvor de nåede op på 19-15, men vores føring var for stor for dem og vi kunne tage sættet hjem med 25-19.

Servemodtagningerne fungerede stadig ikke godt nok i andet sæt. Det gjorde angrebet tandløst og resulterede også i en del fejlslag, som Svedala udnyttede til at gå i front med 18-12. Som så ofte før var det anfører Eva Bang der reddede os ud af kattepinen, med en effektiv servestime. Stimen indeholdt et enkelt es, men også adskillige server der tog brodden af Svedala angrebet og vi kunne gå fra 13-18 til 19-18 og sluttede med at vinde sættet 25-22.

Tredje sæt blev lige indtil 17-17. Vi havde fået noget bedre styr på modtagningen, men til gengæld var angrebet faldet en del i effektivitet. Kun Dominique Thompson holdt et højt niveau, hvilket da også efterfølgende resulterede i at det var hende der fik overrakt en tøjgave fra vores sponsor "Grey Matter". Med Dominique væk fra nettet, blev der ikke vundet nok bolde og Svedala fik en føring på 24-17 og kort efter kunne de med 25-18 lukke sættet.

Hvad libero Rikke Larsens modtagninger havde manglet i kvalitet i starten af sættet, rettede hun til fulde op på i fjerde sæt. Svedala havde startet sættet bedst og var kommet på 12-6, men så lukkede Rikke Larsen op for posen med gode modtagninger. Hun præsterede blandt andet en serie på ikke mindre end ti modtagninger, som i statistikken blev vurderet til 2,8, hvor 3 er det højest opnåelige. Dette gav gode muligheder for Eva til at benytte sine centerspillere Dominique og Paulina Hougaard-Jensen. Den øgede aktivitet på midten fastholdt Svedalas blokader og gav dermed vores kantangribere bedre muligheder. En situation som vores lille men utroligt højtspringende Deme Morales ikke var sen til at udnytte. Vi fik kontakt ved 19-19, kom igen bagud med et enkelt point ved 20-21, men i Evas serv blev der rykket til 24-21 og kort efter kunne kampen lukkes med 25-22.

DominiqueJulieDeme01Udover at kampen blev en konsolidering af førerpositionen i Øresundsligaen, var kampen også en perfekt optakt til weekendens Final Four, som er afslutningen på årets landspokalturnering, som afvikles for både damer og herrer i Frederiksberghallen. Her skal Brøndby fredag d. 18. december kl. 15.00, møde VK Amager i semifinalen og i tilfælde af sejr spilles der dagen efter finale kl. 13.30 mod vinderen af fredagens opgør mellem Holte IF og Lyngby Volley. Program for Final Four kan findes her http://www.volleyball.dk/images/Presse/SE_12_2015_volley_dk.compressed.pdf.

Lørdag aften holdes der volleyball galla, hvor der blandt andet overrækkes diverse priser. I Brøndby er vi spændt på prisen som bedste danske damespiller, hvor vi har Eva Bang og Trine Kjelstrup bland de tre nominerede og i kategorien bedste dame beachvolleyball spiller, Er de to Brøndbyspillere, Eva Bang og Cecilie Køllner Olsen, som udgør beachvolley landsholdet, at finde i et felt på fem, som også indeholder den tidligere Brøndby libero Line Trans Hansen. To andre tidligere Brøndby spillere, Mia Olsen og Mie Lindgren er at finde i kategorien "beachvolley rising star".
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske