Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Brøndby Volleyball Klub har i weekenden fået fire Nordiske Mestre. For første gang nogen sinde, har Danmark erobret titlen som Nordisk Mester for DU17-landshold. Mere korrekt, er det et udvidet Nordisk Mesterskab, idet Storbritannien også deltager i NEVZA (The Northern European Volleyball Zonal Associations).

De fire Brøndbypiger er kantangriber Liv Magnussen, som er anfører på DU17-landsholdet og som vi jo også har glæde af på vores Volleyligahold, centerangriber Paulina Hougaard og vores to hævere Ida Lambach og Stephanie Dahl, som er med i vores "eliteboblergruppe" og spiller på klubbens BRH-talenthold i 1. division.

I den indledende pulje blev der lagt ud mod England, som blev overbevisende slået 3-0. Tre af vores Brøndbypiger startede i grundopstillingen. Paulina, som fik sin debut på landsholdet, markerede sig fra start med stærke blokader og godt engagement i angrebet. Liv modtog stabilt og lagde tryk på angrebet og Stephanie styrede angrebsspillet stabilt med sine hævninger og blev senere udskiftet med Ida, som bestrider samme plads.

I anden kamp var Sverige modstanderen. Ofte er det de to hold der kæmper om andenpladsen, da Finland traditionelt ligger et niveau over de øvrige nordiske lande. Denne gang var Danmark dog for stærke. Sverige måtte nøjes med et enkelt sæt og igen var Liv en dominerende spiller i angrebet, sammen med Team Køge spilleren Laura Kjelstrup, som er lillesøster til vores stortalent Trine Kjelstrup, som spiller på Volleyligaholdet og A-landsholdet.

Som puljevinder var Danmark sikret direkte adgang til semifinalerne, hvor England igen stod på den anden side af nettet. Igen var Danmark igen i en klart dominerende rolle. Denne gang med Ida på hæverpladsen og i 3-0 sejren blev der endda plads til at spare Liv til den senere finale.

I finalen skulle der så prøves kræfter med storfavoritterne fra Finland, som oven i købet havde hjemmebanefordel. Det blev et brag af en kamp, hvor Danmark starter med fuldstændigt at overrumple de sejrsvante Finner med en 11-1 føring. Finland får sundet sig, men Danmark som igenn har tre af Brøndbypigerne på banen er kommet godt i gang og snuppe sættet. Finland har dog fået sundet sig og tager de to næste sæt. Ida sættes på banen i stedet for en heroisk kæmpende Stephanie, som er ved at løbe tør for kræfter og den nye energi forplanter sig til de øvrige på holdet, som med Liv som en bærende kraft tager både fjerde sæt og det afgørende femte sæt.

Jubelen er ubegribelig hos Brøndbypigerne og deres landsholdskolleger, da de modtager pokal og guldmedaljer. Glæden bliver ikke mindre, da turneringens Dream Team bliver kåret. Vi får både Ida og Liv på Dream Team og Liv bliver ydermere kåret som MVP (most valuable player - turneringens mest betydningsfulde spiller).