Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 14 Rocio Fortuny i et angreb (Foto: Flemming Patulski Nielsen)

Søndag d. 2. april blev det en realitet, at Brøndby Volleyball Klubs kvinder ikke får mulighed for at forsvare deres mesterskab. Brøndby og Holte IF har ellers været fast inventar i de sidste mange års finaler, men i indeværende sæson mødtes de to ærkerivaler i semifinalen, hvor Holte denne søndag tog den tredje sejr, i en semifinaleserie der spilles bedst af fem kampe. Dermed må vi se os henvist til kampen om bronze, i stedet for en finale med mulighed for at udbygge antallet af mesterskaber, udover de seks vi er noteret for.

Der blev af begge hold kæmpet intenst for at komme godt fra start og det resulterede i adskillige lange dueller med fantastisk forsvarsspil, men vi manglede den afgørende power i angrebet, så Holte tog en føring, som blev udbygget i Nora Møllgaards serv fra 10-6 til 14-6. Vi fik mindsket hullet en smule, da Evelina Rutkovska leverede to serveesser 11-14 og selv om der kom mere bid i vores angreb fra især Liney Gudmundsdottir og Rocio Fortuny, blev der ikke produceret nok i egen serv og Holte kunne tage sættet med 25-19.

Nr. 3 Matthildur Einarsdottir med en hævning (Foto: Kim Leerskov)I andet sæt steg effektiviteten af vores blokader væsentligt og mens der i første sæt ikke blev scoret point i blokaden, lykkedes det i andet sæt at lukke Holtes angreb ned seks gange. Holte fik dog en marginal føring i starten af sættet. Hæver Matthildur Einarsdottir, som blev kampens spiller for Brøndby, fordelte boldene effektivt og gode angreb af blandt andet Abby Feyereisen på midten og Chelsea Ingabire på højrekanten, gjorde at vi fik kontakt ved 11-11. Vi tog kortvarigt føringen ved 14-13. Duellerne bølgede og Holte tog føringen tilbage, men igen fik vi kontakt ved 22-22. Holte fik en sætbold ved 24-23, som vi overlevede, men i rotationen efter lukkede Holte sættet til 26-24.

Vi havde nu for alvor ryggen mod muren og netop dette faktum var måske medvirkende til, at der opstod nogle misforståelser i servemodtagningen. Der blev stadig kæmpet gevaldigt, men Holte tog en føring 12-9 som med godt servepres blev udbygget kraftigt frem mod sættets afslutning på 25-12.

Med nederlaget er det nu en realitet at vi skal spille om bronze. Hvem modstanderen bliver vides endnu ikke. Det afgøres i den anden semifinale, hvor ASV Elite fører 2-1 i kampe over Gentofte Volley. Der spilles bedst af tre kampe om bronzen. Det ligger klart at vi skal starte på udebane d. 13. april og spille hjemme den 16. april. En eventuel afgørende tredje kamp vil skulle spilles d. 18. april.