Quality Wine

Mikasa

DSV
Alina klar til modtagning
Næppe har bragene fra nytårets fyrværkeri fortaget sig før endnu et brag lod sig høre i svenske Gislaved. Desværre var det Brøndby Volleyball Klubs damer der kom galt af sted, da vi søndag eftermiddag, i Øresundsligaens volleybrag led et knebent nederlag på 2-3, med mindst mulig margin i det afgørende 5. sæt og dermed fik vi ikke den bedste optakt, inden vi i den kommende weekend på hjemmebanen i Stadionhal 1, skal forsøge at forsvare vores mesterskab i Nordic Club Championship. Det der til daglig omtales som det nordiske mesterskab for klubhold.

Alt gik ellers efter planen, da vi i første sæt lagde overbevisende ud med fik en føring på 8-1 på gode server af Tyler Richardson og Eva Bang. De gode takter fortsatte og i angrebet var det især Trine Kjelstrup og Alina Sode der udmærkede sig ved begge at præstere fem kills på seks hævninger. Sidstnævnte levede for øvrigt fuldt ud op til de forventninger der var stillet til hende, efter hun er udset til at tage det store ansvar i servemodtagningen, efter at Deme Morales er blevet løst fra sin aftale, for i stedet at prøve kræfter på et tophold i den stærke volley nation, Puerto Rico - en oplevelse og udfordring vi ikke ønsker at stå i vejen for. Således præsterede Alina Sode ikke færre end 52 servemodtagninger med en effekt på flotte 2,2. Det store forspring svandt en smule, men det blev alligevel til en overbevisende sætsejr til Brøndby på 25-19.

Eva aftalerGislaved fik betydeligt bedre styr på deres modtagninger i andet sæt og da vores effektivitet i angrebet faldt betydeligt, kunne Gislaved tage sættet med 25-21. Der var således bragt balance i regnskabet og jævnbyrdigheden fortsatte gennem hele tredje sæt. Der blev præsteret godt forsvarsarbejde fra begge sider og hæver, Eva Bang som efterfølgende blev kåret som kampens spiller, fordelte boldene godt. Vores nyerhvervelse, centerspilleren Amber Bennett, viste sin styrke i blokaden, mens der stadig mangler noget i timingen til angrebet. Vi holdt gennem sættet en kneben føring og kunne gå ud af det med en 25-23 gevinst.

I fjerde sæt faldt kvaliteten i vores servemodtagning og endnu mere i angrebet, hvor det blev til ikke færre end fem fejlslag og yderligere to angreb der blev snuppet i de svenske blokader. Gislaved holdt deres høje niveau og kunne tage sættet med 25-17 og der skulle nu et 5. sæt til.

Modtagningerne fungerede nu igen og især Alissa Coulter viste høj klasse i angrebet, hvor hun vandt ikke færre end syv ud af otte angreb, men da Gislaved tilsvarende var dygtige i angrebet, skiftede serven hele tiden. Holdene fulgtes således ad frem til 13-13 og publikum blev præsenteret for volleyball af høj klasse. Den efterfølgende bold gav anledning til kraftige mishags ytringer fra Brøndbyspillerne. Gislaved havde slået et angreb ud af banen, hvilket også korrekt blev vist af begge dommere, men pludselig ændrede 2. dommeren sin kendelse og dømte Amber Bennett i nettet. En kendelse der var helt forkert og måske hjulpet godt på vej af det medlevende publikum. Gislaved fik dermed matchbold og den blev udnyttet til slutciffrene 15-13. En ærgerlig afslutning på en ellers fantastisk kamp , men ud over det, kan der ikke indvendes noget mod Gislaveds sejr. De spillede, på nær i første sæt en flot kamp og var dermed også med til at give os nogle gode erfaringer, som vi nu skal udnytte til at stå endnu stærkere når der i den kommende weekend står meget mere på spil.

Vi lægger i Nordic Club Championship ud mod det islandske hold HK, fredag d. 20. januar kl 17.30. I tilfælde af sejr i denne kamp, skal vi om lørdagen spille semifinale kl. 14.00. Om søndagen d. 22. januar spilles der bronzekamp kl. 12.00 og finalen, som vi håber at være del af spilles kl. 14.30.