Eva02Søndag d. 22. november var sidstedagen af Nordic Club Championships kvalifikationsturnering i Brøndby. Brøndby Volleyball Klub var allerede dagen før kvalificeret til finalepuljen, som afvikles d. 29.-31. januar 2016. Det samme var dagens modstander Randaberg, da de begge havde slået islandske Afturelding og Holte IF. Det var dermed en puljefinale, samt kampen om det mentale overskud inden finalekampene, der stod på spil.

Første server for Brøndby var Dominique Thompson. Hun sendte serven af sted med god power og ud over et servees, formåede hun at presse Randaberg tilstrækkeligt til, at vi kunne tage føring med 5-0. Libero Rikke Larsen modtog perfekt gennem hele sættet og kampens spiller, en yderst velspillende hæver Eva Bang, som efterfølgende fik overrakt gave fra klubbens sponsor Grey Matter, fik lagt den ene lækkerbisken til rette efter den anden. Vores norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen var ikke sen til at udnytte disse og det virkede som om hun var ekstra opsat på at yde sit bedste mod flere af hendes nuværende og tidligere landsholdskolleger på den modsatte side af nettet.

Paulina Hougaard-Jensen var også i vigør og servede noget at det bedste der er set fra hendes side i løbet af turneringen. Således stod hun for tre esser i en servestime fra 10-4 til 15-4. De gode takter fortsatte og vi tog sættet med de knusende cifre 25-11.

Trine Kjelstrup, som dagen før havde fået en mindre skade i foden, blev et stykke inde i første sæt erstattet med Daria Wozniak, som overtog pladsen kampen ud. Specielt i blokaden, hvor hun stod for fem point, viste hun sine evner, men også i forsvaret gjorde hun en god figur.

Eva01Hvis man troede at Randaberg var knækket efter første sæt, måtte man tro om. De to hold fightede intenst om pointene og de tilskuere der havde trodset årets første sne fik sig en god volleyoplevelse. Holdene skiftedes til at have overtaget, men mod slutningen havde Randaberg en rigtig god periode. De bragte sig til føring på 23-19 og havde det ikke været for Julie havde de nok også taget sættet. Julie ville det dog anderledes og helt upåvirket af den pressede situation, sendte hun den ene kanonserv af sted efter den anden og efter fem server, hvoraf de tre var esser, var hun den direkte årsag til at hendes landsmænd tabte sættet med 23-25 og vi nu førte med 2-0.

Heller ikke skuffelsen i andet sæt kunne slå Randaberg ud. De kæmpede ufortrødent videre. Vores spil var ikke længere så velfungerende og det var kun Deme Morales og Paulina der for alvor fik omsat sine angreb til point. Randaberg trak fra og tog sættet med 25-21.

I fjerde sæt havde pigerne igen fundet det gode spil frem og vi fik en lille føring, som ved 8-7 blev udbygget først i Dominiques serv til 13-7 og herefter i Evas serv til 18-11. En føring som blev holdt indtil Deme kunne slå det sidste smash i gulvet til 25-16.

Inden vores kamp mod Randaberg, havde der været en kamp om 3. og 4. pladsen i puljen. I denne lagde islandske Atturelding ud med noget overraskende at vinde de to første sæt over Holte IF. Holte fik dog afværget overraskelsen og vandt de tre næste og tog dermed 3. pladsen med 3-2.

Det ligger nu klart, at vi skal deltage i en finalepulje om Nordic Club Championship, hvor de tre andre modstandere er de svenske mestre fra Engelholm, som vi for nylig slog 3-0 i Øresundsligaen, Oslo KFUM og de netop besejrede Randaberg. Inden da, er der flere andre opgaver. Således spiller vi allerede på torsdag kvartfinale i landspokalen på udebane mod Team Køge.

Se også:
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske