Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 14 Rocio Fortuny og nr. 12 Mette Breuning i en blokade (Foto: Claus Olsen)

Der var de berømte små marginaler der ikke var på Brøndby Volleyball Klubs side da Volleyliga kvinderne lørdag d. 10. december måtte se sig slået 1-3 i udekampen mod ASV Elite. Alle tre tabte sæt var med en margin på to point, to af sættene måtte endda helt til 28-26 før de var afgjort og samlet set vandt ASV kun et enkelt point mere end os. Skuffelsen var således også stor over at det ikke blev til sejr, men omvendt var der stor tilfredshed med, at kampen overordnet set var betydelig bedre end den seneste kamp mod Team Køge, hvor vi ikke var stolte over vores præstation. I kampen i Aarhus blev der fightet indædt om hver eneste bold og det var generelt en yderst spændende og seværdig kamp, hvor begge hold gjorde sit til at give et medlevende publikum en fantastisk volley oplevelse. Udslagsgivende var især ASV´s venstrekant Astrid Mellmølle, som var fuldstændig outstanding og med ikke færre end 30 point, scorede tæt ved en tredjedel af ASV´s point. Hun var således også det oplagte valg til titlen som kampens spiller.


Vi startede kampen bedst. Servemodtagningen var godt styret af libero Isabella Nilsen og hæver Mathildur Einarsdottir fik gode arbejdsbetingelser, som især Chelsea Ingabire nød godt af i angrebet. Vi kom således til en føring på 17-12. ASV fik kontakt ved 22-22, men selv om vi nåede at have sætbolde ved 24-23 og 25-24, var det ASV der i en slutspurt tog sættet med 28-26.


ASV kom med et godt servepres på 6-3 i andet sæt, men vi arbejdede godt og især blokaderne fra Abby Feyereisen og Rocio Fortuny var afgørende for at vi kom op igen og fik en snæver føring ved 21-20, men igen var det ASV der var mest effektive mod slut. Vi overlevede en sætbold ved 24-22, men måtte i rotationen efter se sættet gå til ASV med endnu en marginal afgørelse på 25-23.

 

Nr. 6 Isabell Nielsen i en forsvarsaktion (Foto: Claus Olsen)Vi var på ingen måde knækket af de to ærgerlige sættab, men kæmpede ufortrødent videre. Med fantastisk forsvarsspil fik vi en mindre føring, som ASV dog eliminerede da de overtog føringen ved 8-7. Der gik nu nogle rotationer hvor holdene fulgtes ad, indtil vi i Mette Breunings serv fik et hul til stillingen 15-11. Der blev udbygget yderligere til 18-12, stadig med Rocio Fortuny i en afgørende rolle ved nettet, hvor hun i sættet stod for at stoppe fem af ASV´s angreb. Heraf tre direkte til point. Generelt spillede hun en kamp, som vel nok var hendes bedste præstation i indeværende sæson. Begge hold kæmpede indædt og ASV nærmede sig og var tæt på kontakt ved 21-19, men denne gang var det os der var stærkest i slutfasen og vi kunne tage sættet med 25-20.


Det gode spil fra begge holds side fortsatte i fjerde sæt. Servemodtagningen fra især Isabella Nielsen var noget nær perfekt og ved nettet gjorde Abby Feyereisen og Mette Breuning det godt. vi fik en lille føring og ud over et servees sørgede Evelina Rutkovska, for med en effektiv springserv, for at danne grundlaget for en avancering fra 12-8 til 16-8. Meget tydede på, at kampen var på vej ud i et femte sæt og vi fik da også to sætbolde ved 24-22, men ASV ville det anderledes. De tog tre point i træk og det var nu dem der havde matchbold ved 25-24. Yderligere to matchbolde blev det til, inden ASV, i en yderst hektisk afslutning, med 28-26 tog deres tredje sæt med endnu en marginal afgørelse.


Da den første skuffelse havde lagt sig, var der optimisme hos os over den fremgang der har været i spillet, hvor især server, servemodtagning og markforsvar er blevet markant bedre og lover godt for bestræbelserne for at komme med hvor det for alvor er sjovt.


Det var kalenderårets sidste Volleyligakamp, men allerede onsdag d. 14. december kl. 19.00 er der en vigtig landspokal kvartfinale på udebane mod VLI, hvor ønsket er, at de gode takter gerne skulle resultere i en kvalifikation til årets Final-4 til februar i Aarhus.