Fredag d. 11. december tog Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder en aftentur over broen til Fyn, for at møde Fortuna Odense. Det tidligere storhold, som har vundet fire mesterskaber inden for de seneste ti år, har denne sæson gået på banen med et noget svagere mandskab og i øjeblikket kæmper de for at krybe over den streg i tabellen, som angiver de seks hold der kvalificerer sig videre til kampen om sæsonens medaljer.

Det blev ikke dagen, hvor Fortuna kom nærmere dette mål. En time efter kampstart, kunne vi konsolidere vores førerposition i ligaen med en overbevisende 3-0 sejr på 25-9, 15-15, 25-18.

Julie01Det var hæver Sigrid Friis Christiansen der var udset til styre angrebet og det gjorde hun så fremragende, at den normale anfører og førstehæver, Eva Bang blev holdt på bænken gennem hele kampen. Specielt fik hun sat Trine Kjelstrup i scene i første sæt, hvor hun vandt alle de fem angreb, som blev lagt til rette for hende. Fortuna hang på indtil 8-6, hvorefter vores norske A-landsholdsspiller Julie Heile Mikaelsen sendte den ene god serv efter den anden mod nogle hårdt trængte Fortunaspillere. Seks server, hvoraf to var esser, blev det til inden Julie stoppede sig selv med en servefejl. Sammen med hendes altid stabile angrebsspil, var det med til efterfølgende at give hende TimeGruppen prisen som bedste spiller. Freden blev kort for Fortuna - to rotationer efter var det Dominique Thompson der gik til serv og hun opnåede ligeledes at knække Fortunas servemodtagning totalt. Hun lagde ud med tre serveesser og yderligere et es i de næste seks server, som bragte os på 24-9 og en bold senere til sætsejr på 25-9.

I andet sæt blev Julie erstattet af Daria Wozniak, som gjorde en god figur gennem hele sættet og det var således hende der stod for serven da vi gik fra 9-6 til 13-6, Hendes server var ikke udpræget hårde, men lå tilstrækkeligt dybt i banen til, at Fortuna havde problemer med at etablere effektive angreb og det der kom retur havde libero Rikke Larsen godt styr på. Centerspiller, Terese Ammundsen, som næsten spillede hele kampen, havde i dette sæt sin bedste periode og stod således for flere gode blokader, to serveesser og et enkelt point i angrebet. Forspringet der var etableret midt i sættet blev yderligere udbygget og sættet kunne tages hjem med 25-15.

Tredje sæt blev sættet, hvor Fortunaspillerne kunne gøre sig forhåbninger om at vinde et sæt. De to hold fulgtes således frem til en Brøndbyføring på 15-14, Herefter var det igen Julie, som var kommet tilbage i opstillingen, der knækkede Fortuna, da hun servede frem til 20-14. I dette sæt var det yderligere værd at bemærke, at Laura Kjelstrup, som mod slutningen af andet sæt havde erstattet sin storesøster Trine, nu beviste at hun for alvor er kommet sig over den fodskade der har holdt hende væk fra nettet i det meste af sæsonen. På syv angreb præsterede hun fem vindere. En fremragende indsat af den 19-årige spiller, som lover godt for fremtiden. Paulina Hougaard-Jensen som ligeledes var kommet på banen i midten af andet sæt, gjorde det godt. Som sædvanlig stod hun for point i blokaden og hun var sikkerheden selv i sine angreb, hvoraf hun i tredje sæt fik tre og dermed også var med til at sikre os sættet med 25-18.

Næste store opgave er på tirsdag d. 15. december kl. 20.00 når der er topkamp i Stadionhal 1. Brøndby skal i Øresundsligaen, som består af tre danske og tre svenske tophold, møde Svedala, som ligger på førstepladsen i den svenske liga. Der er således lagt op til noget af det absolut bedste volleyball, som kan ses i Skandinavien i øjeblikket.

Kampen mod Svedala vil samtidig være en god optakt til næste weekends Final Four, som er afslutningen på årets pokalturnering. Her møder Brøndby fredag d. 18. december kl. 15.00, Amager VK i en semifinale og i tilfælde af sejr, spilles der finale lørdag kl. 13.30 mod vinderen af den anden semifinale, som er mellem Lyngby Volley og Holte IF. Alle kampene spilles i Frederiksberghallen, hvor herrernes Final Four ligeledes afvikles.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske