Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 6 Laura Kjelstrup ny landsholds libero og nr. 13 Taylor Alexander kampens spiller
Efter en måneds kamppause, forårsaget af landsholdsaktiviteter, var det endelig tid for Danmarksmestrene fra Brøndby til at komme i gang igen. Brøndby havde tre spillere med på landsholdet, som i starten af året besejrede Georgien og tildelte Frankrig deres første sæt tab i EM-kvalifikationsturneringen. De tre spillere var centerangriber Mette Breuning, kantangriber Alina Sode og libero Laura Kjelstrup. Sidstnævnte fik debut på landsholdet og blev derfor også fejret med blomster ved vores første kamp i det nye år.

Modstanderen torsdag d. 17. januar var Frederiksberg, som råder over flere tidligere Brøndbyspillere. Men efter kys og kram til de tidligere holdkammerater, blev fløjlshandskerne taget af. Efter en lige start på første sæt, rykkede vi fra midten af sættet og herefter var der ikke længere tvivl om udfaldet. 25-20, 25-15, 25-10 lød de overbevisende sætcifre på en kamp, som bød på storspil af Brøndbys amerikanske centerspiller Taylor Alexander. Den 193 centimeter høje spiller stod således for ikke færre end 15 af Brøndbys point og fik fuldt fortjent gave fra Grey Matter, som bedste spiller.

Allerede søndag gik turen til den fynske hovedstad, hvor Fortuna Odense stod på den anden side af nettet. Det var Fortuna, Brøndby med noget besvær besejrede 3-2 i landspokal semifinale kort før jul og dermed sikrede sig finalepladsen dagen efter, hvor det i et gys af en kamp blev til en 3-2 sejr over de evige rivaler fra Holte IF. En kamp hvor vi i et utroligt come back, hev sejren hjem med 19-17 i femte sæt, efter at have været bagud med ikke mindre end 7-13.

Nr. 1 Eva Bang hæver til angrebOgså søndagens kamp mod Fortuna Odense blev en 5-sætter. Det unge talentfulde Odense mandskab var kraftigt opsatte på revanche efter semifinale nederlaget og det lykkedes dem også i en sidste kraftanstrengelse at tage første sæt med 25-23, efter at have været bagud 22-23. Den store jævnbyrdighed fortsatte ind i andet sæt, indtil en 11-10 føring til os, hvor Eva Bang med en effektiv serveserie lagde grunden til en 16-10 føring. En føring der holdt sættet ud til slutcifrene 25-17.

I tredje sæt var der ingen tvivl om udfaldet. Vi dominerede fra start til slut. Eva Bang lagde ud med endnu en god servestime til 5-0 og i Alina Sodes serv gik vi fra 10-6 til 17-6, godt hjulpet på vej af en suverænt spillende Mette Breuning, som vandt samtlige sine fem angreb i sættet, som endte 25-13.

Det så nu ud til at vi havde fået det totale overtag på kampen, men nej. Selv om det blev til en føring i fjerde sæt på 10-3, havde Fortuna ikke til sinds at giv op. De kæmpede ufortrødent videre og udnyttede til fulde en periode, hvor vores modtagning og efterfølgende angreb manglede effekt, til at gå fra 6-12 til 11-12 og ved stillingen 19-19 gik vi i stå og Fortuna tog i en slutspurt sættet med 25-19.

Måske spøgte resultatet fra landspokal semifinalen i de unge fynske hoveder. I hvert tilfælde fik vi en forholdsvis let føring på 5-2 og vi kunne gå til sidebyt med en 8-6 føring. Fortuna fik kæmpet sig tilbage til 8-8, men mod slutningen viste vores piger sig fra sin bedste side med gode angreb fra Autumn Jenkins samt ikke mindst af godt angrebs- og blokadespil af kampens to altoverskyggende spillere Mette Breuning og Taylor Alexander, der stod for ikke færre end henholdsvis 18 og 23 point og måtte dele TimGruppen prisen som bedste spiller. Femte sæt endte 15-11 til Brøndby.