Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 11 Paulina Hougaard-Jensen og Lucia Babic i en blokade (Foto: Heiner Lützen Ank)Tirsdag d. 11. januar blev dagen hvor sejrsstimen knækkede for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligahold. Det sket i et yderst spændende topbrag mod Brøndbys evige rivaler fra Holte IF. Brøndby havde vundet det første indbyrdes opgør med 3-1, men denne gang blev det et velspillende Holte hold, som tog sejren i en kamp der måtte ud i fem sæt.

Generelt holdt Holte et højt servepres og de lagde da også ud med et par serveesser. På vores side fungerede serven ikke så godt i dette sæt og fem servefejl var med til at gøre det svært at lægge afstand til Holte, selv om Mette Breuning bød ind med gode angreb på midten og Sille Hansen havde sit bedste sæt med fem flotte pointgivende angreb. Holte. Vi fik en føring på 17-14, men i den efterfølgende rotation servede Holtes unge talent Frida Brinch Holte til en 18-17 føring, En føring der blev udbygget yderligere til en Holte gevinst på 25-21.

Nr. 1 Tess Reid i en forsvarsaktion (Foto: INTO FOTO)Vi fik med en servestime af Tess Reid til 4-0 en god start på andet sæt. Libero Isabella Hegelund Nilsen, som holdt et højt niveau gennem hele kampen gav med sine flotte modtagninger gode muligheder for Tess Reid til at fordele spillet. Trine Kjelstrup havde flere gode angreb som fik slået hul på et ellers fantastisk Holte forsvar og især Pauline Hougaard-Jensen, som efter en lang skadespause endelig er klar, startede i dette sæt en stime som lød på seks vindere i træk fra slutningen af andet sæt og ind i tredje sæt. Serverne fungerede nu bedre og selv om Holte kom nærmere holdt føringen til sættets afslutning ved 25-23 til os.

De gode takter bragte vi med ind i tredje sæt hvor især de to centerspillere Pauline Hougaard-Jensen og Mette Breuning gjorde et rigtig flot stykke arbejde i både blokade og angreb, som blev iscenesat af en fantastisk spillende Tess Reid. Vi kom på en solid føring 17-8 i Trine Kjelstrups serv. Holte nærmede sig , men i Sille Hansen serv blev der igen taget afstand til 24-16 og kort efter kunne vi Lukke sættet med 25-18.

Fjerde sæt startede jævnbyrdigt i nogle drabelige dueller, hvor der blev vist godt spil fra begge sider. men fra 18-17 føring til Holte lykkedes det flere gange Holte gennem godt forsvarsarbejde, at tage to point per rotation, mens vi nøjedes med ét. Holte trak således fra og tog sættet 25-21.

De to hold skulle nu ud i det afgørende femte sæt. Holtes hæver Frederikke Hvid Røjgaard lagde ud med en effektiv serv, som gjorde det endnu lettere for det i forvejen velspillende Holteforsvar at forhindre vores ellers ganske hårdtslående kanter i at vinde point. Holte fik således en solid føring på 5-0, som godt nok blev næsten elimineret i Tess Reid serv, som bragte os i kontakt ved 5-4. Holte holdt føringen og fik udbygget yderligere frem til sættets afslutning ved 15-10.

Til trods for nederlaget ligger vi stadig nummer et i ligaen. Både vi og Holte har nu et nederlag, men vi fører på point, da to af Holtes sejre har været på 3-2, som giver et point mindre end en 3-0 og 3-1 sejr.

De to hold har begge kvalificeret sig til årets Final-4 i landspokalen som afvikles i Aarhus d. 4.-5. februar. De har ikke trukket hinanden i semifinalerne, Vi skal møde Team Køge som ligger nummer tre i ligaen og Holte skal møde DHV Odense som ligger nummer fem.