Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 15 Lucia Babic i et angreb (Foto: Lars Rasmussen)

Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer har haft en travl weekend. Lørdag d. 27. november tog de turen til Aarhus, hvor de i en hård dyst vandt 3-1 over ASV Elite og allerede dagen efter var der kamp igen. Turen var dog noget kortere, da det kun var over broen til Amager, hvor det blev til en mere overkommelig sejr på 3-0 over Amager VK..

Det var ASV der lagde bedst ud i lørdagens kamp. På godt forsvar og effektive angreb kom de i front med 8-3, hvor vores headcoach Dan Pawlikowski tog en time-out., hvorefter vi vandt den efterfølgende bold på en effektiv blokade af Mette Breuning. ASV holdt dog forspringet frem til 11-7, hvor vi vandt serveretten og i de næste fire point var Manuella Johnsen næsten eneansvarlig for at vi fik kontakt. Hun sørgede således med to serveesser, et backspike angreb og endnu et servees for at vi kom på 12-12, før hun sluttede sin serie med en servefejl. ASV havde igen momentum og godt opbakket af et medlevende publikum tog de sættet med 25-22.

ASV lugtede blod og fortsatte de gode takter med god fight og gode angreb og tog således en føring i andet sæt, som var størst ved 12-9. Vi steppede op og gik forbi ved 18-17, men i nogle intense dueller fik ASV igen overtaget og nåede at få sætbold ved 24-22. Der kom nu fire bolde, hvor vores piger viste sin store blokstyrke. Først en centerblokade af Mette Breuning, Herefter en blokade af Trine Kjelstrup på en skidt modtagning af ASV, hvorefter de tog et blokpoint i fællesskab og Tess Reid stod for en afsluttende blokade til 26-24.

Nr. 8 Laura Thomsen og nr. 5 Trine Kjelstrup i en blokade (Foto: Lars Rasmussen)Det havde på ingen måde taget humøret fra de jyske damer at andet sæt glippede. De fortsatte ufortrødent med godt spil og tog igen en føring som var på 14-11, inden Lucia Babic skulle til serv efter selv at have vundet et velplaceret smash på ASV´s baglinje. Med en god springserv pressede hun ASV´s modtagninger så effektivt at det efterfølgende angreb tre gange resulterede i et smash ud af banen. Vi supplerede selv med et galla hug af Manuella Johnsen og et servees af Lucia Babic, hvorefter stillingen var 17-14 til os. ASV fik kæmpet sig tilbage på 17-17 før vi igen i Manuella Johnsens effektive serv fik presset ASV i bund. Deres angreb blev overkommelige for vores forsvar styret af Isabella Hegelund Nielsen, så vi fik vendt spillet til eget angreb af især Trine Kjelstrup. Manuella sluttede sin serveserie af med to esser til 22-17 og nogle rotationer senere kunne vi tage sættet med 25-21.

Fjerde sæt startede igen lige og først i Tess Reids serv rykkede vi fra 10-10 til 15-10 en føring der støt blev udvidet frem til sættets slutning på 25-16.

Vi møder også ASV Elite i landspokal kvartfinalen, som skal spilles i uge 50 hvor der så igen er lagt op til et spændende opgør.

Om det var lørdagens hårde kamp og den sene hjemtur fra Aarhus der havde mærket pigerne er uvist, men faktum er at vi overlod en del af initiativet til Amager VK fra start i søndagens kamp. De to hold skiftedes til at tage marginale føringer og først ved stillingen 19-19 tog vi et afgørende ryk til 24-19 i Tess Reids serv og kort efter var sættet taget hjem med 25-20.

I andet sæt havde vi mere fokus på opgaven og tog en hurtig føring på 10-2 en føring der holdt helt frem til sættets afslutning 25-18.

Tredje sæt startede lige og Amager fulgte med til 9-9, hvor vi først gik til 12-9 i Manuella Johnsens serv for derefter i Rocio Fortunys serv at tage et afgørende ryk til 20-10, primært på gode angreb af Trine Kjelstrup og Sille Hansen, suppleret med godt blokadespil af Mette Breuning samt et par slagfejl fra Amager. Trine Kjelstrup sørgede med en springserv, der formodentlig er Danmarks hårdeste, for med tre esser at bringe os på 24-11. Amager overlede i en hektisk duel den første matchbold, men i bolden efter, satte Sille Hansen punktum til 25-12 på et smash lagt perfekt til rette af Tajma Muharemovic.

Med weekenden to sejre er vi stadig ubesejrede i både Volleyliga, pokalturnering og Øresundsliga. Torsdag d. 2. december er der så igen kamp når vi skal på besøg i Kildeskovhallen hvor Gentofte Volley er modstanderen.