Brøndby Volleyball Klub holdt hvad de lovede, da de i oplæget til kampen skrev at det ville blive en semifinale mod Frederiksberg Volley, "som uden tvivl vil byde på spændende topvolleyball". For som altid når de to hold mødes er der på det nærmeste garanti for spænding og således også i torsdagens TV-transmitterede 3-2 sejr.

Siden grundspillets sidste kamp, som netop var mod Frederiksberg og som endte 3-2 i deres favør, har der været gransket videoer for at se hvad der kunne forbedres. Specielt vores modtagninger kunne der pyntes på og der var derfor med succes udtænkt forskellige muligheder for at dæmme op for de servestimer, som Frederiksberg lavede sidst de to hold mødtes.

I forhold til sidst, kunne vi denne gang mønstre et toptunet hold. Simone Asque, som havde spillet med feber, var til dagens kamp helt på toppen og det lyste ud af hende og resten af holdet, at de var tændte og ønskede revanche. Vi kom godt fra start med en 6-1 føring i Amanda Andersons serv og Simone var den sikre udvej gennem hele første sæt, hvor hun med stor power, vandt ikke mindre end otte angreb. Frederiksberg kæmpede ihærdigt for at komme tilbage, og det lykkedes næsten med en lille servestime af Thit Bak, som bragte sit hold på 10-12. Vi vandt serven tilbage og Trine Kjelstrup sørgede med to serveesser og yderligere to meget effektfulde server for at skabe et nyt hul ved 17-10. Et hul som Amanda udbyggede til 23-12, hvorefter vi i Eva Bangs serv fik vores første sætbold ved 24-15. Frederiksberg overlevede denne og den godt servende Line Møller Rasmussen, som tidligere har spillet i Brøndby sørgede med Frederiksbergs største servestime, for at de overlevede syv sætbolde, før de endelig på den ottende af slagsen, måtte overlade sættet til os med 25-22.

Servefejl kom til at koste os dyrt i andet sæt. Ikke mindre en syv gange gik det galt og når Frederiksberg kunne nøjes med to servefejl, havde vi gjort det svært for os selv. At sættet alligevel blev tæt, skyldes blandt andet, at der var kommet bedre styr på blokaderne. Især Michelle Osunbor som gennem kampen havde otte pointgivende blokader var trådt i karakter. Vi havde føring da vi i Trines serv gik fra 8-9 til 12-9, men Frederiksberg fik lukket hullet og fik et lille overtag som holdt til sættes slutning ved 25-23 til Frederiksberg.

Der blev generelt vist volley af høj klasse og i tredje sæt fik Eva Bang for alvor sat sine centerangribere i spil. Både Amanda og Michelle scorede efter behag når der blev hævet til dem og specielt holdt Michelle en høj kill-procent. Hun vandt således sine første otte angreb og først i femte sæt lykkedes det Frederiksberg at blokere hendes angreb. De to hold fulgtes pænt ad i starten, men midt i sættet løb trak vores piger fra og vandt sættet komfortabelt med 25-21.

Fjerde sæt blev en jævnbyrdig affære med skiftevis små føringer til de to hold. Libero Stephanie Dahl holdt på nær et par enkelte svipsere et flot niveau og også Mirjana Duric og Trine sørgede for at sende præcise bolde frem til Eva, så hun fortsat havde frit valg blandt angriberne. Mirjana som indtil nu havde holdt lav profil i angrebet, satte nu adskillige point ind på kontoen og hendes superserv fornægtede sig heller ikke i denne kamp, da hun ved stillingen 20-22 gik i servefeltet og på fem server præsterede tre esser og vi dermed gik til matchbold ved 24-22. Frederiksberg ville det anderledes og kom til sætbold ved 25-24. Herefter blev det vores tur ved 26-25 og til sidst trak Frederiksberg det længste strå, da de på deres fjerde sætbold tog sættet 30-28 i en hektisk afslutning.

Stemningen i hallen var fantastisk og blev krydret af publikumskonkurrencer, hvor publikum kunne vinde præmier ved at gætte på antal scorede point i de enkelte sæt. Ikke så underligt, var der ingen der havde gættet på 58 scorede point i fjerde sæt, men nu blev der en ekstra chance for gevinst i et femte sæt.

De to hold som efterhånden havde været i aktion i tæt ved to timer, gik på banen til det afgørende sæt. Vi fik i kraft af solidt angrebsspil fra Trine og Simone, som fik Time Gruppen prisen som bedste spiller, skabt en føring, som holdt frem til sidebyt ved 8-4. Frederiksberg fik næsten lukket hullet ved 8-7, men i Trines serv trak vi igen fra og skabte en føring på 11-7 og den holdt frem til matchbolden, som Trine slog højt og langt i banen, hvor Frederiksbergs forsvar måtte give fortabt. Vores første semifinalesejr var en realitet og der kan nu ses frem mod næste kamp, som spilles onsdag d. 12. marts kl. 19.00 i Bülowsvejhallen. Skulle vi også løbe med sejren i denne kamp, kan finalepladsen sikres, når de to hold mødes i tredje semifinale i Stadionhal 1. lørdag d. 15. marts kl. 14.

I den anden semifinale mødes Holte IF og Fortuna Odense Volley. Fortuna vandt det første opgør i en kamp der ligeledes gik i fem sæt.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

HVSSikring

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Allerød Fysioterapi

Ishøj Mekaniske