Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Line-up af de to hold (Foto: Flemming Patulski Nielsen)
Det var et topmotiveret og yderst fokuseret mandskab, som Brøndby Volleyball Klub Volleyligakvinder sendte på banen i Aarhus, da den fjerde semifinale blev spillet tirsdag d. 2. april. Nederlaget på 2-3 i den tredje kamp havde naturligt nok bragt noget usikkerhed ind i truppen, men bevidstheden om, at de fire foregående kampe mod Elite Volley Aarhus (EVA) var endt med sejre og en samlet sætscore på 12-1. fik overtaget og spillerne var fast besluttet på at serien skulle afsluttes denne tirsdag aften. En indstilling, som resulterede i en 3-0 sejr i det mest overbevisende spil Vestegnspigerne endnu havde præsteret i slutspillet.

Servemodtagningerne fungerede godt og det blev dermed muligt for en velspillende Eva Bang at udnytte sine angribere optimalt, så centerangrebet var atter det skræmmende våben, som var sat lidt ud af spillet i tredje kamp og Taylor Alexander kunne score flittigt fra midten, mens Deprece Washington, som efterfølgende modtog TimeGruppen prisen som bedste spiller, fik point på fem af sine syv angreb i første sæt. Det afgørende ryk tog vi i Mette Breunings serv, hvor der blev øget fra 7-7 til 12-7, et forspring der udbygget yderligere frem til sættes afslutning ved 25-18.

Autumn Jenkins som i tredje kamp var kommet direkte fra sygesengen, var nu igen på toppen og modtog nærmest perfekt i andet sæt, hvilket både Mette Breuning og Taylor Alexander kvitterede for, ved at vinde alle deres angreb på midten. På kanten var det nu det 18-årige stortalent Manuela Johnsen der dominerede mens Alina Sode som altid leverede et solidt forsvarsarbejde på baglinjen og vi kunne køre endnu et sæt sikkert hjem med 25-18.

Brøndbyspillere samlet efter vundet bold (Foto: Flemming Patulski Nielsen)EVA havde som i de tidligere kampe et fantastisk forsvarsspil, som gav et talrigt fremmødt hjemmepublikum en masse lange spektakulære dueller, som begge hold havde stor ære af. og EVA´s vedholdende spil gav da også et tredje sæt, som blev noget tættere end de to foregående. EVA servede nu væk fra Autumn Jenkins, som havde modtaget så godt i andet sæt, men Deprece Washington, som nu blev målet klarede udfordringen glimrende sammen med libero, Laura Kjelstrup, som også holdt et højt niveau. Trods de gode modtagninger, havde vi i tredje sæt noget sværere ved at vinde point og det var da også EVA der tog en føring på 7-2. En føring der hold frem til 17-13, hvor vi med Taylor Alexander som server fik vendt spillet til 19-17 føring. Ved nettet arbejdede Mette Breuning godt i blokaden, hvor hun ikke mindre end seks gange var med til at stoppe EVA´s angreb, tre af disse direkte til point og hun satte yderligere tre angrebspoint ind på kontoen. EVA fik endnu en føring ved 20-19, men Brøndbypigernes tro på eget spil holdt hjem og de tog sejren med 25-22 og er dermed i finalen, med tre sejre ud af fire i semifinaleserien og en eventuelt femte afgørende kamp kunne aflyses.

Vores modstander i finalen, bliver de evige rivaler fra Holte IF, som har vundet deres semifinale over Team Køge. Det bliver niende år i træk at vi er i finalen og i otte af finalerne har Holte været på den modsatte side af nettet. Brøndby er regerende mester og har vundet mesterskabet fem af de seneste otte gange. Den ene gang med Lyngby som modstander.

Brøndby og Holte har haft nogle drabelige finaleopgør og dette års finale bliver sikkert ingen undtagelse. Holte har vundet de to indbyrdes opgør i grundspillet, men vi løb med sejren i årets pokalfinale, så der er lagt op til endnu en spændende finaleserie. De to hold lægger ud på fredag d. 12. april kl. 19.00 i Ny Holtehal. Herefter har vi hjemmebane i Stadionhal 1, Skærtorsdag d. 18. april kl. 14.00. Det er også denne dag at årets hold offentliggøres. 3. kamp spilles i Ny Holtehal d. 22. april kl. 15.00 og har mesterskabet ikke fundet sin vinder denne dag, er der yderligere afsat tid i Brøndby d. 25. april kl. 19.00 og i Holte d. 29. april kl. 19.00.